Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не се сърдете, но разсъждавате точно като хора обработени от рекламната машина. Марки, платини, иридий, 4-16 електрода и прочие измишльотини.
    А най-важните неща за една свещ, за да работи тя добре на ВАШИЯ двигател са топлинно число, разстояние между електродите, е и на последно място да е що годе качествено произведена. Все пак от над един век се произвеждат свещи. Кой не може още да ги прави?!
    Ако не са с подходящо топлинно число, дадено от производителя на двигателя ви то и най-скъпите да вземете, мега-хипер екстри да имат, двигателя ще прекъсва и ще се ядосвате. Неправилното топлинно число или кара свеща да се износва бързо, независимо от благородните метали по нея, или не се самопочиства от нагара и започва да прекъсва.
    Винаги са достатъчни само два електрода - един централен и един страничен защото само толкова работят на практика. Напрежението пробива винаги по най-късия път, а електродите никога не са на еднакви разстояния. Много по-важно е разстоянието да е точно колкото е предписано от производителя на ДВИГАТЕЛЯ ви, защото иначе свеща пак не работи правилно. По-голямото разстояние товари разпределител, кабели и "лули" и при влажно време вечер под капака се вижда "цветомузика", да не говорим, че при джип там винаги е мокро, а понякога работят и под вода. По-малко разстояние намалява енергията на искрата. Е, правил съм електронни запалвания, които са работели и БЕЗ страничен електрод на свеща, но това е по времето на чукчетата и наковалните, а то вече отмина. Сега всеки е с такова

Коментар

Колега,не съм съгласен с теб.Първо казваш за топлинното число на свещта...за това си прав.Но преди да упрекваш,се поинтересъвай от данните на различните свещи и ше видиш,че примерно Денсо иридиум имат доста по-голямо топлинно число от обикновеното Денсо.От там има по-добро и пълно изгаряне в цилиндрите,от там покачване на мощността и падане на разхода.А топлинното число нали знаеш какво е точно-топлината на отдадената искра.А тя много зависи от материала на електродите(спецефично съпротивление,сечение и т.н.)Така,че не случайно иридиевите и платиневи свещи са по-скъпи.Ако искаш ще се поровя в нета да ти дам нещо да попрочетеш
      Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

разбира се Паджеровод, но мисля тук говориме за свещи, при които вече са спазени препоръчаните топлинно число и луфт. все пак се предполага че тук пишат технически грамотни хора. имал съм не един и два случая при които клиенти идват при мен с N-електродни свещи, защото ги видели на тАлавизора че са най убави . но нали ние не сме от тях
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata
          А къде пише,че става за моя двигател?Нещо не виждам.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Прав е Паджеровод.
            Наи важното нещо за една свещ е да отговаря на изискванията на двигателя. Не един и два комплекта подарих на маисторите щото не са както трябва. Не стига че са скъпи ами и са по осем. чист късмет е че с последните НЖК иридиум стана. Чаках два месеца доставка от Япония и едната е 28лв. Добре че станаха че и тях трябваше да ги подарявам. Сомо разхода в града падна с пет литра.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
              Чаках два месеца доставка от Япония и едната е 28лв. Добре че станаха че и тях трябваше да ги подарявам. Сомо разхода в града падна с пет литра.
              е те тука вече ме утрепа. що от япония, кви 2 месеца като ги има във всяка железария по около $4 парчето. питай бе човек, може ли такова нещо

Коментар

Денсо иридиум имат доста по-голямо топлинно число от обикновеното Денсо.От там има по-добро и пълно изгаряне в цилиндрите,от там покачване на мощността и падане на разхода.А топлинното число нали знаеш какво е точно-топлината на отдадената искра.
                Само ще кажа, че не ти трябва по-голямо топлинно число, а подходящо такова. И определението не ти е вярно ама карай...

Коментар

Първоначално публикуван от митко
                  Чаках два месеца доставка от Япония и едната е 28лв. Добре че станаха че и тях трябваше да ги подарявам. Сомо разхода в града падна с пет литра.
                  е те тука вече ме утрепа. що от япония, кви 2 месеца като ги има във всяка железария по около $4 парчето. питай бе човек, може ли такова нещо
                  Е те това е, разби на Пламен съня
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Колега,не съм съгласен с теб.Първо казваш за топлинното число на свещта...за това си прав.Но преди да упрекваш,се поинтересъвай от данните на различните свещи и ше видиш,че примерно Денсо иридиум имат доста по-голямо топлинно число от обикновеното Денсо.От там има по-добро и пълно изгаряне в цилиндрите,от там покачване на мощността и падане на разхода.А топлинното число нали знаеш какво е точно-топлината на отдадената искра.А тя много зависи от материала на електродите(спецефично съпротивление,сечение и т.н.)Така,че не случайно иридиевите и платиневи свещи са по-скъпи.Ако искаш ще се поровя в нета да ти дам нещо да попрочетеш
                    Значи, колега, на сайта на Денсо има информация за всичките им модели, както и каталог където по автомобила си може да подбереш подходящите. Мисля, че имаше информация относно европейските и други японски аналози.
                    Не е вярно, че топлинното число на тези свещи е по-високо – предлагат се с всякакви числа (както прави всеки уважаващ себе си производител на запалителни свещи), но на теб ти трябва свещ с подходящо за твоя двигател топлинно число, нито повече, нито по-малко. Въпросното число няма нищо общо с характеристиките на искрата. Ако поставиш свещ с по-високо топлинно число (студена), работната и част не може да се загрее до работна температура респ. да се самопочисти, трупа се нагар, получаваш пропуски в запалването и т.н. Ако сложиш свещ с по ниско топл. число (гореща), при по-голямо натоварване на двигателя свещта прегрява, може да се разруши, но по-лошото е че предизвиква калилно запалване на сместа, което може да доведе до излизане на самия двигател от строя. С други думи топлинното число е мярка за количеството топлина, което свещта може да отведе от работната си зона за единица време.
                    Относно свещите с 2 и повече масови електрода – по-дълъг живот. Свещите с платинен или новите модели с иридиев електрод – по-висока точка на топене, по-висока устойчивост на електрическа и газова корозия респективно отново по-дълъг живот (60-100 хил.км, а вече се говори и за 150 хил.км.).

Коментар

120хиляди.
                      http://www.ngksparkplugs.com/product...420&country=US
                      вече ще заспя спокойно
                      Шегата на стана.
                      Мите сигурно е така ама аз все търся на хляба мекото и на живота лекото.
                      Пък в краина сметка важното е че колата стана.

Коментар

Мите сигурно е така ама аз все търся на хляба мекото и на живота лекото.
                        Пък в краина сметка важното е че колата стана.
                        ако наистина е така щеше да ми звъннеш и да ги получиш за 10 дена и срещу $35 комплекта - офтопикче

Коментар

мразя да ангажирам хората с личните си проблеми.

Коментар

Ееееей пак съм изостанал .....
                            Но преди да упрекваш,се поинтересъвай от данните на различните свещи и ше видиш,че примерно Денсо иридиум имат доста по-голямо топлинно число от обикновеното Денсо.От там има по-добро и пълно изгаряне в цилиндрите,от там покачване на мощността и падане на разхода.А топлинното число нали знаеш какво е точно-топлината на отдадената искра.А тя много зависи от материала на електродите(спецефично съпротивление,сечение и т.н.)Така,че не случайно иридиевите и платиневи свещи са по-скъпи.Ако искаш ще се поровя в нета да ти дам нещо да попрочетеш Wink
                            А пък аз си мисля че като сложа такива свещи на Режото ... и като му се намали разхода с 5 !!!! на сто (цитат) ... и добавка .. турбо макс пауър в маслото (дава 27 % отгоре - мощност) и магнити за поляризиране на горивото .. и от там -10% .... и едно сурер ново плазменно запалване.....

И вече няма да слагам .... бензин .....
                            Мдааа ...

Само свещи ще сменям на 150 000 км. !!!
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Цитираи Цитираи ама от 25 падна на 20
                              Само да уточня че старите свещи мятаха искрата направо на обратно.Към резбата.

Коментар

Наи важното нещо за една свещ е да отговаря на изискванията на двигателя.
                                Напълно съм съгласен,но този скриншот който е постнат пак казвам...не е за моята кола.Двигателя ми е Ф4Р а не Ф7Р,ама карай то няма никаква разлика Бай Дъ Уей,гледам по каталога какво дават за моя двигател...следователно всичко е изчислено за него(и температурно число,и луфт и т.н.).То нали за това са каталозите-да се гледат Може определението за топлинно число да не ми е вярно(не съм спец в това отношение),но е вярно че по-силната искра дава по-добро изгаряна на сместта,нали така А искрата на иридиевите и платинените по данни е по-висока(на денсо иридиум с около 500 градуса повече от обикновеното денсо).Може да ме обвините,че говоря само за тези пусти Денсо...но просто за тях съм гледал характеристики.А и щом хора,които ги ползват ми казват че има осезаема разлика в сравнение с едни обикновени свещи за 20-30 лв комплекта....значи не са само рекламни трикове
                                Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X