Поради друга тема във форума у мен се зароди интереса Колко от Вас Реално са преодолявали водно препятсвие с вода до прозорците (т.е. двигателя е под водата)? Пишете с каква кола и как подготвена сте го правили и ако сте закъсали как сте я извадили.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой е газил вода до прозорците?
Свий
X
-
Моята машина (без мен аз снимах) веднъж гази на дълбоко през Искъра и резултатите са следните:
1. Срязан радиатор - перката беше пластмасова, но това не помогна особено.
2. Изгасна точно на края и не можа да запали докато не премина отново на бензин. ( по това време имах газова уредба)
Странното е, че още две седмици не можеше да работи устойчиво на газ после се оправи. Предполагам, че навлизането на вода в редуктора има за следствие подобни проблеми.
Изводи:
1. На радиатора вентилатора става електрически.
2. Никаква газ!
3. Шнорхел! (вече е направено)
4. Тотално херметизиране на всички възли и извеждане им в шнорхела
Коментар
-
Хехе, аз пък с мотора съм се упитвал да премина бурна река с вода над седалката, естествено незнаех че е толкова дълбока. Водата заля цялият мотор, и аз веднага го загасих. След което го повлече по течението заедно с мен, защото не го пусках с едната ръка да не го изгубя, че цялият беше под бодата. След това Кралев и един приятел Тони влязаха до кръста във реката и с общи усилия успяхме да изватим машината
Най голямият маитап беше че заедно с мотора извадихме и една балканска пъстърва над 1 педя, много яко парче
Източих водата от филтърната кутия, ауспуха, карбуратора и мотора запали. Карах го около 5км докато излеза на асфалт и от там Кралев ме върза за джипа и ме тегли до вкъщи, защото маслото ми беше пълно с вода. Не е нужно да ви обеснявам за какво теглене е ставало дума, всички знаем Кралев
Коментар
-
Ъ ... Яка му дУша на Администратора, пак нова тема
За да стане подводница трябват разни работи, освен очевидния шнорхел.
Директните вентилатори винаги режат радиатора, все едно дали са пластмасови или тенекиени, и все едно дали има дифузор и жалузи. Тия с вискомуфите - също. Заради тая гадост преди брода просто се сваля ремъка.
Работа вършат електрическите вентилатори с принудително изключване, обаче те пък имат гадното свойство да пият примерно по 20 ампера на карлсон, и вечно се карат с лебедката, пързалящият се мокър ремък на генератора и умиращият акумулатор. Стават и легендарните електромагнитните муфи, обаче никой не знае къде ги има, легендите затова са легенди.
После идват ядовете с мостовете и разните скоростни и раздатъчни кутии. Някви идиоти са измислили да ги пълнят с масло, то пък се грее по време на движение. Отгоре им слагат отдушници, конструктивно - възвратни клапани като гресьорките. Като цопне във водата и спре обаче, там температурата бързо пада от примерно 140 до колкото и да е, тия клапани не удържат, и тихо но сигурно почват да смучат вода. Навътре, вакуума остава нерешен природен проблем. И след половинчасова баня, моста си е за смяна на маслото. И кутиите. И мотора, той гълта през отдушника на картера. Въпроса се урежда с малки шнорхелчета на всяко такова клапанче. На отдушника на картера - с внимателното му херметично сглобяване, но общо взето - умряла работа.
Разните кутии с бушони-релета се измъкват нависоко, където вода уж няма да има. Акумулаторите - също, макар че там клемите могат някак и да се изолират. Генератора се мести възможно най-високо. Херметизирането му води до изгаряне тутакси, щото остава без охлаждане.
Общо-взето, това може да се направи.
А да, и да не се засяда в брода, ама това е като Дядо Мраз и Умната Блондинка...
Да, продават високоговорители с пластмасови мембрани вместо картонените, свирят си и под водата. Приятно слушане!
Коментар
-
hi
Това, което го пише Стефан е наистина възможно, но ти трябва много време, за да пригодиш машината за такава препятствие.
Но нали ние си говорим все пак за коли с висока проходимост, а не за машини амфибии, защото, ако я стегнем така всеки SUV може не само да катери планини, ами и да "гази гьолове" до няколко метра. Това ще е интересно, представете си го как по повърхността на някакво езеро виждате само един шнорхел да се показва и малко зад него да излизат мехурчета - това ще си е направо подводница нали?
А и един глупав въпрос: Този дето го е сложил off-road на снимката. Нали това което се вижда от SUV-a са му гумите или е нещо друго, да не би да му е само моста откъснат и плуващ в реката?SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
+359 0878 888 874
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)
Коментар
-
Re: hi
Първоначално публикуван от JangoA i edin glypav vupros tozi deto go e slojim Off-road. Mali tova deto se vijda ot SUV-a sa my gymite ili e neshto drugo dane bi da my e samo mosata otkusnat i plyvash v rekata
как позна че е SUV???БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
(това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).
Коментар
-
Неее, амфибиите нямат тия проблеми, те плават! Там има ужасяващи трудности, но те са съвсем други, и главно геометрични. А простите джипове си остават пълзящи, и минават по дъното, като танковете. Което завинаги ще си остане печална песен, достъпна единствено за храбреци
Коментар
-
Нашите LR не са плували, но ето един Land Rover Discovery с идентична конфигурация (шнорхел Mantec и разни там отдушни тръби).
Освен това, преди няколко дена по канала Discovery, гледах как някакви ловци на крокодили радостно се гмурнаха до стъклата с един Defender.
Т.Good guys drive Land Rovers!
Коментар
-
Първоначално публикуван от TurbozmejНашите LR не са плували, но ето един Land Rover Discovery с идентична конфигурация (шнорхел Mantec и разни там отдушни тръби).
Освен това, преди няколко дена по канала Discovery, гледах как някакви ловци на крокодили радостно се гмурнаха до стъклата с един Defender.
Т.https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанКолкото е по-як джипа, толкова по-далече ще ходиш за трактор.
Чем круче джип, тем дальше бежать в деревню за трактором - Руска поговоркаБЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
(това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар