на такава с виско и диф честно не съм попадал
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За какво служи "N" (неутрал) на малкия лост?
Свий
X
-
ето и малко инфо за тази РК за която говори колегата.
The ZJ I have is a 1994 4.0 and uses the NP-249 which is a full-time transfer-case that utilizes a viscous coupling to act as a limited-slip betweed the front and rear driveshaft. One of the main drawbacks of the '93-95 ZJ version of this case is the lack of a low-range lock. In other words, if you get into a sticky situation and need both driveshafts turning to get you through, this transfer-case will only act as a limited-slip and not mechanically lock the two driveshaft to turn in unison.
на кратко тя изобщо неможе да блокира централния диф
drive alive
Коментар
-
Re: За какво служи "N" (неутрал) на малкия лост?
Аз невиждам къде човекът спомена модел или марка? Може би съм и сляп не само неразбиращ "майстор"? Според мен питащия слагаше ВСИЧКИ 4х4-та под общ знаменател иии така зададен въпроса е изключено "правилото от сенника" само на позиция N да се тегли !!!Първоначално публикуван от DEKинтересува ме на лоста с който сменям 4x4Hign,4x4low и 2hign(задни бързи) между тях има едно положение "N" не съм стоял на него да видя какво става но ме интересува дали тогава мога да потегля или?за какво е тази позиция?
А за ландровера ще вида тези дни как е ииии недай Боже да е така както си мисля... ще испадна в пълно разочарование!
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
А немислиш ли, че въпроса поставящ всички 4х4 под общ знаменател може да е неправилно зададен. Аз лично незнам какво пише на сенника за тегленето, но на ЛР би трябвало да пише, освен да е на "N", да се провери дали ценралния диф. не е блокиран. А ако искаш да возиш ЛР на колесар, мисля, че най разумно ще е да откачиш кардана от моста който ще се "търкаля по пътя".
Коментар
-
Айде сега отначало.
Допускаме че човекът не ни е хвърлил димка, значи въпросът е реален. Тогава цялата работа изглежда примерно така:
Какво в потокът на трансмисията се разединява с щатните органи за управление от кабината. В какви случаи това е обичайна практика. В какви аварийна неоходимост.
Аварийните ги оставяме настрани. Разглобяването на части от джиповете вече ги правят нещатни конструкции.
Остава цял силов агрегат. По определение това е двигателят + СК +РК. Двигателят - двигател, той мотае някъв вал и толкова. СК прави същото, само с разни скорости. Свързва ги една кръгла керемида, може и да не ги свърже. СК вече е твърдо свързана с РК. Обикновенно първичният и вал е свързан с базовия изходящ през една предавка (може да има и паразитна за запазване на посоката, не е принципиално). На същият вал може да има препратка към другия мост.
После?
Коментар
-
Вярно, пак отначало..Първоначално публикуван от Ц. Кръстев...Аз лично незнам какво пише на сенника за тегленето, но на ЛР би трябвало да пише, освен да е на "N", да се провери дали ценралния диф. не е блокиран...
Моля Ви, обяснете ми как точно ще позиционирате LT230* на Ленд Ровър на N, и пък и да има съмнение за блокаж на диференциала същевременно?
Говорим за всички ЛР след 82г. (full time 4x4), нали? Извинете, нищо лично, но това е пълен абсурд...
За да спестя време на съмняващите се, ето тук ги има всички потребителски книжки за Дифендър (тези, дето си идват джипа), в които вярно, има само ала-бала, но поне това е описано като за идиоти. Би могло да проверите..
Радкатката е една при Дифендър/ Дискавъри 1, 2/ Рейндж Класик, така, че няма значение за кой модел става дума.
Коментар
-
-
Ей сега изрових една книжка с общи експлоатационни данни за дефендер, и там наистина като за идиоти, е написано точно така както съм го написал по-горе
На никой ли каращ ровър не се е случвало след деблокиране на диференциала лампата да не гасне веднага?
Yaro, немога да отворя никоя то тези потребителски книжки
Коментар
-
За кой Дифендър точно става дума, защото твърде често хората наричат Дифендър моделите на ЛР от 65г. до 2005г.?Първоначално публикуван от Ц. КръстевЕй сега изрових една книжка с общи експлоатационни данни за дефендер, и там наистина като за идиоти, е написано точно така както съм го написал по-горе
На никой ли каращ ровър не се е случвало след деблокиране на диференциала лампата да не гасне веднага?
Yaro, немога да отворя никой то тези мануали
Да, лампата свети, след като изключите блокажа, и след първите два метра гасне. Въпроса беше, че няма как да сте на N (при ЛР) и да сте с блокиран диф. Аз предпочитам да гледам положението на лостовете, отколкото лампите по таблото (касаещи 4х4 режимите).
..
Книжките са архивирани с WinRAR и вероятно се опитвате да ги отворите с WinZIP..
Коментар
-
Това и аз съм го написал по-горе, а именно, че на ЛР положение "N" на РК централният диф. не е блокиран. Книжката е старичка 92год. но определено не се отнася за 110 от 65та до 80и някояси. Пише го в раздел управление на автомобила /повтарям се - написан като за идиоти/ в частта теглене.
Днес съм свободен, ако си наблизо около Младост или бизнес парка, и имаш желание може да я видиш.
Коментар
-
Има ли значение кога е блокиран и кога не в случая! Без значение е и при двата случая - на позиция N неможе да се кара колата на колесар! Ако можеше и беше идеалния вариянт аз щях да си сложа на задвижващия мост на колата отляво гума 33 цола от дясно гума 20 цола, защото положението е същото! И вие ще ме обедите, че няма да му има нищо.... ха-ха...
А за лампите и лостовете - лампите са далеч по-важни от това което показва даден лост! Защото лампата е направена с датчик подпиращ главната муфа и ако лоста не е на място лампата никога няма да огасне, но зъбите в кутията ще идат на пропката...
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
Напълно си прав. И на ЛР е точно така. Забавянето се получава когато трансмисията е "навита". Може даже въобще да не иска да изключи, тогава трябва автомобила да се върне малко назад. Тегленето на ЛР на"N", мисля е зада несе налага ремонт на СК ако двигателя не работи.
Yaro, в първия момент неможах да изтегля мануалите, не да ги отворя. Моя грешка
Ще ми е интересно да видя такова нещо за ТЛК примерно.?
Коментар
-
Прави са били немците като са казвали че на руските машини може само октоподи да служат (изказването е по повод на МиГ-29 останал в Луфтвафе от армията на ГДР...Това обаче не попречило на "октоподите" да бият в 9 от всеки 10 въздушни битки
) Така че не се услушвайте ами развивайте още горни крайници, ще ви потрябват
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар