Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциали на Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диференциали на Роки

Видове натяг на ЛСД-та има бол.По снимките обаче вече не може да се разбере какво е състоянието точно на тези.Трябва да се измери разтоянието м/у планетата и касетата и комплекта фрикциони за съответната страна.Луфта между тях трябва да е нула,иначе с няма да работи...
    Последно редактирано от ninja_1; 21-01-12, 22:21.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Това определено е така. Според мен си е работило, но на каква степен...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ако пружините са се скапали не е чудно, че дисковете са новички.
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

В ляво освен 4-те диска имаше и 2 тънки пружини и една дебела, в дясно е само дебелата. Не мога да си обясня защо има разлика. Остава 2-те тънки да не са пружини, а пластини за обиране на луфт. Но и така да е по тях ясно се вижда, че има наранявания.
          Напълно вярно е, че ако се износят пружините пластините спират да се трият, съответно се мажат добре и не се износват.
          Това което не знам е какви и колко трябва да са пружините за да работи.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Пружините са по една от всяка страна. Другите (тънките) са подложни пластини.
            Пластините откъм корпуса на касетата ли бяха или откъм дисковете?

Коментар

Ето и отговорите на повечерто ми въпроси, намерени в техническата документация:
              Дебелината на фрикционните дискове е:
              1,6мм заводски
              1,4мм допустим минимум

Пластините в ляво (от страната на венеца) наистина са повече и служат за обиране на луфтовете (Shim No.4).
              Ето и картинка:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rocky LSD.jpg
Прегледи:1
Размер:91.3 КБ
ID:5338349

Събирането на касетата:
              Всичко по реда си, за финал две пластини по 0,5 мм. Слага се капака и се натиска с 1000 kgf. Мери се луфта между капака на касетата и самата касета.
              След товаЛ
              Х - дебелината на пластината, която трябва да се сложи
              С - измерен луфт
              0,125 - константа, дадена от японския инженер
              Х = 1-С - 0,125
              При получаване на числото X му добавяме/изваждаме 0,075мм толеранс и най-близкото точно число е дебелината на пластината.
              Заводски пластините са 0,5 мм, 0,2 мм и 0,1 мм. С набор от тях се подбира точната дебелина.
              Ако всичко е направено както трябва без натоварване луфта между капака и касетата трябва да е от 0,05 мм до 0,2 мм.

Следва, че за да не работи LST-то опциите са:
              - износени или счупени подложни шайби
              - износени или отвърнати пружини
              - износени или счупени фрикционни дискове
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

От това, което виждам на снимките, ми се струва че при теб са превъртали пластините.
                Фрикционите, според мен имат още живот.
                Извода е, че ако свалиш и другия диф (касета), от двата можеш да направиш един работещ. Освен, ако не направиш нови пластини.
                Знам че има заводки ремонтен комплект пластини, но не знам доколко може да се намери и дали цената ще те устрои.
                При затварянето на касетата имаше и точен ред на затягането на болтовете, освен динамометрични данни за силата на затягане.

ПП: Кофтия момент е, че ако шайбите и пружините са превъртали, то може да е имало загряване някакво и пружините да са се поотвърнали. Затова е по-добре да избереш пружини и шайби от двете касети, според кои са в по-добро състояние.

Коментар

Днес минах през работа и взех електронен шублер. С него нещата не изглеждат толкова оптимистично. Фрикционните дискове са износени на около 50%. В най-дебелата си част са 1,6 мм, колкото трябва да са по документация. В най-тънката - от 1,49 до 1,52.
                  Относително добрата новина - при пружините и подложните пластини реално триене няма. Те са между последния фрикционен диск, който е статичен спрямо касетата и самата касета.

Реално - ако приемем едно средно износване по 0,1 мм на фрикционен диск и го умножим по 8, колкото са дисковете зейва един неприятен луфт от 0,8 мм, което е повече от достатъчно за да спре да работи LSD-то.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Ами, имат още "хляб". Подлагаш и това е.
                    А най-добрия вариант е, да събереш от двете касети-една. То си иска разглобяване, ама ти така или иначе, рано или късно трябва да го оправяш тоя диф на джипката...

ПП: Все пак, няма как да очакваш LSD на незнам колко си години да няма хич износване. Ти си на средата.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Ами, имат още "хляб". Подлагаш и това е.
                      А най-добрия вариант е, да събереш от двете касети-една. То си иска разглобяване, ама ти така или иначе, рано или късно трябва да го оправяш тоя диф на джипката...
                      Това е идеята - стягам тази касета - с LSD ако стане, без ако не му намеря части. След това разколачвам моя диф и лагер по лагер и зъбчатка по зъбчатка го проверявам. Ако лагерите и пиньона са наред правя от двата един - кожух и полуоски от текущия и ремонтираната касета. След това се заемам с досекция на моята касета, да видим какви змии и гущери ще изпълзаят от нея.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Не знам, дали ще намериш нови такива пластини, но ако намериш една 0,5мм и я прибавиш, отиваш на 0,3 мм в общата картинка и би трябвало да сработи...

Коментар

Предвид, че тези пластини не се трият според мен върши работа горе-долу всичко, което няма да се смачка на тези усилия. Не мисля, че има нужда да са закалени. Ако наистина е така свалям външен и вътрешен диаметър и ги поръчвам на лазер.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Точно това имах предвид. Подходяща стомана и на лазера.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              Точно това имах предвид. Подходяща стомана и на лазера.
                              За чисто подложни истории и стомана 3 става. Но само и единствено ако няма никакво триене.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То отделно от това, дори да се сплеска пластината няма каква беля да направи, щото няма де да иде.
                                Аз все си мисля че някакво триене, което НЕ е от превъртане, има. Като гледам снимките на пръстените...
                                Та е по-добре от някаква по-яка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X