Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преговор за 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преговор за 4х4

То и с фултайма и кални гуми си е веселба Док, Пенчо го е казал най-добре, ама и аз като него съм любопитен, барем един път включвал ли си го? И няма нищо смешно в това човек да попита, когато не знае. А това дето го умееш аз и да питам .. никога няма да го разбера.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Аз лично Ферозката я имам 4-5год.вече и никога не съм включвал на бързи.Включвам бавните като се вкарвам на пътя за махалата че е черен път и изключвам като излизам на асфалта,па макар и с повече сняг и си карам само със задния мост!Сега и с КИА-та пътувам до Перник,ама я карам по същия начин.На заснежен асфалт никога не съм вкл.бързите,имам чувството че джипа е по несигурен и поднася повече.Правих си проба един път за 200-300 метра на асфалта с повече сняг и това беше!

Коментар

Често използвам 2 и 3 бавна. 2 ра ,за спускане по стръмен баир/понеже 1 ва е все едно да си натиснал спирачка/. А 3 та бавна е долу-горе като 1 ва бърза. Предимството е че ако дадеш по-рязко газ скоростта на колелетата не се променя като на 1 ва бърза и превъртането на лед и сняг се отлага за още малко.
        Бързите скорости си ги използвам за градско или извън/заснежено/, където даже и на 5 та бавна пак пъплиш.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Т'ва Ферозата като Рокито ли е - 4Н на копче и с вакуум, а ръчката само 2Н, N и 4L?
          Тогава разбирам ако някой не ползвал 4Н - или не работи, или не е ясна функцията на копчето.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Лично мнение: Тръгна ли извън пътя (или по лош черен път) предпочитам бавните. Вместо да сменям само 1 и 2 бърза си редя всичките бавни.
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Т'ва Ферозата като Рокито ли е - 4Н на копче и с вакуум, а ръчката само 2Н, N и 4L?
              Тогава разбирам ако някой не ползвал 4Н - или не работи, или не е ясна функцията на копчето.
              Не е с копче. Няма вакууми. Всичко е на лост и няма N.
              Георги Танев (0+)
              Land Rover Discovery 1 300 TDi
              Land Rover Club Bulgaria
              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Поставих въпроса точно защото ги пробвах в дебел сняг и впечатлението ми беше,че нямаше особен ефект.На 4H си излязох по-лесно
                VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
                  ги пробвах в дебел сняг и впечатлението ми беше,че нямаше особен ефект.На 4H си излязох по-лесно
                  Ми в това няма нищо учудващо.
                  Вместо бързи бавни тинтири минтири всъщност на практика имаш 10 скорости, на коя от десетте ти е удобно зависи от пътните условия.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от margarit5 Преглед на мнение
                    Точен!Благодаря!
                    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Удовлетворен съм,че поставения проблем не е безсмислен.Вероятно има общ принцип за ползване опциите на скоростите ,но до колкото разбирам,всеки си има собствена практика и начин на придвижване.И блъгодаря за компетентните отговори.Лека зима!
                      PS.В тази връзка,днес си пробвах Аутлендъра.Там дето драпам с Ферозата,не можах да издрапам с Мицубишито.Вярно,че ми е още "неусетно",но малкия Дзвер ми е по-"под кожата"!
                      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Сега зимата ползвам редовно бавните,няколко дена на Бузлуджа,наистина много сняг,джипа адски потъва и иска газ,на бързите свършва ''силата'',просто снега е тежък и адски много.Когато има по-сериозен наклон и много сняг-първа бавна и газта до долу.Правил съм си експерименти,върна ли газта започва да спира и направо потъва,затова някои участъци ги карам ''на заварка'',с 4500-5500 оборота,иначе не става.При тези условия няма и как да сложиш 2-ра бавна например,просто джипа спира.В гората има доста сериозни наклони,там само бавни,някъде и само 1-ва бавна.Спусканията в гората,само на бавни,иначе ще запаля феродото.
                        Yamaha Yz450F
                        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          4L ... В нормални пътни условия мисля никога няма да ти трябва.
                          При UNIMOG 404S може да го използваш да се изпикаеш, без да спираш камиона... въпреки, че не се води 4L, а просто първа
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            ...UNIMOG 404S
                            Размечтахме се нещо.

Коментар

То вярно, че трябва да го постегна малко, ама чак пък размечтал...
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ти ясно, а останалите?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X