Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо джиповете са на рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо джиповете са на рама

Чета темата от самото и начало...чета,и...не вярвам на ушите си!
    Що за спор-може ли да се сравнява рама със самоносеща конструкция по здравина,издръжливост на натоварвания,дълговечност и склонност към усукване
    Че има рами всякакви,и какви ли не самоносещи конструкции спор няма,но принципно по горните показатели няма място за сравнение-само мое мнение,обаче!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Ама и не можеш да ги разделиш особено)
      Някои го могат. Дори в движение ...
      Прикачени файлове
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Не де. Не ги сравняваме.
        Опитваме се да разберем защо някой SUV са с отделна рама.
        Поне за мен, и за сега, единствената причина е за да са по-тежки.
        В смисъл тежкарски. Да си тежат на мястото.
        Раиш.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          ...
          Поне за мен, и за сега, единствената причина е за да са по-тежки.
          В смисъл тежкарски. Да си тежат на мястото.
          Раиш.
          Количествените натрупвания водят до качествени изменения - стара максима.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Количествените натрупвания водят до качествени изменения - стара максима.
            Пак си прав.
            Изменения не е като да няма.
            При някой натрупвания дори са феноменални.
            http://www.liveleak.com/view?i=8f9_1253308261

Коментар

Това са леки коли. Мисля че говорим за джипки. При опън какво е положението?

Коментар

Тъпанари. Можеше да строшат и по-евтини коли.
                Освен дето резултата май се дължи не на кабината. Виж задните колела на новото. За мене теста е измама.

Чавдаре, не тенекиите от рамата, а темите една от друга. Ония хаирсъзи пишат излишно бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  ...Ама без рама не може. Тва да не е охлюв.
                  Ама се правиш на ударен
                  Значи според теб за по-лека джипка рамата е ако не отживелица, то поне вариант, който с нищо не е по-добър от пространствената конструкция. Правилно ли те разбирам?

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  ...Подмяна на мотор, трансмисия, силово предаване и окачване...
                  Ясно. Подведе ме диагоналното качване и не се замислих за останалото.

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                  ...Моят паркет-ФВ Синхро,преди два месеца...
                  Малко оффтопик: Не ми се смей много, Голф синхро само съм виждал отдалеч, но ми се стори, че има някаква рама отдолу? Или е само уселване на стандартното купе? Или аз съм гледал някоя самоделка?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Ама се правиш на ударен
                    Значи според теб за по-лека джипка рамата е ако не отживелица, то поне вариант, който с нищо не е по-добър от пространствената конструкция. Правилно ли те разбирам?

Ясно. Подведе ме диагоналното качване и не се замислих за останалото.

Малко оффтопик: Не ми се смей много, Голф синхро само съм виждал отдалеч, но ми се стори, че има някаква рама отдолу? Или е само уселване на стандартното купе? Или аз съм гледал някоя самоделка?
                    Това е било Кънтри-то е фабрично върху тръбна рама. Синхрото е самоносещо,с абсолютно същата система 4х4- с вискомуфа.
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                      Това е било Кънтри-то е фабрично върху тръбна рама. Синхрото е самоносещо,с абсолютно същата система 4х4- с вискомуфа.
                      Ясно. Аз съм останал с грешно впечатление, че за Голфа синхро=кънтри.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Ясно. Аз съм останал с грешно впечатление, че за Голфа синхро=кънтри.
                        По-скоро кънтри=синхро върху рама. На всички кънтрита някъде по каросерията пише "синхро".
                        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

чета от началото темата. моето мнение е такова:

Историческо развитие на автомобила:
                          1. Шейна - рама
                          2. Каруца -рама /добавяне на колела/
                          3. Файтон - рама /добавяне на рисьори, за по меко возене/
                          4. Автомобил - рама / файтон с двигател/
                          5. Конфортен автомобил - рама / рисьори + амортисьор/
                          6. Съвременен автомобил - самоносеща конструкция/ усложняване на окачванията---пружини + амортисьори + други гъдели за добра возия./

Джипа според мен се вмества някъде между 5 и 6.
                          джипа се бори за компромиса между възможноста за носене на товари както казва Стефан и конфорта на возене. Самото 4х4 е отделен вариант за нагаждане към условията на експлоатация.

Малко са паркетниците с рама. те просто са луксозни автомобили с по голям размер за запълване на пазарна ниша. Т.Е. не са предназначени за носене на големи товари.
                          между другото има ли автомобил със самоносеща и рисьори?
                          това е според мен. може и да греша може и да съм прав. нещо не мога да си открия записките и учебниците от техникума да проверя теорията за проектирането, там сигурно има условията за избор дали да е с рама или самоносеща конструкция
                          Последно редактирано от madmaximus; 24-09-09, 20:09. Причина: грешки
                          -------Honda CR-V 128к.с.--------
                          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

между другото има ли автомобил със самоносеща и рисьори?
                            Мускала?Трабито(даже напречен ресьор,като на каруца))
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Мускала?Трабито(даже напречен ресьор,като на каруца))
                              да бе ейййййййй май е време да лягам, преди 2 години направиха на парчета един 408 и още имам порчета от ресьори в избата
                              -------Honda CR-V 128к.с.--------
                              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                                да бе ейййййййй май е време да лягам, преди 2 години направиха на парчета един 408 и още имам порчета от ресьори в избата
                                Това,че даден автомобил използва ресори,не означава че има и рама. За Москвич и трабант-не са на рама.Варбург да.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X