Обява

Свий
Няма добавени обяви.

джипа няма инерция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: джипа няма инерция

извинявам се, че късно пиша ноооооооооооо се оказаха доста неща и все още не е готова ферозата.Първо смяна на лагери на главините както и лагери на дифа (7бр). За всеки случай почистихме и спирачните апарати. Сменихме и шарнирните болтове и предните и задните тампони. Оказа се че и автоматичните хъбове са строшени. Сега реших да търся т.нар. капачки и да реша този проблем. Ако някой има капачки да казва. Ще пусна обява и в темата купувам. Не мога да кажа дали вече проблема е отстранен, тъй като феро не е пуснат още в движение.

Като има развитие пак ще пиша по въпроса.

Коментар

Имам комплект капачки + шайбите им и зегерките за полуоските. Ще ги потърся и ще кача снимки.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от exlibris1 Преглед на мнение
        извинявам се, че късно пиша ноооооооооооо се оказаха доста неща и все още не е готова ферозата.Първо смяна на лагери на главините както и лагери на дифа (7бр). За всеки случай почистихме и спирачните апарати. Сменихме и шарнирните болтове и предните и задните тампони. Оказа се че и автоматичните хъбове са строшени. Сега реших да търся т.нар. капачки и да реша този проблем. Ако някой има капачки да казва. Ще пусна обява и в темата купувам. Не мога да кажа дали вече проблема е отстранен, тъй като феро не е пуснат още в движение.

Като има развитие пак ще пиша по въпроса.
        Ако нямаш капачки, можеш лесно да блокираш автоматичните хъбове.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

не съм навътре в темата ремонти тъй като не съм механик, но доколкото видях пружините и едни ламаринени зъбчета са счупени. Ще питам в сервиза дали ще стане с блокирането. Благодаря за съвета

Коментар

Ако муфите (някъде им викат таралежи) са здрави, просто изхвърляш потрошените неща и подлагаш нещо под капачката (от подходяща пружина до смачкан вестник), така че да ги зацепва една в друга.

Коментар

благодаря за съвета!!!! Мисля, че така ще стане, тъй като муфите са здрави.Сега на струг ще се изработят подложки и ще ги монтираме.

Коментар

Подложките трябва да имат известна хлабина, защото ако са съвсем плътни, като стегнеш капачката на хъба, може да извадят зегерката на карето и ще береш ядове. Защо не опиташ, примерно с половин пружина за клапани

Коментар

можеш ли да ми кажеш пружини за какви клапани????

Коментар

Първоначално публикуван от exlibris1 Преглед на мнение
                    можеш ли да ми кажеш пружини за какви клапани????
                    Съвсем напосоки казах точно такива пружини Става въпрос за пружините които затварят клапаните на ДВГ. С успех може да използваш ако ще и парцал. Идеята е да държи муфата зацепена. Няма някакво сериозно усилие там. Няколко шайби или парче тръба, или каквото щеш е подходящо за целта.
                    Важното е да не натиска шлицовия вал на карето. Импровизирай.

Коментар

ясно!!! предавам информацията на механика. разбрах каква е идеята . Благодаря още веднъж. За пореден път се убеждавам че има и доста стойностни мнения /като твоето/ които могат да помогнат.

Коментар

Ако механика ти е стойностен, той отдавна е на ясно с доработката.
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Абе, така е, ама и не.
                          Не всички съвестни монтьори разбират от хъбове и джипки.
                          Виж, много от несъвестните разбират от всичко.
                          От джипки разбира този, който има джипка.
                          Друг е въпросът, че само като погледне разглобения хъб, трябва да му стане ясно как работи и какво може да се направи.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X