Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aз - големият глупак!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Aз - големият глупак!

радвам се искрено че няма много бели, сложи хубав проводник със същото сечение дебелина и клемата смени ако можеш с нова ако ли не почисти тази с шкурка, отгоре върху кабела един гумен шлаух и после изорилбанд, късмет .

Коментар

VENI-VIDI-VICI!

Коментар

малко допълнение - на клемите на акумулатора също да няма нагар почисти първо полюсите на акумулатора и после клемите на колата или най-добре смени с нови такива има ги на всяка бензиностанция, защото оттам губи понякога много ток, ами това е , добре че няма много бели.

Коментар

Колега, като за хирург сте и добър практик!
          • Колегата е точен, методичен и голям мераклия. Ръцете му са на правилното място, но е нормално да се нашашка човек като си причини такъв сакатлък

Наистина на този колега , ръцете са му на правилното място!!!

Коментар

Да поздравим конструкторите, които са предвидили с детайл от 5 цента да се спестят огромни проблеми на потребителя на продукта.
            Да поздравим и счетоводителите, които са позволили това или са го проспали.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
              Да поздравим конструкторите, които са предвидили с детайл от 5 цента да се спестят огромни проблеми на потребителя на продукта.

Култова реплика, направо ми оправи настроението
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                Все пак това е правено на изток, не малко а мноооого на изток. Искрено се радвам за човека че се е отървал леко!
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Отново благодаря на всички,които ми оказаха истинска практическа помощ.Смятам,че при тези наши любими,но стари машини,това е много важно.Иначе се намират майстори/даже приятели/,които бяха навити да почнем да "разхвърляме" машината.Не че не е възможно,когато е необходимо,но в случая икономията на средства,труд и време е огромна.
                  Сега ще опитам да приведа нещата към оригинала.В няколко магазина ме погледнаха учудено,като им показах каква жичка търся.Чудя се дали има значение вида на материала,от който е направена стопяемата част.Не знам каква е и дебелината и.Може би трябва да търся "бракувана" Фероза и от нея да си отрежа нужното?
                  VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Това е просто медна жица с по-малка квадратура от другия кабел. Не се втелявай чак толкова. Не е сигурно че като вземеш от фероза ще свърши по-добра работа от тая от магазина, по простата причина че ферозата, от която ще я вземеш, ще е поне 20 годишна.

Купи си многолилен кабел с подходящо сечение от магазина (примерно с 30% по-малко от на основната жица), махни му изолацията и го изолирай с термоустойчива такава. Толкоз.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ОК-Ясно
                      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Имам две цели електрически иинсталации от Фероза в гаража. Ако не ти е спешно мога да намеря въпросния кабел и да го пратя.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Нормално е човек да се шашне, но браво ,че е било малкия дявол. На всеки може да се случи. Лично вече съм забравил изолиращата лепенка, която виждам на снимките. Вече ползвам термосвиваемо фолио. Продават го навсякъде в различни диаметри на по метър. Слагаш нагряващ със запалката и готово. Перфектна изолация.
                          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

И на мене ми се случи същата случка... и добре, че прочетох преди да попитам. На схемата е написано F/L 1.0Y - аз го разчитам като Fusible Link със сечение 1кв. мм. - в жълт цвят. Направих проба, но 1 кв.мм. кабел грееше леко ( протича ток около 10А и .. няма да стопи кабела, но не ми хареса), затова сложих парче ПВ-А2 - 6 кв.мм. (издържа до 54А ток) на мястото на Fusible Link и за сега всичко е наред. Предполагам, че причината за възникване на проблема беше от един куплунг ( с 6 жила ), разположен пред акумулатора, който беше МНОГО, ама много клеясал и нагорял, съответно от там се е вдигнал и тока, протичащ през Fusible Link и ... накрая е изгорял. Съответно подмених куплунга и се надявам занапред да няма изненади.
                            Лек ден !

Коментар

Чудесно,поздрав.Нали за това е форума-да споделяме и да си помагаме.Щото ,ми се струва,че и в големи и "реномирани" сервизи работят на принципа "проба-грешка".А ние това го отработваме ежедневно.
                              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X