Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia-та ми умря...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia-та ми умря...

Днес както се прибирах по-едно време киата загуби мощност все едно газта свършва. Минавам на бензин, още по зле, все едно бръмчи тресе патка и гасне, пак на газ тръгна... След малко пак минавам на бензин, пак зле като натисна газта вместо да тръгне се дави и иска да гасне. На газ си вървеше... Прибрах се. След няколко часа викам чакай да вида какво става. Паля добре, тръгвам 300-400 оборота като наситна, като пусна стрелката се дига за малко... Гас, бензин, същата работа.... Опитвам се да форсирам едва 2000 със зор и го няма това изреваване.... Какво да правя... Киата се движи едва едва са 15-20 ...

От: Kia-та ми умря...

Че няма да я оправиме през компа е ясно,но я кажи,катализатор има ли!??
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Рестартирай компа.Знаеш ли как?
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
        Че няма да я оправиме през компа е ясно,но я кажи,катализатор има ли!??
        Дааа, запушен ауспух, или пробит смукателен колектор, на първо четене все еднакви симптоми....."Ноел" от къде си бре
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тука казваш че паткала...

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=114696

Значи дебитомера е фирА вече.Това е цената за обикновената газова.
          Все пак огледай за някой излезнал маркуч или кабел,вследствие на паткането...

Коментар

За катализатор не знам... Сега я опознавам.
            Незнам как да рестартирам компютъра (откачих за 10 мин акумулотора, но няма разлика)
            "Дааа, запушен ауспух, или пробит смукателен колектор, на първо четене все еднакви симптоми....."Ноел" от къде си бре" - от далече съм близо до Кърджали....
            Относно паткането, случи се 2-3 пъти само на кръстовище като искам да потегля от място на втора , проблема с газта се реши, оказа се, че бутилката е сложена под неправилен ъгъл и когато се изкачвам газта пада долу и не може да се засмуче... А на равно няма проблем... Така каза газажията...

Между другото в Събота барниках по бушоните под капака (вадих ги и ги слагах да гледам да не би да има някои изгорял). Имаше само един 80А (MAIN) се води, само него не успях да измъкна, беше като залепнал. От тогава на бензин не съм карал. Да не би нещо тогава да съм размърдал?

Коментар

Откачи едната клема на акумулатора и натисни педала на спирачката за 2 секунди.После запали на бензин,остави да поработи 3-4 мин на празен ход,след това задръж на 2000 об/мин за още 1-2 мин.Не превключвай на газ.Врътни едно кръгче и пиши.
              П.П. Преди това прегледай ДВГ-то за висящ маркуч или откачен кабел.Просто огледай...

Коментар

Между другото в Събота барниках по бушоните под капака (вадих ги и ги слагах да гледам да не би да има някои изгорял). Имаше само един 80А (MAIN) се води, само него не успях да измъкна, беше като залепнал. От тогава на бензин не съм карал. Да не би нещо тогава да съм размърдал?[/QUOTE]
                Този бушон е хванат с два болта от двете страни на кутията,разгледай хубаво и него дърпай че ще го счупиш.
                Кия Спортидж 2000тди
                Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

А къде са свещите на тази кола. Гледах гледах и нищо не виждам...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Откачи едната клема на акумулатора и натисни педала на спирачката за 2 секунди.После запали на бензин,остави да поработи 3-4 мин на празен ход,след това задръж на 2000 об/мин за още 1-2 мин.Не превключвай на газ.Врътни едно кръгче и пиши.
                    П.П. Преди това прегледай ДВГ-то за висящ маркуч или откачен кабел.Просто огледай...
                    Не видях откачени маркучи. Свещите са много забутани. Пробвах с ресет, нищо не стана. На бензин не ще да пали. Паля на газ после като мина на бензин или гасне или тресе. Оборотите са неравномерни, и забелязах, че точно в момента е които най-силно тресе и оборотите намаляват чека святка бързо 2 пъти... Като натисна педала до долу оборотите стигат 2000 едва едва...

Коментар

ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН!

Оказа с, че вчера при паткането което ставаше на бензин една халка от газовата е изхвърчала и е заседнала при въздушната клапа... И колата не можеше да вземе въздух!
                      И при бензина нещата се поуправиха, там големия маркуч на въздуховода е скъсан и от там влиза въздух. А дебитомера нещо не отчитал правилно количеството въздух и от там идва проблема на бензин (така обясниха). Сега ще търся такъв маркуч за въздуховода. Смятам да сменям и свещите заедно с кабелите. Някои може ли да ми покаже как изглеждат тези кабели за Kia Sportage 95 128HP?

П.С. Един от възможните варианти е просто вчера бензина да ми е свършвал и от там да се е получил проблема. Кофтито е, че нищо по таблота не ми мига и писука, че бензина свършва...

Коментар

Има два кабела и две бобини с лули..
                        Ето бобината..
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Димо_73 Преглед на мнение
                          Има два кабела и две бобини с лули..
                          Ето бобината..
                          Мерси.
                          За да се сменят свещите трябва да се свалят доста неща нали (полвината въздуховод) ?!

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                            Мерси.
                            За да се сменят свещите трябва да се свалят доста неща нали (полвината въздуховод) ?!
                            Да така е.
                            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

миналата седмица го правих това упражнение със свещите, играчката е около час, трябват и инструменти. ключе 10 и 12, лула 16 и удължител за гедоре къс около 15см, защото последната свещ до предното стъкло иска по-къс удължител, дългия не влиза. Успех!
                              Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X