Обява

Свий
Няма добавени обяви.

джипа няма инерция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• джипа няма инерция

Здравейте колеги!!!!

Може ли някой да помогне с мнение по следния проблем. Джипа е Фероза 92г. и няма никаква инерция. Като го пуснеш по надолнище той направо спира. Двигателя работи съвсем нормално, набира малко тромаво, но мисля че това е нормално.Джипката гори 15-16л/100. но не мисля че разхода идва само от широките гуми (255/50/15). Спирачките са проверени и не задържат, както и джантите не греят. Ако някой може да даде съвет ще съм благодарен. Може да не съм описал всичко, но ако ви трябва допълнителна информация питайте.
    Благодаря предварително.

От: джипа няма инерция

Проверка на лагери, на налягане в гумите и сравнителен тест със щатния размер на гумите. 255 са бая широчки...... От там може и високия расход....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

А случайно да караш на 4х4?
      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
        А случайно да караш на 4х4?

Щеше да задава едни други въпроси.......
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Е как 255 бе хора???
          Даже малко ти гори
          Може и от сходимостта да е
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от exlibris1 Преглед на мнение
            ...Като го пуснеш по надолнище той направо спира... Джипката гори 15-16л/100. но не мисля че разхода идва само от широките гуми (255/50/15)...
            Надолнище? Колега, да не би да има просто печатна грешка? Обикновено за малка джипка (около 1 тон) с не особено мощен двигател проблемът по надолнище е как да няма инерция. Освен това 15-16 на сто ми се струва страшно много за Фероза. А може би аз бъркам нещо...

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Щеше да задава едни други въпроси.......
              Може още да не е чул интересните звуци. А че ще ги чуе, ако продължава така е сигурно.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

А гумите какви са? С тази ширина и ако са малко по- агресивни значи малко ти гори.
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

оппала...

какво значение има размера на гумите, за разхода на джипа по инерция?

На скорост ли, на изключено ли???

Нещо се губи логиката, май?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    оппала...

какво значение има размера на гумите, за разхода на джипа по инерция?

На скорост ли, на изключено ли???

Нещо се губи логиката, май?
                    Имах на предвид/а пък и много добре си разбрал/ разхода който е написал 16/100.А пък инерция с агресивни гуми.....
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Престанете с тия гуми. Човека е написал, че по баир надолу направо спира. Както каза Камен, вероятно е зацепил и предния мост.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Е да де, ама никой не е казал за какво гориво става на въпрос!
                        Аз залагам на ГАЗ ...
                        И "Феята" няма бавни, тоест с междуосев диф. ...
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Оставете разхода настрани - като купих витарата(1.6моно,8кл.), с гуми 255/60/15 гореше 15/100 бензин, сложих газ даде 17/100 -това градско -после я свалих до 10/100газ извънградско.

п.п. проблема е друг.....
                          898450701

Коментар

Колега ,случайно да си си играл да убираш луфтовете на лагерите? вдигни си предния мост във въздуха и пробвай да задържиш малкия лост в междините между бързи-бавни или между двете бързи ( при мен там се получава нещо като неутрална и двата моста са отцепени) изключи си хъбовете и пробвай да завъртиш колелата едно по едно като се ослушвай са стържене ,след това пробвай с зацепени хъбове. След това пробвай и със задния мост ,но имай на предвид че там въртиш и кардана. Напълно ли си сигурен ,че не ти задържат спирачните апарати? Наскоро имах същия проблем ( нямаше инерция и спирачките държаха като умрял свещ,а като фанат не пущат) и се оказа ,че на автомивката са си спестили някои литър вода и се наложи калта
                            да я махам с чука и секача.

ПП: дядо Ники, не бъркаш ... страшно много са си За инфо Варна-Шумен и обратно миналата неделя го взех с 14,5 л. газ и на магистралата си държах 95- 110 км/ч. има все още и живи свидетели , а в града повече от 8-9л. не ми е качвала.

ППП: targa, не смятам ,че задържането идва от включения преден моста.Докато ми задържаха спирачките байра от Кичево към центъра го спусках с 20 максимум 30 ,а на по-малките наклони направо спираше.В четвъртък вечер го спусках на 4х4 ( то така и го качих сутринта ,че два дена преди това на качване след картинг пистата правих едни пируети за чудо и приказ ) и си питаше за спирачка и то настоятелно
                            Последно редактирано от Ne_Razbral_4o; 10-12-11, 23:27. Причина: Папам буки :)
                            >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                            Защото така ми харесва...
                            Телефон: НЯМАМ
                            Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Я първо да видим с какво сравнява "инерцията"?
                              Ако е с лека кола - няма как, джиповете не правят така.

16/100 газ е напълно нормален разход на Фероза в София. Ако е фул-тайм варианта, може и още.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X