Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ви харчи вашият 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Колко ви харчи вашия 4х4?

Лада Нива 21213 - 11 на 100 бензин смесено (аз карам градско, но в не-пикови часове, тъй че го смятам смесен разход) и 13 на 100 газ смесено.

Коментар

opel frontera 13/14л градско и10/11л газ на 4x4 не знам

Коментар

ХОНДА ХР-В
        газ изв. града
        до 90км.ч- 7/100
        120-130км.ч- 8-9/100
        160+км/ч- 13/100
        градско 12/100 с юркане (във Варна имаме задръствания и светофари на 10м.)
        бензин 0.5-1л./100 по-малко
        Grand Vitara 2L 140hp. 2006
        LZ2BTK
        AB+

Коментар

Много добре на колегата с новата 150-ка на Тойота, колкото до моята тойота Хаилукс 3.0 d4d 173 кончета с 4 автоматични скорости

Градско (София) точно 10/100 нормално каране с тук таме задръстване

Извън града 8.5 - 9.5 / 100 км

Натоварен с 1000 кг - с около литър и нещо на 100 км,

Коментар

Буханката градско гори 20л. бензин, а извънградско 13л. бензин на 100км. Зимата разхода се повишава с 2л.

Коментар

При скорост до 90 км/ч.:

ВАЗ 21213 (1,7; 2-камерен карб.; 1995;електронно):
              А95/газ: градско = 11/12 л., извън = 8,5/9,5.

ВАЗ 21214 (1,7i; кат.; 2007):
              А95: градско = 12 л., извън = 11 л.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Чероки мотор 4литра с авт кутия 1998г смесен разход 17л само извън града между 13и14л това е на газ с газов инжексион на бензин не съм го засичал.

Коментар

Прави ми впечатление ,че някои колеги дават разлика на бензин между градско и извън градско по 1-1,5 л. Евалла как го правите ,факири сте.
                  При мен за 36 г. стаж и поне 20 лични автомобила (служебните не ги броя - в момента са 31 ) съотношението между 30 -50 % ,т.е. ВИТАРАТА с мъка извън града 6.2 (80 км) издържах само един път, при нормално карне 7.5 (90-110 км/ч) . В града 11.5- 12, че и 14 . Правете си засечките пълно -пълно тогава е по реално.Сега в снега на 4х4 ще видя- вероятно няма да е под 15- 16.Като напъня ще кажа как е.
                  899180483

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
                    Прави ми впечатление ,че някои колеги дават разлика на бензин между градско и извън градско по 1-1,5 л. Евалла как го правите ,факири сте.
                    Зависи от градът, аз в Гоце Делчев съм правил 1 - 2 л. разлика спрямо извънградското. В София обаче стигам до 5 - 7 л. разлика, което си е 25 - 30 %
                    LZ1RED

Коментар

Става въпрос за Шумен . По норматив за този град завишението от основна норма(извън градско) е 25% лято , 30% зима . А в действителност идва малко повече , за софия е между 38-43% . В случая умниците не са конкретизирали дизел или бензин. Естествено , при дизела разликата е почтуи на 50% спрямо бензина. Това са наблюдения от практиката в системата на здравеопазването.
                      899180483

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
                        При мен за 36 г. стаж и поне 20 лични автомобила (служебните не ги броя - в момента са 31 ) съотношението между 30 -50 % ,т.е. ВИТАРАТА с мъка извън града 6.2 (80 км) издържах само един път, при нормално карне 7.5 (90-110 км/ч) . В града 11.5- 12, че и 14 . Правете си засечките пълно -пълно тогава е по реално.Сега в снега на 4х4 ще видя- вероятно няма да е под 15- 16.Като напъня ще кажа как е.
                        Във Варна съм стигал до 39/100 газ, а междуградско между 15-20/100 пак газ. В града къси дестинации, високия разход е основно през зимата.
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Форд Рейнджър 2004 г. 2,5 турбо дизел-109 к.с.
                          градско-12-13,5 л./100
                          извърградско-9-9,5 л./100
                          Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Моя джип ми харчи 13л извънграда,15л в града и 20л в калта с гуми каимани.Паджеро3000 150кс бензин.
                            Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                            АСК Ален Мак

Коментар

гранд чероки 5.2
                              градско минимум 27л бензин до 45-50 стига
                              изванградско околу 17л.с скорост 100км и на автопилот

Коментар

Първоначално публикуван от motomafia Преглед на мнение
                                гранд чероки 5.2
                                градско минимум 27л бензин до 45-50 стига
                                изванградско околу 17л.с скорост 100км и на автопилот
                                Хайде стига де. Или е издухан двигателя или му правиш нещо много лошо на този джип. Нормално не би трябвало да харчи над 20 градско...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X