Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на съединител (Нов или втора употреба?)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Нов съединител (нов или втора употреба)

Само нов съединител и препоръчително ако не и задължителна е смяната му като комплект, трябва да се обърне внимание и на семерините на кутията и на кол. вал ако им е време да си отиват и те, не са много скъпи а като текнат пак сменяш съединител. Кутията е доста тежка и ако никога не си го правил трябва да внимаваш да не стане някой "сакатлък". Колкодо до това от къде да е и аз вече не знам, тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/at...8&d=1169577156 е съединител комплект от МПфое и износването му е страшно за оригинална част

Коментар

аз всеки съединител мога да го докарам до такова положение ако ще и на луната да са го монтирали преди 15 минути.
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

много е страннен проблем. той не се държи като изтрит, ами хлопа и отделя твърде бавно/късно. инак си е наред. но не разчоплям като си работи реално, макар и да е дразнещо. с новите гуми ми се въртят разни идеи за смени на предавателни числа и цялостен оглед/ремонт на трансмисията, съответно и съединителят няма да бъде подминат. и пак изкача липсата на качествени части. пък тоз агрегат е, как да кажа... много централен не ми се иска да го сменя с нов и да се окаже по-зле след няколко месеца. щот с карета примерно ми се е случвало вече...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          и пак изкача липсата на качествени части.
          не съм съгласен,точно това е хубавото на лендровър.частите са почти и само оригинални или от други производители които се продават през дару,но със съответните гаранции.не се налага да ходиш от магазин на магазин по козлодуй и не знам къде и да се молиш дса нямаш проблеми.сещам се са моите нови дискове които за да спестя накакви 30 лева на диск,ходих точно три до един магазин,платих два комплекта защото и в магазина не знаеха кой е точния диск.после пак до там за да върна излишния.някви 10 кинта през ауспуха и така.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Виж за съединител комплект в Тех-Ко там са на делфи и когато в Мото Пфое няма наличност се слагат от там или от NK !
            Disco II td5
            2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
            planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Изполкзвам старата тема, за да ви попитам за механик(сервиз) или колега от форума в София, за смяна на съединител.
              Автомобила е бусче Mitsubishi L400, 4x4. Ходова част еквивалент на Паджеро първите серии.
              Предполагам че на подемник ще е по-лесно, заради тежеста на скорости-раздатка.
              Ще се сменя всичко комплект, защото не ми се рискува на парче. Ако беше лека кола и го правех сам, може.
              Спрял съм се на марка Valeo.

Коментар

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Не струват ли? Май всичко е азиатско производство. Голяма част е рециклирано, но няма как да се разбере предварително.

Мислих за Хеви дюти съединител, но ги откривам само в чужбина. Не се знае що за качество са, ще съвпаднат ли, а и с транспорта се обезсмисля.
                Последно редактирано от ctef; 17-11-20, 21:31.

• Kirilpm
                Kirilpm коментира
                Редактиране на коментар
                Аз бих се спрял на LuK или Sachs, което дойде по-изгодно.Но разбира се това съм си аз.Цените в момента са толкова ниски, че няма никакъв смисъл да го дърпаш отвънка и са достатъчно хеви дюти, все пак не са съединители за корса 1.0
                Вземаш го от кой да е реномиран търговец със съответната гаранция и спиш спокойно.Вече и разлките в цените не са толкова драстични, пустият му интернет уби далаверата на магазините.

• Владо М
                Владо М коментира
                Редактиране на коментар
                И аз подкрепям "Закс" - откогато сложих такъв на нивата нещата заспаха в този възел - с години съм влачил ремаркета с тон половина в кал и баири. Така я продадох.

Намирането се оказва проблем. Поне за сега.
              Цените са ниски, но на съмнителни марки.
              Иначе май съм на път да намеря начин да го сменя сам. Щот и майсторите се оказват кът и заети.

Коментар

Преди всичко ако правиш операцията сега зимата трябва да се топло място(отопляемо,сухо) подземен гараж...Дано стане, имаш много сръчни ръце и завидни познания!

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Благодаря за оценката!
                  Имаме гараж, но е много тесен за буса. Ще е мъка.
                  Наумил една технология, ще ви държа в течение, защото ако стане, биха могли да се възползват много "Паджероводи":
                  За сега направих оглед и разхвърлих ламарините отдолу и малкия кардан, но още я карам, докато не се намери съединител.
                  Лесно няма!

Колега напиши точния модел на автомобила , дизел или бензин , с какъв двигател , година ?
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Mitsubishi L400 4WD 4g56 (бензин) 1999г.
                  Този двигател го има и на някои Паджеровци, Space Gear и L200. Възможно е да е същия, но е рисковано да се вземе на сляпо, ако не съвпада модела.

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Какъв е обема на двигателя и мощността ?

Гледам , че с код 4G56 има от 1.8 до 2.5 .

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ох, обърках се 4G64. SOHC 127HP. Съвсем съм се успал

Тука във форума има някакъв човек Люцкан, питал ли си го дали не може да внесе оригинален? Може да не е с голяма разлика в цените, но ДА в качеството

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не съм го чувал,
                  Но има възможност за внос от Дубай, само че се надявам да се оправя на местна почва.

Мдаа, трудна работа. Аз единствения комплект съединител който успях да намеря е на Japanparts.
                Както каза колега по-нагоре, питай Люцкан за цена. Ето темата : https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B8%D0%BB%D0%B8
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  И аз този открих.
                  В Мкомплект имат Валео за Л200 същия мотор , по някои размери съвпадат, но както казах, на сляпо не става . Трябва да се сравнят. Интересното е че цената им варира от 240-700лв. все за Валео

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  То с цените е такава тъмна Индия, работата е кой както прекара...

Аз открих за 250 лв Аисин.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  И аз го видях там, но цента беше над 400лв.

• kalin09
                  kalin09 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да,моята не е клиентската...

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Огромна разлика! Преди имах кой да ми взима с отстъпка от там, но вече не.
                  Бих го взел, но вече са ми намерили други хора.
                  Блягодаря!

Вижте го Люцкан. Често цените му на оригинални неща са конкурентни на алтернативни по сайтовете.

Коментар

За утре имам сгледа на един сборен комплект от Айсин + Екседи, и един комплект Валео 100лв. надолу.
                  Който си избера.
                  Сборния вече ми го снимаха, изглежда обещаващо с-у 290лв. Феродовия дори е Японски. Айсините до колкото знам са Корейски. Валеото също.

Коментар

Взимай валеото , с тия сбирщайни ще влезеш в приключение.
                    Тоя съвет от опит го давам , ти си решаваш.
                    Фиат Купе
                    Опел Фронтера В
                    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• ctef
                      ctef коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ами и Валеото са +/-. Отзивите са противоречиви.
                      На брат ми примерно, на 20хил. започна да притриса.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X