Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е това - хъб или?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е това - хъб или?!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0917[1].jpg
Прегледи:1
Размер:107.9 КБ
ID:5934131Някой може ли да ми обясни какво е това?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0919[1].jpg
Прегледи:1
Размер:122.1 КБ
ID:5934130

От: Какво е това - хъб или?!

Мисля да е т.нар. капачка. Все едно ти е постоянно заключен хъба. При фул-тайма са си такива. При тебе явно е доработвано. На знам дали има ориЖинални.
    Поздрави!
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Само да доуточна: първата снимка е на задните, а втората на предните колела.

Коментар

На задните-няма нищо,така си е.Колегата ти обяснява за предните.Не е хъб,капачка е.Разбирай,че всичко до раздатката,се върти постоянно!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Това е капачка която е със шлици и полуоската е постоянно зацепена към главината . И моята фероза беше с капачки вместо хъбове , а не беше фул тайм .

Коментар

Колега, ако нямаш бавни скорости всичко е на ред! Така и трябва да бъде!
            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Има и варианти парт тайм с такива капачки. Освен че ти вдига разхода, аз друг проблем не виждам...Въртиш още камара железа.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

чак пък да го вдига толкова...

моята си беше стандартен парт-тайм, но не с хъбове, а с капачки.

Е, от това нищичко лошо не съм видял - като се почне от това, че няма какво да се счупи, като се лашкаш напред-назад - ако си с автохъбове, и се стигне до това, че не трябва да лазиш като водолаз с клещи в ръката в калта, за да включиш ръчните хъбове..

да е изгорила, колко повече да е изгорила - не е туба/100 я ...

Карай и пей!

Коментар

Вдига го, вдига го... Не е кой знае колко, но поне литър отгоре. Знам, защото зимно време карам 80% с включени хъбове. Имам 3 км градско и 1 км черен път всеки ден, та ме мързи да ги включвам и изключвам по сто пъти...
                  Иначе, лошо няма.

Коментар

Тигре, Тигре...
                    Ами то разхода зимата не е ли нормално да се вдигне с литър - два?

Вени, на скоро говорихме с Венци. Той казва, че Тойотата с и без включени хъбове вдига 120км/ч и 140км/ч. От там е напълно логичен и по-големия разход. Аме дето викаш - да гори, да гори, колко да изгори
                    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Росене, и лятото съм пробвал. Резултата е същия. Знам, че е нормално зимата да гори повече.

Коментар

Престанах да изключвам хъбовете на парттайм джипката си. Не забелязвам никаква разлика с включени и изключени хъбове - нито откъм разход нито откъм динамика.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да бе, напоследък и на УАЗовете са спрели да слагат таралежи. Вместо тях - такива капачки. Пусти икономии ...
                          Не съм чувал при руснаците някой да се е похвалил с намален разход, или повишена надеждност. Значи и в твойта кола е въпрос само на алчност на производителя.

Коментар

Мерцедес и Нисан Навара също са без хъбове а не са фул тайм.
                            Хубавото на тази система е, че можеш по всяко време, дори и в движение да си включиш предното. Удобно е вярвай ми.
                            Що се отнася до разхода то ..... джипките по правило харчат повече от Рено Клио.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Че то като не отвърташ таралежите - пак можеш да го включиш по всяко време. Обаче ако ги имаш - можеш и да продължиш да се движиш със строшена полуоска, вместо да половиниш моста в кал до фаровете, колкото да не ти направи на дреп диференциала.
                              За кво мислиш балъците слагат такива неща и на задния мост? То, аз още не съм балък, понеже не съм изрязал гарнитурки, и железарията се въргаля в ъгъла, ама ако тия дни спре да вали през час - и аз ще стана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X