Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Защо джиповете са на рама
Свий
X
-
До: Защо джиповете са на рама
Вартбургът има ли ресори? Все с пружини си го представях.Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеВарбург да.
Коментар
-
353 е с пружини и въпреки това има отделна рама.Виждал съм такъв с махнато купе/купето се държи на болтове/и пригоден да се движи,като бъги.Доста динамична комбинация се получава,предвид ниското тегло без купето.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВартбургът има ли ресори? Все с пружини си го представях.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
баща ми имаше такъв 100% сигурност че е на рама и пружини. А аз не казвам че е задължително рама и рисьори и самоносеща и пружини, просто снощи не можах да се сетя за автомобил с такава компановка.Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение353 е с пружини и въпреки това има отделна рама.Виждал съм такъв с махнато купе/купето се държи на болтове/и пригоден да се движи,като бъги.Доста динамична комбинация се получава,предвид ниското тегло без купето.-------Honda CR-V 128к.с.--------
"Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"
Коментар
-
Ми то американците все още произвеждат дори спортни коли със самоносеща конструкция и ресори... ама като си нямат завои, що не
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Хе, няма нищо общо със завоите, даже напротивПървоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнениеМи то американците все още произвеждат дори спортни коли със самоносеща конструкция и ресори... ама като си нямат завои, що не

Например при Корвет се ползват и като стабилизираща щанга и са напречниИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Някои автомобили , поради спецификата на експлоатацията си , като например :Първоначално публикуван от S600L Преглед на мнениеИзвинявам се ако темата не е за този раздел.Въпроса ми е каква е ползата от рамата и по-сигурен ли е един автомобил ако е с рама а не със самоносеща каросерия.Всички ли джипове са с рама?
-често претоварване
-необичайно положение на пътя - на две колела например
-необходимост да теглят или да бъдат теглени
и др. подобни случаи , трябва да бъдат способни да понасят концентрирани механични натоварвания в определени зони от своята конструкция.Тази необходимост е насочила конструкторите на автомобили , още от зората на автомобилостроенето , да строят автомобила около една силова конструкция - рама , скелет който да понася именно такива концентрирани натоварвания.
Та това е най-общо казано , отговора на въпроса , без претенции за изчерпателност и всеобхватност.
Успех!
Коментар
-
Eeee, браво! Най-накрая някой да даде смислен отговор!Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение...и др. подобни случаи , трябва да бъдат способни да понасят концентрирани механични натоварвания в определени зони от своята конструкция....О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
И са карбонови ама май си е ресьор а не стабилизираща щангаПървоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеХе, няма нищо общо със завоите, даже напротив
Например при Корвет се ползват и като стабилизираща щанга и са напречни
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар