Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За свещите

Здравейте.Иска ми се да направя проучване кой какви свещи използва и каккакви впечатления има от тях?Много често се пренебрегват и се слагат ментета....а те са от огромно значение за работата на двигателя,разхода и т.н.
    Някакви впечатления специално от DENSO Iridium Power?
    Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Имаш в предвид бензиновите,нали?Щото има и дизелни,подгряващи,де... Та,за Дензо...няма много ментета още,но са на път...В общи линии,дали ще е Шампион,Бош,Беру,NGK,или каквото там остана още,стига да не е оригиналдЪ-става.Сиреч,сравнително едно и също си е...
    Проблемът е главно с ментетата,не знаеш какво точно взимаш...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Преди известно време ми дадоха едни тунингови свещи BRISK LR 14 на които вторият електрод е концентричен кръг около изолатора. Наистина има осезаема промяна в мощността. Тествах ги на дедра и един кадет. При кадета имаше страничен ефект - неустойчиви ниски обороти. При ланчата ефектът е много добър - повишена мощност и леко свален разход. Много добро поемане от ниски обороти.
      Интересното е, че един двигател за лодка изобщо не пожела да запали с такива свещи.... Предполагам, че понеже разстоянието между електродите е доста голямо, явно изисква по-високо напрежение, което магнетното запалване на лодката не може да осигури.
      На джипа карам с NGK 6 (не зная колко са истински) но си работи прилично.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap
        Преди известно време ми дадоха едни тунингови свещи BRISK LR 14 на които вторият електрод е концентричен кръг около изолатора.
        с подобни бриск имах проблеми преди време. не помня на каква кола, клиента упорито държеше да са точно те. трудно палене, последвано от неустойчив празен ход и неубедително преминаване от ниски към средни обороти. не коментирам самите свещи просто смятам че не са за всяка кола.
        инак - блейзъра на жена ми - ac delco, платинени, такива препоръчва производителя за този модел. на диването (за който не знае, това е '74 TLC FJ40) съм с иридиеви NGK. те естествено не са препоръчани от производителя по простата причина че тогава още ги е нямало . прост ъпгрейдвах запалителната система, изхвърлих ч/н, сложих ел. запалване с по мощна бобина и тези намерих за най подходящи. на TJ съм с NGK, но платинени. нямам забележки към нито една от колите, но и не мога да преценя преди/сега по причина че това е първото което правя след като купя една кола.
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Аз ползвам Autolite - има и платитени, но с обикновенните си работи добре. Гаранция е че няма ментета, защото фирмата е американска и тук е сравнително неизвестна, пък и ги купувам от Канекс - там поне няма такива неща.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз карам с НЖК иридиум.
            http://www.ngk.com/results_app.asp?AAIA=1416158
            Пробвах и с Бош 4 платинум+ но нещо не ги хареса двигателя.
            Разликата между иридиум и платинум е основно в пробега.

Коментар

Да,малко не се доуточних....става въпрос за бензинови двигатели Значи имам програма,в която се вижа за кой модел кои марки и модели свещи стават.За ДЕНСО-то специално няколко хора вече с мегани 2.016V купе ми казват,че са много доволни и малко се е вдигнала мощността,а разхода е паднал(близо с 0,5).И затова се чудя дали да си взема такива свещи-все пак и не са евтини 110-120 лв комплекта.А и за ДЕНСО-то дават живот около 100000км

Коментар

Живот 100 000 дават на двойноплатиновия Autolite пък цената му е около 11-12 лева на свещ. Така че ако искаш давай 120 лева, а ако искаш 45
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз съм ползвал Beru дълго време на бензинови и дизелов двигател и съм изключително доволен.

Сега на Тойотата (ТЛК80) си взех свещи от Тойота (какво дават по книга) и все още се чудя дали не беше по-добре да взема нещо 'по-така'?.. Т.е. съгалсен съм с Митко, че в годините на производство на моята джипка (1990г.), не са знаели какво ще има към днешна дата..

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                    Живот 100 000 дават на двойноплатиновия Autolite пък цената му е около 11-12 лева на свещ. Така че ако искаш давай 120 лева, а ако искаш 45
                    Въпроса е не какво аз искам,а какво дават по каталозите...а за моя модел със сигурност няма Autolite,преди малко проверих.
                    Между другото щях да питам и за БЕУ-то,защото го имам в предвид като алтернатива.Знам,че комплекта е около 50-60 лв(Spark Plug Ultra),но нямам никакви впечатления нито от личен опит,нито от приятели За моята дават Беру Spark Plug Ultra,Spark Plug Ultra X и Spark Plug Ultra X Platin.Но знам цената само на 1-вите

Коментар

Вярно не видях двойноплатинирани, има само такива:http://www.kanex.bg/shop/baa8b7a9ca5...fc822e472c110/

Коментар

А къде пише,че става за моя двигател?Нещо не виждам.

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata
                          Да,малко не се доуточних....става въпрос за бензинови двигатели Значи имам програма,в която се вижа за кой модел кои марки и модели свещи стават.За ДЕНСО-то специално няколко хора вече с мегани 2.016V купе ми казват,че са много доволни и малко се е вдигнала мощността,а разхода е паднал(близо с 0,5).И затова се чудя дали да си взема такива свещи-все пак и не са евтини 110-120 лв комплекта.А и за ДЕНСО-то дават живот около 100000км
                          Както ти казах в един друг форум , съвсем отговорно ти казавам че DENSO IRIDIUM RACING е най добрата покупка която можеш да направиш .Всичко това което си написал малко по горе относно ефекта от тях е точно така.Не го знам само от мои клиенти а и от личен опит.И на тази и на предната си кола бях с такива и не съм имал проблеми.Инвестицията си струва .Цената на която предлагам DENSO IRIDIUM POWER вече е знаеш .Нямал съм клиент на тези свещи който да ми е правил рекламации..

Коментар

Ок,ще се чуем по-нататък,защото в момента имам доста разходиНо попринцип съм се спрял на Денсо,така че ме чакай

Коментар

Oпс..

Едно малко уточнение.
                              Опс ..малка грешка DENSO IRIDIUM POWER а не DENSO IRIDIUM RACING както съм писал първоначално.Е имам и от DENSO IRIDIUM RACING но цената им е колкото комплекта на нормалните иридиеви свещи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X