Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си купих Кия Спортидж.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз си купих Кия Спортидж.

Първоначално публикуван от HoLLoW Преглед на мнение
    1. Задното дясно стъкло не се сваля. ( Трудно ли се маха кората и лесно ли се намира по моргите моторче за шейната?)
    2. Предните врати се затварят доста трудно. Подлежът ли на настройка + смазка, или ще трябва да купувам нови панти и т.н
    3. Някой от Вас, може ли да ми предложи, как да се справя с неприятно тракане от резервната гума.
    Благодаря Ви на всички, предварително !
    Поздрави.
    Кората са маха лесно... Махал съм всичките по няколко пъти за да смазвам механизмите... (Не разглобявай дръжките за отваряне на вратата от вътре, могат да минат през дупката в кората!) При мен проблема беше с отварянето. Трябва да установиш, кое точно пречи на затварянето, дали механизма заяжда или има нещо друго...
    За резервната гума, пак трябва да се види кое точно трака... При мен скоро тракаше защото не бях я затворих хубаво. Нали знаеш има 2 степени на затваряне, едната колкото да не се отваря, и другата направо се залепя за багажника и може да се отвори само от бутона вътре. Също когато стойката се затвори, трябва да видиш дали държача плътно ляга върху механизма за заключването. Ако не ляга, от там също може да се получи тракане... Нивото на държача може да се настройва, има 4 болта и след като ги развиеш може да го местиш нагоре и надолу докато легне плътно...

Коментар

При мен също не се сваляше задно дясно и се оказа, че куплунга не е щракнат още в завода.
      Вратите подлежат на настройка. Читав майстор го прави за минути.
      На задната гума се сменя пружината с по-здрава и дълга. При мен пасна от съединителя на ЗАЗ.

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
        След като вкарах Кико на канала установих,че бензин тече само като работи двигателя. Свалих капачето над резервуара и се оказа скъсан маркуч на бензина.
        Колега, защо не отвори капачката към резервоара, да видиш там какво е положението? Пък знае ли се може и бензиномера да тръгне, като се поразмърдат нещата

Коментар

Първоначално публикуван от HoLLoW Преглед на мнение
          Здравейте на всички! Това ми е първия пост в този форум и се радвам да се присъединя към Вас!
          Причината поради, която пиша тук е , че от 2 седмици вече съм официално собственик на Kia Sportage 2001 2.0 TDI (къса база).
          Всичко започна миналата година , след като успешно постройхме вила във Боровец - Варненско. Но с времето осъзнахме ,че пътя там не е за лек автомобил и се решихме да си вземем нещо по- проходимо. И така имаше доста търсене, размисли за марки модели, калкулиране на евентуални разходи по поддръжката и т.н. И в крайна сметка , какво се получи обикалях си аз автокъщите и попаднах на Кийчето . Грабна ми погледа от първия миг и забравих за всичко и просто исках да е в добро техническо състояние и да я вземам. Така и се случи!
          Но след това започнаха главоболията (не са свързани с колата, слава Богу), а с приятелите във Варненския КАТ..... Комисии, истории, пренабиване на рамата и т.н. 2 седмици ме бавиха, но най-накрая и сложих номерата и вече официално е регистрирана. И така след това я закарах в сервиз, за смяна на консумативите ( масла , филтри, ремък, водна помпа, и 4 пистови ремъци ). Имаше една неприятна новина ,че предницата ми е разбита и от там смяна на носачи шарнири, хебели, биалетки и т.н. И сега вече си я прибрах в къщи и си я гледам през 5 минути. Предполагам знаете за какво става на въпрос.
          И така , но все още имам няколко проблема с нея и искам да ви попитам Вас и в частност ninja_1 ( тъй, като четох целия форум за Kia и забелязах ,че той е най- на Ти с нещата). Исках да му пиша ЛС , но все още нямам права , за редовен потребител ,но както и да е стига съм се откланял от темата.
          Та въпросите са ми следните: Дано можете да ми помогнете.
          1. Имам едно странно дърпане на колата, когато направя маневра в ляво или дясно. Предницата е регулирана! Давам пример: Колата я карам и я насочвам само на право , държи идеална права линия. Но когато наклоня волана на ляво/ дясно и го върна в нормалното му положение, колата продължава да дърпа на страната на която е направена маневрата ляво/дясно. Може ли това да се дължи на изтървали шарнири на задната реактивна щанга? Или от нещо друго.
          Другите два въпроса вече са по - не натоварващи и искам само малко информация
          1. Задното дясно стъкло не се сваля. ( Трудно ли се маха кората и лесно ли се намира по моргите моторче за шейната?)
          2. Предните врати се затварят доста трудно. Подлежът ли на настройка + смазка, или ще трябва да купувам нови панти и т.н
          3. Някой от Вас, може ли да ми предложи, как да се справя с неприятно тракане от резервната гума.
          Благодаря Ви на всички, предварително !
          Поздрави.
          Обади се ще я погледна,аз съм на Ракитника - 0898 640 440

Коментар

Благодаря на всички за отговорите и идеите! Успях да оправя вратите и стъклата. Лека настройка и смазване и всичко е наред. И при мен, както при Пенчо проблема беше в куплунга. Остана само резервната гума и неприятното тракане, но и аз вчера стигнах до заключението ,че проблема ми е в пружината и ще трябва да я настроя или сменя. Между другото утре съм на сервиз и ще сменям тампоните на задната реактивна щанга и шарнир на раздатката.
            Сиско смятам да се възползвам от твоето предложение, утре ще се чуем да се доразберем. И без това трябва да се качвам към Боровец да видя мазачите, какви са ги надробили и какво са откраднали . Тъкмо ще ми кажеш, какво има още за смяна... освен Амортисъорите и най-вероятно тези така известни Хъбове
            Поздрави !
            Аз съм!

Коментар

Драго минал си по възможно най-тънкия начин. Имал си късмет. Успех!
              Гледам обаче, че има корозия по тръбичките от резервоара. Ще трябва да ги обработиш за да не те изненадат. От корозията стават язвички по метала и протича от налягането на помпата.

Коментар

Днес ми светна лампата за зареждането. Утре ще свалям динамото.
                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                  Днес ми светна лампата за зареждането. Утре ще свалям динамото.
                  Оказа се,че проблема е в статора на динамото. Вчера купих едно динамо втора употреба и всичко се оправи.

Коментар

Би ли споделил за колко го взе.
                    Кия Спортидж 2000тди
                    Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Анев Преглед на мнение
                      Би ли споделил за колко го взе.
                      Динамото го взех за 50лв.

Коментар

Ногу скъпи на тея Кии тея части,бре...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Щото е бензин сигорно,я виж за дизелака колко е.
                          Кия Спортидж 2000тди
                          Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Е,там имаш вакуум помпа...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Днес се завърнахме от с.Рибарица.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00116.jpg
Прегледи:1
Размер:211.2 КБ
ID:5295960

Коментар

Една година и 11000км. с моята Киа! За това време смених генератора и профилактика на стартера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X