Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е това - хъб или?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво е това - хъб или?!

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Ъъъъ на мен не ми се изключва задния мост, та да има файда от хъбове. На УАЗа явно са го измислили по-добре. Или?
    Май идеята на хъбове отзад е,като скъсаш полуоска,да изключиш и здравата,за да не смелиш дифа,а евентуалното прибиране ставо само на предно...
    Виждал съм някаде из интернет снимки и на тойоти и нисани с хъбове отзад.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
      Май идеята на хъбове отзад е,като скъсаш полуоска,да изключиш и здравата,за да не смелиш дифа,а евентуалното прибиране ставо само на предно...
      Виждал съм някаде из интернет снимки и на тойоти и нисани с хъбове отзад.
      Значи остава само да го изключиш тоя диф и от раздатката и ....готово.
      Или аз не разбирам нещо.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Е сваляш и кардана .
        ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Много ли са колите (като Гегата) дето като им махнеш кардана не им изтича маслото на земята? И със сигурност Ферозата изтича. Ама много сигурно! И проверено!
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

На Ферозата изтича, защото няма фланец от страната на раздатката. Карданът има огледална порърхност и тя уплътнява в семеринга на раздатката. Освен за Г-класа се сещам за още Аро 10, Рейндж Роувър, Нисан Патрул Y60.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
              Е сваляш и кардана .
              Е .. ....б@си далаверата.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Уаза също няма проблем да му се свалят карданите без опасност от изтичане на каквото и да било.

За това, че някой слагат и хъбове и на задния мост аз мисля, че не е заради някакво улеснение при хипотетична повреда, а защото теглят тези коли като ремаркета до мястото за заигравки.
                Единствения случай едно такова техническо решение да е поне малко оправдано (заради предполагаемо скъсване на полуос) е ако джипа разполага с междуосев диф и ръчната му спирачка е трансмисионна ( Ровърите например). Само тогава няма нужда да се разкача кардана към повредения мост ( просто му дръпваме спирачката ).
                В останалите случай за мен е абсолютна безсмислица, защото времето да си развия болтовете на здравата полуоска и да я хвърля в багажника е пренебрежимо малко в сравнение с това дето трябва да се гъзурча да разкачам кардана и да се чудя къде да го вържа по рамата.

Коментар

Леле мале, човекът се чуди дали да си купи хъбове за предните колела, а тук вече и кардани взеха да демонтират.
                  Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Здравейте колеги! ...Понеже темата не е са конкретен джип и марка....Ако може да се включа с един въпрос!...Искам да взема Витара 98г с J20A мотора,та въпроса ми е,дали ще мога да й сложа ръчки хъбове от старата ми Витара 92г G16A?! ....Предварително благодаря за отговорите!
                    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Както е тръгнало темата май няма да е за тук , а за някой общ раздел. Все пак модератора ще трябва да каже тежката си дума.

Коментар

Извинявам се за спама,щом се смята за такъв!....Не видях пояснение "само за Фероза" и реших да включим обобщаваща информация за хъбовете!....Моля модераторът да изтрие двете ми мнения!....Повече няма да пиша във ваши теми!

Коментар

Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнение
                          Както е тръгнало темата май няма да е за тук , а за някой общ раздел. Все пак модератора ще трябва да каже тежката си дума.
                          Темите във един форум са си един вид жив разговор и като такъв няма начин да не залитнат леко в една или друга посока. Особенно пък като става въпрос за някакъв механизъм, при който една част действа на втора, тя пък на трета.
                          Е щом като искате тук да е като в библиотека -тишина и тихичко точно обяснение на съответния въпрос няма проблеми. Само дето все по-малко стават тези, на които им се обяснява, пък и знаят точно за какво говорят.

Та ето отговор като за в библиотеката: варианти за промяна на сегашното техническо решение
                          1.) поставяне на хъб с ръчно включване;
                          2.) поставяне на изрязана от 3мм ламарина капачка на мястото на сегашната -грозно, ама евтино;

Коментар

Не целя да се заяждам или да засягам някого. Просто от въпроса дали да се кара на капачки или да се вземат ръчни хъбове се отиде в посока редукторни мостове, махане на кардани, хъбове на задните колела и взе да става малко сложна. Човека не знае как изглежда ръчен хъб и по мое скромно мнение само ще се обърка допълнително. Другия вариянт - ако темата ще е обща мисля, че е по - подходящо да е в някой общ раздел, че повече хора да се включат. От Ферозаджиите не знам кой може да даде верен отговор на Crazy_Emo, защото тук е раздела за Фероза и повечето хора нямат опит с Витара, а не че въпросът му е спам.

Коментар

Аз те разбрах и не се заяждам или споря! ...Извинявай,ако изглежда така!...Открих темата в Нови теми и не погледнах,че е в раздел Дайхатсу,иначе нямаше и да си помисля да да пиша в нея!...Сбърках и се извиних!...Също така помолих да изтрият постовете ми в тази тема(счита се и този),за да не обърква другите,когато разбрах,че темата е конкретна!.....ИЗВИНЯВАЙТЕ КОЛЕГИ! ....

Коментар

Не познавам някой заядлив от нашия подфорум. Аз смятам че двата модела, за които говориш нямат разлика по ходовата част, а само по моторите. Но не мога да съм сигурен на 100%. Колегите витараджии, ще ти отговорят най-точно.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X