Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камуфлажен цвят - моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Когато си боядисвах УАЗката исках да е матова и попитах в магазина как може да стане това.Предложиха ми от тази паста,която се добавя в боята.Взех каквото беше останало в кутията/която е на 5-6 г.просто никой не я ползва/-около 150мл. и я добавих към боята.И майтап-боядисва я един приятел,боята свърши/5л/, а предните калници и капак не боядисани.А той горкият искал да изкара гланц,въпреки,че му обясних,че боята е "специална"

Коментар

Ако някой ми направи джипа лъскав, преди да го утрепам ще трябва да го направи пак матов. Ебати кича, полиран джип ... Пфу, само кат си го представя и ме тегли към нужника(((
      Ех ... Значи търсенето продължава ... То, не че съм стигнал до боята де, ама поне да знаех ...
      Ми ти сега кво правиш без УАЗа? Тва не е живот ...

Коментар

Попитах за матовите бои един бояджия до нас.Той ми обясни следното:Истинският военен камуфлаж(то имало и ловджийски моля ти се) се прави само от 3 цвята : охра,армейско зелено и кафяво.Според
        него кафявото на военните коли е най-обикновен алкиден грунд,който
        при изсъхването си става матов.Матова алкидна охра се продава,а най-
        трудно било със зеленото.Да не ви отегчавам повече,последното което
        каза бояджията е ,че почти никой не се съгласява да пръска камуфлаж
        защото накрая се оказва,че клиентът не си е представял точно това.
        Да не забравя :най-добре се получавал равномерен мат,ако 1 седмица
        след боядисването,колата се мине на ръка веднъж водно с №600.
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Навремето Студебейкърите 6Х6 са ги минавали на пескоструй за да ги матират - това е истината
          А иначе има и разни тефлонови бои - хем не задържат боклуци залепени по тях, хем са матови...
          А това за трите цвята камуфлаж си е меко казано "високо компетентно мнение от голям разбирач" или Бай Пешо таксиджията каза...
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Откъде може да се купи такава тефлонова боя ?
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Едва ли. Просто хората наистина си нямат хабер от камуфлажа. А той между другото си има теория. Без нея не се получава нищо. Една е историята за корабите, друга за самолетите, трета за колите и оръдията. Има отделно за физиономиите ... И това само за разцветките и разпетновките, всичкото друго - отделно. Верно, почнали са го бояджиите и художниците, ама отдавна е брутална физика.
              Нали ходих във Варна преди две седмици, имаше конференция. Докато наште плямпяха основно глупости, руснаците между другото ни утрепаха с кви ли не по същество технологични пробиви. А един дребен човечец с вид като от филм за колхозния несретник ей така, сякаш става дума за някви дреболии, показа как се шие шапка невидимка. Мда. Безотражателно разпространение на електромагнитни вълни в диелектрични среди. То, мнозина са формулирали задачата. А тия са съставили уравненията, решили са ги, и предлагат методика за експеримента. Мани.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                Ми ти сега кво правиш без УАЗа? Тва не е живот ...
                Ами карам си G-то/нали някой беше казал,че е немски УАЗ А ако ми падне някой пак ще си купя,че на всички/и жената и децата/ им е много мъчно.
                А ако някой се интересува от тази паста ще поразпитам.Само задния капак си остана матиран,като автомобилите дето ги внасят от немската армия.

Коментар

Да, да, питай!
                  Бе немски, ама мерцедес ... Не е същото. УАЗа си е УАЗ ...

Коментар

Ето тук има всичко
                    http://www.maxmeyer-bg.com/home.html

Добре,че е Google

Коментар

Малко встранаи http://forum.abv.bg/index.php?act=At...ype=post&id=16

Коментар

ето ти две идеи които на мен лично ми допадат като модел. http://www.4x4xalmeria.com/Web4x4/4x.../camuflaje.htm

Коментар

Re: Камуфлажен цвят - моля за съвет

А каква идеята джаните по края да се боядиват в бяло и също по ръба на калниците и по долната част на купето както е при УАЗ-а

Прикачени файлове

Коментар

Това са парадни машини има даже има такива с бели кантове на гумите доколко знам това е само за парад и след това отново си става черно или го сменят с джанти с черни кантове
                            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                            тел.088четири 9едно9 4нула4
                            -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                              А каква идеята джаните по края да се боядиват в бяло и също по ръба на калниците и по долната част на купето
                              Ами същата като тази да се боядисват бордюрчетата по алеите в казармите в бяло.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

e защо някои ще си прави труда да боядисва гумите на 300 машини само за парада пък после да ги търкат
                                що не си ги търкалят с черни джнати и небоядисани калници и тн

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X