Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Абе не знам, само ще ти кажа че на моя старичък Вранглер навремето сложих NGK - точно такива каквито трябва по каталог. Нищо хубаво...Неустойчив празен ход, шумен двигател, прекъсвания, вибрация... За разход не говоря щот при него е незасичаем... И слагам значи аз евтини х`американски свещи-боклуци и колата заспа... Работи меко, плавно, тягата се подобри осезаемо... а бяха близо 5 пъти по-евтини... и уж точно от каталог и двата чешита, все за този модел специално...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
      Вранглер навремето сложих NGK - точно такива каквито трябва по каталог. Нищо хубаво...Неустойчив празен ход, шумен двигател, прекъсвания, вибрация...
      хм.. чесно казано и аз имам подобни наблюдения - на хамериканските нещо не им понасят NGK-то, не знам защо.
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
        А пък аз си мисля че като сложа такива свещи на Режото ... и като му се намали разхода с 5 !!!! на сто (цитат) ... и добавка .. турбо макс пауър в маслото (дава 27 % отгоре - мощност) и магнити за поляризиране на горивото .. и от там -10% .... и едно сурер ново плазменно запалване....!
        Ако ти гори 50-60 на сто може и с 5 да ти смъкнат разхода Моята като гори 11,5....половин литър също няма да ми се отрази зле За добавките нямам мнение,дали смъкват разхода...по-скоро не.Но докато се ползват определено двигателя работи по-устойчиво и безшумно(от личен опит със старата кола говоря).Забравих да кажа добавки за бензин.Защото за масло съм ТВЪРДО против да се слагат.А за магнитите и плазмите....те са върха на технологичното ни развитие С тях колата само на въздух и вода се движи
        Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

quadra, дай инфо за Вранглера и НЖК-то за да проуча...може да се окаже,че не са били за него

Коментар

Аз нали дадах пример как се избират свещи. Купуваш като не стават подаряваш.
            Тия Дензо дори не съм ги чувал. дано това говори лошо за мен а не за свеща. Ама щом има положителни отзиви за твоя мотор - деистваи.
            Само да ти кажа че в Американските форуми за ГрандЧероки са болни за Бош 4+. А аз точно такива подарих.
            Дано при тебе стане от първия път.

Коментар

Аз пък чух,че реното с Бош не се погаждало и не работило добре.А иначе аз не съм съгласен да купувам и пробвам различни свещи....просто трябва да се гледа много внимателно в каталога,защото най-малкото нещо в номера на свеща има значение.Ако някой иска да направим експеримент,да ми даде данни за колата си-марка,модел,година и двигател...да ми каже каква марка свещи предпочита и веднага ще му дам серийния им номер

Коментар

Нека да ви осветля по един важен въпрос,та да няма безсмислени спорове.NGK и BOSH се правят и тука(Костинброд,Сопот,Плевен...а и сигурно поне в още 5-10 подземни гаражчета из страната). Специялно NGK има поне 5 ''официялни''из света ментета(иначе ми е любима фирма,само да е оригинално ).BOSH и CHAMPION се правят почти навсякъде по света и там да си намериш оригинал си е чисто ТОТО(Аз намерих 2 пъти...по 150 хил.км изкараха...).BERU...там няма наблюдения. А DENSO...там ми е странно.Скъпи са,а ефект... Имам чувството,че някой като даде много пари за консумативи,после се опитва да убеди останалите,а и главно себе си,че е уцелил кьоравото...
                По-важното е друго:Свещи се сменят в КОМПЛЕКТ С КАБЕЛИТЕ На съвремените кабели лулите са със силиконово уплътнение отвътре,трябва им температура да слепнат с керамиката на свеща,да вакуумират Така изкарват многото километри и време Като ги разлепиш веднъж...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata
                  Аз пък чух,че реното с Бош не се погаждало и не работило добре.А иначе аз не съм съгласен да купувам и пробвам различни свещи....просто трябва да се гледа много внимателно в каталога,защото най-малкото нещо в номера на свеща има значение.Ако някой иска да направим експеримент,да ми даде данни за колата си-марка,модел,година и двигател...да ми каже каква марка свещи предпочита и веднага ще му дам серийния им номер
                  Ето ти за твоя мотор(по спомени)на BOSH,такива слагах на Мегана:кабели ОЕ40,свещи FR78X.
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Това за кабелите не го казвай че много производители ще паднат въззнак. Някои се прецакват, да, на други им няма нищо дълги километри и години. А по въпроса за NGK - баш за таоя модел си бяха по каталог, ама нейсе, минало бешело. Така и така не понасям японски работи, пък било и направени в Горно Камарци, така че въпросът с японските части по моите коли е приключен.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А ся и лули няма да сменям. Само като ги видя и си представям каква цифромания са. някви дълги по 20см с гумени оплатнения към главата и монтажа е с болт. Че и няква електроника имат отгоре.
                      http://www.wjjeeps.com/service/coil_02.jpg

Коментар

Така е, FR78X дават за моя двг.Те са 4 електродни(тук някой беше писал,че това нямало значение ).За тях не съм проучвал как се държат...проучих за FR7DC+ и ми казаха,че не се държали добре на моя двг.А и както казаха преди мен-Бош,Шампион и НЖК са с много ментета(както при маслата Кастрол).Затова не съм много заинтригуван от тях.Като казах за масла ви давам пример....едно ESSO е по-добро от Кастрола...защото просто ЕСО-то е с по-голяма вероятност да го намериш оригинал.Със свещите е същото...не винаги марката на кутията е знак за качество.

Коментар

Като се пазарува от офицялни представители няма проблем с ментетата.

Коментар

И това не е така....споменах за Кастрол.Едни приятели си купиха 5л туба от официалния представител....и колата им работеше като трактор.Но работеше точно 1 ден защото го смениха веднага с Елф(от кварталното магазинче) и двг замърка като коте.

Коментар

Купува се не от официални представители, а от проверени места.

Коментар

Бе аз що не спра да го чета тоя форум. Първо свещите сега и маслото да сменям.
                                Къде са тия офицялните на Кастрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X