Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциали на Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диференциали на Роки

Мога да ти уредя тестдрайФ
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Все си мисля, че се касае за диф тип Торсен, а не за LSD. Ще попрочета това, онова.
      Теоретично съм прав аз, но се отдалечаваме от темата.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

От това, което успях да разбера:
        Диференциалите от типа TORSEN (TORque SENsitive) и Quaife, са също диференциали с ограничено приплъзване (LSD). Дори при Quaife, има смесен тип със фрикционни дискове и зъбни колела, при които вероятно фрикционите осигуряват сравнително малък процент блокиране.
        Идеята е, че въртящият момент циркулира в рамките на 20-80% между двете водещи колела (или водещи моста), без това да пречи на компенсирането на разликите в ъгловата скорост, т.е. без да влияе негативно на управляемостта.
        Един вид, диференциалите постоянно варират. Нещо, което при твърдия тип блокаж, не е възможно.
        При конвенционалните фрикционни LSD, с определен процент (натяг), подобно вариране във въртящия момент има, но не е толкова гъвкаво.
        Електронните диференциали ползват сигнал от датчиците на ABS, като компютъра управлява дифа посредством актуатори. Aма това е друга история...

ПП: Петьо, твойта с Q2 ли е?

Коментар

Тъй тъй. Бегачките ползват преимуществено торсен.
          Има нарушаване в управляемостта, не е значително, но си се усеща кога сработва в завой и кога не.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            От това, което успях да разбера:
            Диференциалите от типа TORSEN (TORque SENsitive) и Quaife, са също диференциали с ограничено приплъзване (LSD). Дори при Quaife, има смесен тип със фрикционни дискове и зъбни колела, при които вероятно фрикционите осигуряват сравнително малък процент блокиране.
            Идеята е, че въртящият момент циркулира в рамките на 20-80% между двете водещи колела (или водещи моста), без това да пречи на компенсирането на разликите в ъгловата скорост, т.е. без да влияе негативно на управляемостта.
            Един вид, диференциалите постоянно варират. Нещо, което при твърдия тип блокаж, не е възможно.
            При конвенционалните фрикционни LSD, с определен процент (натяг), подобно вариране във въртящия момент има, но не е толкова гъвкаво.
            Електронните диференциали ползват сигнал от датчиците на ABS, като компютъра управлява дифа посредством актуатори. Aма това е друга история...

ПП: Петьо, твойта с Q2 ли е?
            Широкоизползвания Quaife няма фринкионни дискове. Има пружинни шайби по средата, които осигуряват минимален натяг за първоначално сработване на дифа. Коренната разлика спрямо обикновен LSD е че се предава по-голям въртещ момент на колелото, което е с по-добро сцепление. При обикновено LSD-то такава функция няма.

При единия вид "електронни" блокажи се използва разликата във въртенето между двете полуоски за създаване на хидравлично налягане, което притиска пакет дискове. Колко силно ще заключи "блокажа" зависи от разликата във въртенето на полуоските и "отвора" през който изпомпаното масло се пуска да изтече. Компютъра управлява просто някакъв вид клапан като прецени че е нужен блокаж. Хубавото им е че сработват плавно и полека, но никога на съвсем 100%.

Това, което са ми казвали франсетата по повод използване на Quaife на терано отпред е че осигурява по-добро сцепление и по-добро поведение. Хайманата го ползва по състезания, но не кални, а пясъчни и асфалтови.

Дано тая пролет събера ноти да си сложа моя, че ще вземе да ръждяса вече.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес занесох подложните пластини да им измерят твърдостта. Препоръчаха ми стомана 65Г и закалка до 50 единици.
              Следва търсене на материали и правене.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Идея си нямам откъде може да се купи, но виж складовете за метали от типа Ташев.

Коментар

Ако се затрудниш в търсенето - свиркай!
                  Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                  Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Има я масово тая стомана. В Ангел стоилов например. Имат си страница, ще я намериш в гугъл. В страницата им има екселски файл с какви стомани разполагат, и под какви заготовки (тръби, профили, ламарина, шина и прочие). На теб предполагам ще ти трябва шина. Вземи я с дължина поне 30-40 сантиметра, че лазерджиите се случва да мрънкат като е малко парчето.

За термообработка обаче нямам идея къде. Не че е екзотика. Просто до сега нищо не съм давал за термообработка и съответно не съм търсил.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С шина ще е най-лесно. Ще питам първо лазера какво парче могат да обработват за да взема поне толкова.
                      Ще проверя при Стоилов. Складът е на 15 минути от нас в Дружба.
                      За закалката и шлайфа съм го уредил. Там, където мериха твърдостта имат техниката.

А какво означават съкращенията? Останалото предполагам са типа на стоманата и размерите.
                      65Г СВ укр 0.6х2 б 0,5
                      65Г /СК67/ СВ слв 1х2 б 0,5
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първата е украинска, втората е словенска. Какво значи "СВ"-то - нямам идея, но не е нещо съществено. СК67 май също е марка стомана. Просто въпросното отговаря и на двете марки. При стоманите има един куп стандарти в различните държави.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Какво значи "СВ"-то - нямам идея, но не е нещо съществено.
                          Това обикновено значи студено валцована.
                          Аз лично украинска и без пари не бих взел )))

Коментар

Преди малко им звъннах на Стоилов. Имат на лист 1 м х 2 м на дебелини 0,5 мм и 0,6 мм. Могат да отрежат произволно парче по ширината на листа, т.е. шина с произволна ширина и дължина 1 метър.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Това обикновено значи студено валцована.
                              Аз лично украинска и без пари не бих взел )))
                              Що? Правил съм анализ на това, от което правя носачите. Отговаря си.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Що? Правил съм анализ на това, от което правя носачите. Отговаря си.
                                Възможно е. Имам си мнение за тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X