Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дължина на подгряването при КИА Спортидж 2.0 ТДИ модел JA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дължина на подгряването при КИА Спортидж 2.0 ТДИ модел JA

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Добре де, то на съвременните автомобили греенето нали зависи от температурата... Бях гледал на Пежо графиката - при +10С се изключваха съвсем, при 0С грееха под 1сек, а надолу времето за греене се увеличаваше доста рязко и експоненциално... Така, че би трябвало да е нормално да грее различно време...
    А за изгорели свещи не ми разправяйте Преди 2 дни майстор вади (за щастие успешно) скъсана свещ на Доблото, а е още на 3г/80х.км (това бе третата изгоряла свещ, но колата се кара с доста гасене и палене)....
    Ама тука хортуваме за дрът дизел проектиран за мотокар.

Коментар

Предполагам и там има някаква макар и 'старовремска' температурна компенсация... Ако не се лъжа и на стария ми голф 1980г подгрева почти не светваше ако автомобила е загрял...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Предполагам и там има някаква макар и 'старовремска' температурна компенсация... Ако не се лъжа и на стария ми голф 1980г подгрева почти не светваше ако автомобила е загрял...
        Вериятно е така, но по-скоро е свързано с температурата на антифриза.

Коментар

А за изгорели свещи не ми разправяйте Преди 2 дни майстор вади (за щастие успешно) скъсана свещ на Доблото, а е още на 3г/80х.км (това бе третата изгоряла свещ, но колата се кара с доста гасене и палене)....
          "Медна грес" и не жаля материала.Даже и дюза с пробил дихтунг не се запича.Нищо не пречи и профилактично да се демонтират и обработят.
          А за греенето - ми греят си , докато в горивната камера не се достигне необходимата температура.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
            "Медна грес" и не жаля материала.Даже и дюза с пробил дихтунг не се запича.Нищо не пречи и профилактично да се демонтират и обработят.
            А за греенето - ми греят си , докато в горивната камера не се достигне необходимата температура.
            Дюзите нямат проблем, ама свещите са малко терсене
            Тази я намазахме яко, ама другите ги сменя сервиза - не се знае какво са правили... И с какво усилие са ги затягали... Все пак се иска само 9Nm...
            Пенчо, разбира се, че е свързано с температурата на двигателя... Те и съвременните работят на този принцип...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

При мен го има следния проблем.Имам контролна лампа от свещите която гасне около 10/15сек. след тази на таблото и при две подгрявания пали перфектно, но при стандартно палене /изчакам лампата на таблото да изгасне/пали трудно.Незнам от какво зависи дължината на поргряване защото мисля че ми идва малко.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                При мен го има следния проблем.Имам контролна лампа от свещите която гасне около 10/15сек. след тази на таблото и при две подгрявания пали перфектно, но при стандартно палене /изчакам лампата на таблото да изгасне/пали трудно.Незнам от какво зависи дължината на поргряване защото мисля че ми идва малко.
                А всички свещи ли работят и какво напрежение стига до тях?

Коментар

Да всички работят, но не съм мерил какво напрежение има.Утре ще премеря.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Пробвай с натиснат до някъде педал на газта. При мен положението на ТПС-а оказва някакво влияние на дължината на подгрев.
                    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Ще пробвам и това,между другото имам още един ТПС ще пробвам и него.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

При мен тпс не влияе,смених го с друг същата работа.Смених датчика за температура който е с двата кабела ,пак същото само ми вдигна оборотите на 1200 явно е дефектен.Подгрява 12 сек на свещите 11.8в.Свещите ми са 2х2 различни марки,може ли това да е причината.БЛАГОДАРЯ.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Колеги има зависимост между температурата на двигателя и времето на подгряване на свещите.
                          При тези температури на вън свещите работят 8 минути след стартиране на двигателя,при задържане на2000 хил. оборота за 10 сек. се изключват,след като паднат оборотите на 1600 се включват отново и така 8 мин.
                          Има го всичко това в едно Руско ръководство.
                          Дано съм бил полезен.
                          Кия Спортидж 2000тди
                          Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Голямо БЛАГОДАРЯ.Много полезна информация,а аз си мислех че нещо не е наред и никога не съм го свързвал с оборотите на двигателя.
                            Киа спортаж2000тди 98г
                            Ауди А3 1.9ТДИ
                            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ако има проблем с оригиналното подгряване, дали не може да се присъди реле от друг автомобил?
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Такааа. Преди 2 седмици си изкарах най после лампа в купето показваща реалното време за работа на свещите (не глупавата лампа на таблото). Оказа се, че свещите работят до достигане на работна температура на двигателя (и това сега през лятото) и както казва колегата "Анев" по горе изключват при 2000 об. и се включват при 1600. Честно казано ми е интересно да науча защо това е така и дали ще възникнат проблеми и какви ако подгряването изключва по рано. Четирите свещи лапат бая ток, а и до скоро имах проблеми с алтернатора (слава богу решен) и ми се ще да го разкарам това толкова дълго работещо реле.
                                Вероятно производителя е имал нещо на ум правейки го така, но е пропуснал факта, че рано или късно колата ще попадне в моите ръце. Та ако някой знае защо е така- веднага да си признае...
                                Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X