Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia-та ми умря...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kia-та ми умря...

Явно за свещите ще се доверя на професионалист. Макар, че се чуда дали има смисъл да ги сменям, защото като я купувах преди месец ми казаха, че всички консумативи са сманени (незнам дали свещите влизат в това число).
    "И при бензина нещата се поуправиха, там големия маркуч на въздуховода е скъсан и от там влиза въздух. А дебитомера нещо не отчитал правилно количеството въздух и от там идва проблема на бензин (така обясниха)."

Сега ще търся такъв маркуч и датчик за дебитомера така нещата трябва да се оправят нали?

И още нещо, направи ми впечатление, че като слизам от колата и бутам вратата да я затворя усещам някакво статично електричество (до сега нямаше такова нещо)

Коментар

това, че са ти казали, че е обслужена нищо не значи. На мен ми казаха същото като я вземах и после установих, че единствено май са сменяли масло, нищо друго, изрично ми повториха, че са сменили всичко, даже и свещи, но като ги свалих миналата седмица си пролича, че са стари. Даже мисля и ангренажния ремък да си сменя, че не вярвам и той да е пипан.
      За статичното електричество съм забелязал, че зависи с какво си облечен, по принцип някои материи се наелектризират по-лесно.
      Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Намерих един дебитомер, води се - СЕНЗОР ВЪЗДУШЕН ПОТОК-540 лв
        наистина ли струва толкова или гледам нещо друго?

Коментар

Той е,ама е около 250-300лв.Тая цена...
          Питай тука: 02/8 218 538-Колос
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А дали наистина проблема е от дебитомера? Днеска бях при маистора, намекнах, че съм намерил дебитомер и евентуално ще го взема да сменя стария. Тои взе да обяснява, че не бил развален дебитомера, че заради грешките които постъпвали от газовата, компютъра се бъркал и за това не вървяла колата на бензин... Да ама преди вървеше без проблем на бензин, а миналия ден след като оправихме проблема и тръгна на газ ресетнахме компютъра. Едва ли за 15 минути ще е събрал толкова грешки, че да прави такъв проблем... На газ върви супер, големия проблем беше искочил пръстен от газовия клапан които беше заседнал при въздушната клапа...
            На бензин положението е същото някакви предположения?!

(имаше малко прокъсано на маркуча между филтура и въздуховода, които днес облепих целия с илолир... Няма подобрение)

На бензин върви когато си поиска... В един момент се форсира при натискане на педала, в друг при натискане на педала се дави и гасне(в повечето случай). При натискане вместо оборотите да се вдигнат, падат а точно когато пусна педала, стрелката леко подскача нагоре...

Коментар

Да.И да го смениш,ще е до следващото гръмване.После пак...Ако все още върви на газ,карай си я.Ама и там ще спре...

Коментар

а дебитомера не може ли да се оправи? какво точно предстедставлява от вътре?

Коментар

Платка с няколко писти и изводи.Обикновено не може.В най-добрия случай работи,но дава грешно инфо на компа.Аз лично съм изгорил няколко...Затова пиша че си трябва ГИ,щото иначе рано или късно...

Коментар

И аз стигнах до този извод... То 3 дебитомера са един инжекцион, да не говорим за разхода. В момента 15 литра газ ми стига за 3-4 дена (рядко минавам повече от 10 км на ден).
                    А какъв инжекцион ще препоръчате за киа като моита 128HP, 16v?

Коментар

Re: Kia-та ми умря...

Конкретно мога да ти предложа ЛандиРенцо,който продавам в момента и е монтиран на една от колите ми.За четири цилиндров мотор и мощност до 150к.с. Работи перфектно,но мисля да го продам отделно,че струва почти колкото колата.Мислех да го прехвърля на Киата,но тя е с обикновена газова и за сега не ми прави проблеми и разхода е поносим.

Коментар

От: Re: Kia-та ми умря...

А може ли ползван инжекцион да се монтира на друга кола? Някъде четох, че дюзите се разпробиват според двигателя... И все пак за колко го продаваш?

Коментар

Re: Kia-та ми умря...

Може разбира се.Пробиват се всмукателните колектори,а не дюзите.Важното за теб да е за 4 цил. и да го захранва.Пуснал съм го в обяви - части,цената му е 550лв. без бутилката,може да се коментира.Тя няма да ти върши работа,така или иначе,за резервна гума е.Ще й заспи на Киата.И има голям диапазон за настройки.Абе купих го с голям мерак,обаче колата се продава вече,а с нея и това газово.Та реших,че може и по отделно да ги дам.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                            Опитвам се да форсирам едва 2000 със зор и го няма това изреваване.... Какво да правя... Киата се движи едва едва са 15-20 ...
                            По принцип, нормалният отговор на този въпрос в нормалните държави би звучал така: "Посети автосервиз". Но тук има логика да се потърси "помощ от приятел", особено като се вземе предвид качеството на работа във фирмените сервизи на Кия. Само да не стане "много баби - хилаво бебе".

Коментар

Ходих в сервиз (не на КИА) оправиха ми я на газ а за бензина ми обясниха какъв е проблема. Миналия ден търсих официалния сервиз на КИА в Кърджали, на адреса които беше даден имаше банка и и едно празно помещение до нея... Така, че се отказах...

Коментар

И аз съм фен на Омегаз-та.Всички коли ГИ са били с такова...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X