Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята Кия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моята Кия

Това са вакуумни хъбове, нали?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0314.jpg
Прегледи:1
Размер:132.0 КБ
ID:5702766
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Дам.
      Ако не сработват за минути стават постоянно-зацепени и могат да вършат работа с щатния размер гуми и нормално каране по разкаляни пътища.

Коментар

Да, но мен не ме устройва.
        Явно са зацепени постоянно по някакъв начин, защото предното си работи, а маркучетата са изрязани и от двете страни.
        Колата я карам повечето градско, а до вилата почти не включвам предното сега.
        Разхода не ме устройва, да ми върти всичката карантия обратно до раздатката.
        Мисля да ги разглобя и почистя и да се опитам да възстановя маркучетата, ако клапана работи.
        Така или иначе голям чанч не вижда тая джипка.

Коментар

Най-вероятно са зацепени постоянно с разместване на пружината вътре.
          Най-вероятно причината за това е била някаква неизправност по вакуума, която дори и да успееш да оправиш, не се знае кога ще те издъни.
          За това най-добре смяна с ръчни - АВМ от Германия не са толкова скъпи.
          БИО пчелен мед и пчелни продукти
          0888 66 59 73

Коментар

Имаш предвид, пружината да е преместена от страната на мембраната (т.е. отвън)?
            Ръчни се предвиждат, но по-нататък във времето.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Имаш предвид, пружината да е преместена от страната на мембраната (т.е. отвън)?
              Ръчни се предвиждат, но по-нататък във времето.
              Предполагам точно това има на предвид колегата.
              Вземи разглоби единия хъб,има шест болта.Работа за 10 минути.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Да, но мен не ме устройва.
                Явно са зацепени постоянно по някакъв начин, защото предното си работи, а маркучетата са изрязани и от двете страни.
                Колата я карам повечето градско, а до вилата почти не включвам предното сега.
                Разхода не ме устройва, да ми върти всичката карантия обратно до раздатката.
                Мисля да ги разглобя и почистя и да се опитам да възстановя маркучетата, ако клапана работи.
                Така или иначе голям чанч не вижда тая джипка.
                Спести си го, почти сигурно маркучите и клапана са изправни. Вакуумните хъбове са конструктивно сбъркани, след като е имало сервизна кампания за подмяната им с инерционни. Слагай ръчни и карай спокойно. От въртенето на карантиите на предния мост по инерция разхода се качва с около 1,5 л./ 100 км.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Разбирам, док.
                  Но докато чакам да се освестя финансово за да си позволя ръчни хъбове, редно е да се опитам да си спестя тези 1,5 литра отгоре като разход.
                  Освен това, смятам за по-належащи разходи смяната на консумативи след покупката.
                  Да почистя хъбовете, да продухам всичко и да сложа метър-два маркуч, няма да ми струва колкото два ръчни хъба... на първо време.

Имам едни 50-100 м на седмица дето да ми трябва предно и то евентуално и зависи.

Коментар

Ще си позволя пак да пусна линк към темата на Димо, за това как беше преправил вакуумните хъбове в ръчни. За временно решение, докато събереш пари за истински - става. Вакуумните трудно ще ги подкараш да работят. Освен маркучите и семерингите на главината държат вакуума. И винаги може да стане проблем и да останеш без предно.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=144290&p=1868027#post1868027

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Имам го предвид и това решение.
                      Благодаря!

Коментар

Днес отворих и двата хъба, за да се убедя в това, което предварително знаех. Вакуумни, постоянно зацепени. Повдигах първо едното, после другото колело, кардана си се върти.

Пружината си е където и е мястото, но след мембраната и пластмасовото капаче, са поставени метални шайби с подходящата дебелина за да държат хъба в заключено положение.

Хъбовете бяха порядъчно натъпкани с грес. Почистих, измих с нафта, избърсах всичко, смазах с масло и ги сглобих.
                        Оставих ги зацепени засега.
                        Маркучетата за вакуума не са изрязани, а са се скъсали. Свалих ги, почистих щуцерите и ги затапих временно с изолирбанд.

Намерих клапанчето свободно търкалящо се зад резервоара за вакуума. Разкачено е от маркучето, което продължава с тройника, но щуцерчето е здраво. Не съм го свързвал засега, но изпробвах с включване и изключване на лоста и клапанчето дава вакуум.

Но сякаш при включено положение има вакуум, а при изключено пак има, макар и много мъничко в сравнение с включено.
                        Чудя се, така ли трябва да е, или самото клапанче не затваря хубаво.
                        Не съм се опитвал да го разглобявам, а и не обърнах внимание подлежи ли на разглобяване въобще.
                        Според мен е възможно да е пропускало малко вакуум, колкото да стържат хъбовете и са махнали маркучето от клапанчето.
                        Маркучите при колелата, вероятно са се скъсали в последствие с времето.

Ще купя такъв маркуч и ще се опитам да подкарам системата поне временно.
                        Клапанчето ще се опитам да раздвижа с ВД40 евентуално, ако наистина не затваря плътно.

На око не мога да преценя, доколко са здрави семерингите отвътре на главините, но иглените лагерчета са разбити и от двете страни.
                        Като ги сменявам, ще сменя и семерингите.

Ако не успея да подкарам вакуумната дандания, ще ги оставя заключени и ще събирам "свободно време" за ръчни.

Такива ми ти работи...

Ето снимки.
                        На първата се вижда шайбата.

Име:DSC_0322.jpg
Размер:189.8 КБ
ID:5703042

Име:DSC_0321.jpg
Размер:175.8 КБ
ID:5703041

Коментар

С тия гадости вътре,как да работят?
                          След почистване,и възстановяване на вакума може и да работят.
                          Дано имаш успех!
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Успех с ремонта, дано успееш да ги възстановиш. Клапанчето за вакума, ако не успееш да го оправиш, втора ръка едва ли ще ти струва много, особено след като повечето колеги минават на ръчни рано или късно.
                            Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                            Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Благодаря!
                              То и аз рано или късно ще мина, но предстои обслужване на по-важни агрегати и финансовите приоритети засега се изместват в тази посока.
                              При мен се касае за временно решение.
                              Имам да сменям ремъци, ролки, водни помпи, масла, филтри...
                              Хъбовете, после.

Коментар

Мда, и аз съм на този етап. Предстоят ми ремъци и масла на раздатка и дифове. Чак тогава ще се мисли за повече подобрения. Няколкото малки спънки като помпата на съединителя, един датчик и потенциометъра на газта ми спънаха леко плановете.
                                Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                                Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X