Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парното на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с парното на Фероза

Здравейте, при "леката" неделна разходка с хардаджиите от форума , парното на Ферозата нещо се прецака. Електромотора мисля че някак заклини и не иска да върти. Като го включа, натоварва системата с консумация, но не иска да завърти. Някой знае ли къде е моторчето и как се стига до него Освен това не ми работи и първата степен..... мисля с една разглобка да отстраня два проблема. Ако някой се е занимавал с подобно начинание, ще се радвам да сподели !
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

До: Проблем с парното на Фероза

Вентилатора е отдолу под жабката, дясното предно място. До колкото си спомням като разглобявах моята лесно се стига до него. Мисля, че там беше и резисторния блок които се грижи за скороста на въртене на вентилатора. Ако ти трябва по точна информация довечера мога да погледна. Преди 5 години бях разглобил едно подобно и го почистих, все още си работи без проблем. Втулките бяха се забили с мрасотия. А имаше и друг проблем тогава. Перката бепе леко се изместила надолу спрямо ротора /тя е набита/ и опираше в долната капачка. Успех

Коментар

Виж в раздела за техническа документация. Качил съм пълно техническо ръководство.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
        Вентилатора е отдолу под жабката, дясното предно място. До колкото си спомням като разглобявах моята лесно се стига до него. Мисля, че там беше и резисторния блок които се грижи за скороста на въртене на вентилатора. Ако ти трябва по точна информация довечера мога да погледна. Преди 5 години бях разглобил едно подобно и го почистих, все още си работи без проблем. Втулките бяха се забили с мрасотия. А имаше и друг проблем тогава. Перката бепе леко се изместила надолу спрямо ротора /тя е набита/ и опираше в долната капачка. Успех
        Точно. Мисля че може и да се разглоби/свали без да махаш таблото. Но и махането на таблото, както ти разправях на срещата, не е кой-знае каква разправия. При мен махане, почистване закрепване на говорители и слагане ми отне 5-6 часа, без да бързам. Пък и лампичките ще си смениш, и запалката ще си оправиш. Ако се оправяш с английски в ръководството пише стъпка по стъпка какво се прави.

Ако нещо се закучи - питай. Ама е малко вероятно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отстраних "повредата" При миналоседмичния офроуд, цяла химикалка е попаднала при перката и я е брокирала. Само едно нещо не можах да си обясня- за какво служи малката буксичка, която е поставена напреки на струята въздух точно след моторчето. На нея има различни по размер намотки /при мен три, явно едното липсва/ подобни на бързоварчета! Данеби това да са съпротивленията за степените, или при студен двигател подгрява леко въздуха още при запалването?

Коментар

Това ти е резистора за степените ,там е за да се охлажда.
            FORD MAVERIK 2.7TD
            Тел.0898662817
            LZ1IID

Коментар

Там ги слагат, защото е най-лесно. Въздуха няма да ти загреят, защото мощността, която отдават е ниска. Ако ти работят всичките степени на вентилатора, значи всичко е наред. Ако една от тях не работи, значи един резистор е изгорял. Но има и схема на свързване, при която дори да изгори един, пак работят всичките степени, само ще се променят оборотите на вентилатора, но това трудно може да се прецени.

Наложи ли се да сваляш нещо друго, освен вентилатора?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Наложи ли се да сваляш нещо друго, освен вентилатора?

Не, нищо друго не свалих. за демонтажа на вентилатора трябва да се махне единствено жабката, после всичко се откача на 3 болта. Много е лесно-за половин час работа!

На мен не ми работи първа степен. Дали мога да си отремонтирам резисторното блокче, или знаете ли откъде и за колко мога да се сдобия с ново?

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
                  Не, нищо друго не свалих. за демонтажа на вентилатора трябва да се махне единствено жабката, после всичко се откача на 3 болта. Много е лесно-за половин час работа!

На мен не ми работи първа степен. Дали мога да си отремонтирам резисторното блокче, или знаете ли откъде и за колко мога да се сдобия с ново?
                  Може да се пригоди от нещо, ама незнам какво съпротивление трябва да е. Трябва да махнеш пак вентилатора и да ги измериш с мултицет какви съпротивления имат останалите, всяко по отделно, и можем да измислим нещо.

Коментар

Колеги хайде измислете от какво да се вземе съпротивление или друго решение, че и аз нямам 1ва и 2ра степен а новото блокче е сигурно колкото една лебедка

Поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Постнете снимки, и измерете наличните. Веднага ще измисля нещо. Просто ми трябва порядъка на съпротивленията и горе-долу размерите им.

Иначе купува се подходящ реотан от накой магазин и се пригажда. Има и разни съпротивителни жици, не знам как се казваха. Ама ми трябва поне нещо за основа за да кажа.

Коментар

Моето е извадено така че ще го измеря и ще ви кажа какво точно може да се направи. Само че ще стане най рано в сряда понеже два дни няма да съм във варна.

Коментар

Радост в къщи- и на мен не ми работи първата степен,така,че ще кяра от информацията.
                          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Е да де, ама нещо се закротихте. Микой нищо не поства. Трябва ми снимка и измерени съпротивления. Мойто си работи и няма смисъл да го разглобявам, та да видя.

Коментар

Спокоино, всичко е под контрол. Два дни не бях в Варна, но снощи свалих модулчето и го измерих. Окйаза се че или и моята степен е била изгоряла или съм я прекъснал при свалянето. Това до някъде е лошо, че не мога да съм сигурен колко му е било съпротивлението но мисля, че е било около 1 ом. Така или иначе ще го направя с 1 ще пробвам и ако е ок ще пиша. Другите два са 0.3 и 0.6 ома. Мисля че са вързват последователно и се получават степени със съпротеивление 0 - 0.3 - 0.9 - 1.9 ома съответно 4 - 3 - 2 - 1 степен за въртене на вентилатора. Ама ще измеря веригите да съм сигурен.
                              Ако все пак някои може да измети наи тънкия резистор да го измери и да пише колко е. Предполагам че на всички е изгорял той.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X