Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камуфлажен цвят - моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Камуфлажен цвят - моля за съвет

Ето такава боя като на този Самурай търся ако някой знае нещо да помага

Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Точно тая като автомобилна(лакова) я нямаше.Значи моята "Нива" е точно такъв цвят и аз тръгнах да търся боя да я пребоядисвам.В 4 или 5 магазина ми казаха,че това е "армейско зелено",но не се внася,защото не се търси.И май е така.Аз поне не съм виждал луксозен автомобил в този цвят.Най-накрая в началото на "Пиротска"(откъм 3-то районно) едни юнаци ми казаха"Немаш проблем,брато сеа че ти я забъркаме".И наистина-докараха цвета,обаче са мошеници-10 дни след боядисването колата стана матова(което много ме кефи) и доста изсветля.На тая основа лятото ще се пробвам да я направя камуфлаж-с петна от светла охра и алкиден грунд.
      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение

Е, то оставаше на Миро дето бачка в танковото в Горна баня да не му е Самурая в цвят танкистки
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

По принцип знам как догаждат оригиналния зелен цвят на уаза(като на снимката долу) - черна боя + охра или жълт и се чудя дали по тази технология ще стане с черна матова боя + охра или жълата (пак матова ако има)
          Прикачени файлове
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

До: Re: Камуфлажен цвят - моля за съвет

Преди два дни си боядисах Нивата,в този цвят,сам.Боя от маг. на бул.Мадрит,София ,преди кръстовището с ул.Черковна.Боята е №6003,правят я и матова по желание,24лв. литър.Купих я гланц,понеже имах вече купена мат паста,с която я матирах. Има и други нюанси на зелено.Колкото по-матова,толко по-лесно се драскала,ми казаха.

Коментар

До: Камуфлажен цвят - моля за съвет

за камуфлажа доколкото знам цвета и размера на петната се избират според терена в който се използва техниката . ЕДИНСТВЕНОТО правило е между петна с еднакъв цвят да има два други. иди че разбери. а и да не са с правилен контур.
              иначе тези с клонките са лепенка и може даже да е кевларена да не се драска и в кат сигурно може да се регистрира като рекламна лепенка със снимка. но е скъпо и не знам от къде.
              а и шаблона служи единствено ако искаш да изглеждаш еднакво от ляво и дясно.
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

По принцип знам как догаждат оригиналния зелен цвят на уаза(като на снимката долу) - черна боя + охра или жълт и се чудя дали по тази технология ще стане с черна матова боя + охра или жълата (пак матова ако има)
                Здравейте,колега виждам,че темата е стара но ме интересува всякакви подробности околу рецептата за оригиналния цвят на уаза черна+охра+жълта или само една от двете и от коя колко? Благодарско предварително!
                877104344

Коментар

Русский цвет УАЗ - "хаки", для армии, Европа - "303"
                  Последно редактирано от Huggu; 21-01-10, 19:08.

Коментар

Имам познат автобояджия според който качествена матова боя се прави с два-три слоя специален мат-лак,който защитава боята от надраскване.
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                    Subaru Forester 2.0 d 2010
                    Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Значи, идеи и варианти има много, и боя явно се намира или прави...
                      Ама въпроса от първия пост остана висящ
                      Вярно че много вода е изтекла оттогава, та как стои въпроса сега с подобна регистрация в КАТ? Има един хубав Нисан във Варна сиви нюанси и бодлива тел от боя де/ и тн, за нещо подобно дали ще е същият принцип ? Ако има такъв де ? Че не ми се вярва да мине като реклама на бодл. тел
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр
                      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

До колкото знам в момента не се изисква специално разрешително за рекламни надписи. Демек не би трябвало да е проблем да се регистрира, като основен цвят зелен, и допълнителен кафяв (примерно).
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                          Е, то оставаше на Миро дето бачка в танковото в Горна баня да не му е Самурая в цвят танкистки
                          Този цвят се казва Нато- грийн (зелено). НО, някой ако не иска мат а да му бъде джипа с хубав гланц, след като го боядише с няма значение каква боя да го мине с водна шкурка и после да го изцика само с лак. Ефекта е поразяващ, става голям лъскач.
                          Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнение
                            Този цвят се казва Нато- грийн (зелено). НО, някой ако не иска мат а да му бъде джипа с хубав гланц, след като го боядише с няма значение каква боя да го мине с водна шкурка и после да го изцика само с лак. Ефекта е поразяващ, става голям лъскач.
                            Няма нужда,да се минава през тази хамалогия-ако ще се лакира,направо се взима базова боя(като при металиците) и отгоре се лакира.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аз бих я направил зебра, яко е!
                              Няма! Свършиха.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/se...archid=3117432

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X