До: Проблем с парното на Фероза

Точно така. Няма ядове. Запоявате с обикновен тинол, колкото да се прихване механически добре, защото канталът е твърдичък. Недобрата електрическа спойка не е от значение, просто се увеличава общото съпротивление. Правите не много голяма спиралка, за да не провисва много при опита извън въздуховода- другото го прави струята на вентилатора- охлажда го достатъчно и няма проблеми. Има и вариант с монтиране на спиралката на някаква друга негорима плочица, за която се хваща посредством твърда връзка- болтчета /както спиралката, така и два по-здрави проводника, които от своя страна се запояват вече безпроблемно към общата група резистори, като тази допълнителна плочка трябва да се закрепи някак си неподвижно във въздуховода/. Аз се бях подготвил и за двата варианта, но след експеримента с първия, бях удовлетворен и така си работи вече две години.
Успех!

Първоначално публикуван от sparkybg

Преглед на мнение

Успех!

.
. 

Много си прав. Паралено свързване е по-удачно. Ако ми беше дошло наум щях да го направя и аз така.
Много си прав. Паралено свързване е по-удачно. Ако ми беше дошло наум щях да го направя и аз така.

. Давай секунданти. Който загуби носи бирата на другия (Варна София около 500 км)
. Давай секунданти. Който загуби носи бирата на другия (Варна София около 500 км)
Коментар