Обява

Свий
Няма добавени обяви.

джипа няма инерция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: джипа няма инерция

Не мисля че е нормален този шум при завой.

Коментар

Понеже се гадае,аз залагам на зацепени хъбове! В комбинация със студено време и гъсто масло в предния диф,те ти липса на инерция!
      Предполагам че скоро се е появило-от както паднаха температурите!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Проверка на всички масла по скоростна кутия,раздатка и дифове.Може да дадеш няколко метра назад за да си изключиш автоматичните хъбове.Инерционния момент на всички колела се проверява като ги вдигнеш самостоятелно едно по едно и ги въртиш.Тъкмо ще провериш дали има луфт.Почти съм сигурен че супорта на предните спирачки не плава нормално и ти се износват само вътрешните накладки.И тия валяци дето си ги сложил,какъв е смисъла незнам.195 е щатната гума за това джипче.Иначе ако мислиш ,че има голяма инерция табуретката доста се лъжеш.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          Понеже се гадае,аз залагам на зацепени хъбове! В комбинация със студено време и гъсто масло в предния диф,те ти липса на инерция!
          Предполагам че скоро се е появило-от както паднаха температурите!
          Да, постоянно зацепени автоматични хъбове, щото вече не им действа автоматиката е твърде вероятно. Мойта с такива си я купих. Като ги разлобих бяха фиксирани в положение зацепено, т.к. гривната беше износена. Колкото и добре да са направени, колкото и да са Японски смата им конструкция не ми изглеждаше като за вечен живот.
          Това лесно можеш да провериш.
          Вдигаш колелото и при завъртане на ръка колелото трябва да се върти свободно, когато си на 2Н. Ако не можеш да го завъртиш, значи хъба е включен и раздатката ти е включила и двата моста, т.е. 2Н не действа и раздатката не е на ред. Ако се върти не толкова свободно виж дали се върти и предния кардан заедно с колелото. Ако кардана се завърта с колелото, значи хъба ти е постоянно включен.
          Ако всичките тези проверки ги направиш заедно с друг колега и сравнявате с друга Фероза, мисля че ще се открие причината.
          Успех!
          О899 2б2 1З2

Коментар

Здравейте колеги!!!

Благодаря на всички за отговорите!!! Проверката ще бъде извършена през уикенда и тогава ще пиша повече подробности. И ако открия причината непременно ще пиша. Ще проверя причините както ме посъветвахте, а за колегата sobax аз съм от Бургас и ще пробвам това което казваш преди уикенда ако не ми мине котка път.

Коментар

Преди седмица оглеждах моята Фероза на подемника. Задържаше ми преден ляв супорт в плъзгачите. След като го раздвижих нещата наистина се промениха ( а имах само едн задържащ клело).
              Аз залагам за клеасали плъзгачи на супорта + гъсто масло по диференциали.

Коментар

Колега, какво е супорт и какво е плъзгач?
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Супорт е спирачния апарат.
                  Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Колегата има предвид, че спирачният апарат (супорта) не е фиксиран спрямо радиалната повърхност на диска , а се плъзга (флотира) странично.
                    Когато апарата е заял в плъзгача, накладките се износват неравномерно.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                      Да, постоянно зацепени автоматични хъбове, щото вече не им действа автоматиката е твърде вероятно. Мойта с такива си я купих. Като ги разлобих бяха фиксирани в положение зацепено, т.к. гривната беше износена. Колкото и добре да са направени, колкото и да са Японски смата им конструкция не ми изглеждаше като за вечен живот.
                      Това лесно можеш да провериш.
                      Вдигаш колелото и при завъртане на ръка колелото трябва да се върти свободно, когато си на 2Н. Ако не можеш да го завъртиш, значи хъба е включен и раздатката ти е включила и двата моста, т.е. 2Н не действа и раздатката не е на ред. Ако се върти не толкова свободно виж дали се върти и предния кардан заедно с колелото. Ако кардана се завърта с колелото, значи хъба ти е постоянно включен.
                      Ако всичките тези проверки ги направиш заедно с друг колега и сравнявате с друга Фероза, мисля че ще се открие причината.
                      Успех!
                      Ами мойта витара е с капачки...... кво правим? Заключени не заключени /хъбовете/включването на предния диф става само и единственно от раздатката!При включени хъбове само ще върти инерционно трансмисията до раздатката, което едва ли оказва чак толкова голямо влияние на инерциятя и разхода.
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Оказва, оказва. Не е фрапиращо, но има значение.
                        Има си съпротивление от триене, от маслото в предния диф...
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Оказва, оказва. Не е фрапиращо, но има значение.
                          Има си съпротивление от триене, от маслото в предния диф...
                          Не казвам че изобщо няма но, да търси проблема другаде, спирачки,лагери,гуми......
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Здравейте колеги!!! Джипа е в бокса и засега са установени следните проблеми:

1. Лагери на главините
                            2. Лагери на дифа

Има и други неща за смяна, но те не оказват влияние на проблема с инерцията / тампони, шарнири и др./

Сега е ред на търсене на части. Като ги сменя ще кажа дали всичко е наред.
                            Благодаря на всички за мненията, които бяха много полезни и насочиха вниманието към намиране на проблема.

Коментар

Да не би някой да е пренатегнал лагерите на главините , защото се е случвало в сервиз.
                              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                                Да не би някой да е пренатегнал лагерите на главините , защото се е случвало в сервиз.
                                Колега,прочети поста преди твоя!
                                0осем9осем7шест0осем7едно
                                Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X