Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо джиповете са на рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо джиповете са на рама

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    Мускала?Трабито(даже напречен ресьор,като на каруца))
    FIAT 125 P...
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Варбург да.
      Вартбургът има ли ресори? Все с пружини си го представях.

Коментар

311 има напречен... отпред,ако не се лъжа.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Вартбургът има ли ресори? Все с пружини си го представях.
          353 е с пружини и въпреки това има отделна рама.Виждал съм такъв с махнато купе/купето се държи на болтове/и пригоден да се движи,като бъги.Доста динамична комбинация се получава,предвид ниското тегло без купето.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            353 е с пружини и въпреки това има отделна рама.Виждал съм такъв с махнато купе/купето се държи на болтове/и пригоден да се движи,като бъги.Доста динамична комбинация се получава,предвид ниското тегло без купето.
            баща ми имаше такъв 100% сигурност че е на рама и пружини. А аз не казвам че е задължително рама и рисьори и самоносеща и пружини, просто снощи не можах да се сетя за автомобил с такава компановка.
            -------Honda CR-V 128к.с.--------
            "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Ми то американците все още произвеждат дори спортни коли със самоносеща конструкция и ресори... ама като си нямат завои, що не
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                Ми то американците все още произвеждат дори спортни коли със самоносеща конструкция и ресори... ама като си нямат завои, що не
                Хе, няма нищо общо със завоите, даже напротив
                Например при Корвет се ползват и като стабилизираща щанга и са напречни
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от S600L Преглед на мнение
                  Извинявам се ако темата не е за този раздел.Въпроса ми е каква е ползата от рамата и по-сигурен ли е един автомобил ако е с рама а не със самоносеща каросерия.Всички ли джипове са с рама?
                  Някои автомобили , поради спецификата на експлоатацията си , като например :
                  -често претоварване
                  -необичайно положение на пътя - на две колела например
                  -необходимост да теглят или да бъдат теглени
                  и др. подобни случаи , трябва да бъдат способни да понасят концентрирани механични натоварвания в определени зони от своята конструкция.Тази необходимост е насочила конструкторите на автомобили , още от зората на автомобилостроенето , да строят автомобила около една силова конструкция - рама , скелет който да понася именно такива концентрирани натоварвания.
                  Та това е най-общо казано , отговора на въпроса , без претенции за изчерпателност и всеобхватност.
                  Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                    ...и др. подобни случаи , трябва да бъдат способни да понасят концентрирани механични натоварвания в определени зони от своята конструкция....
                    Eeee, браво! Най-накрая някой да даде смислен отговор!
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Хе, няма нищо общо със завоите, даже напротив
                      Например при Корвет се ползват и като стабилизираща щанга и са напречни
                      И са карбонови ама май си е ресьор а не стабилизираща щанга

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X