Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ви харчи вашият 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Колко ви харчи вашия 4х4?

Дино това санта фе да не го караш само по надолнише, на свободна?????
    Карам такова служебно, ползвам КК редовно. При нежно каране 90-110 мах. най много слиза до 8л./100км., а при ръчка стига до 15/100 и какви са тези ниви дето горят под 10/100?
    Имах нива 10години на бензин извън градско 12-14/100 градско 15/100 на газ с 3л. отгоре, ама всичко си е както трябва на газ вдигаше 140
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Автоматик ли е? Много често не се блокира хидротрансформатора и така се вдига разхода доста. Как го правя,ами карам си... На свободна никога няма да спусна какъвто и да е наклон... Само за информация- средно минавам около 900км с 65 литра.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Чета тук за нЕкво супер-икономично Санта-Фе,та ме засърбяха ръцете,понеже често карам служебно такова...не изчетох темата за разхода на тВа возило от началото и(за да не се ядосвам зорлем),ама ще споделя моите наблюдения:
        колата се кара само по магистрали и шосета само с Ви-Пауър Дизел на Шел със скорост 130-140км./ч.,като разхода е твърдо около 10 литра!Никога не е с повече от двама човека,и много рядко има багаж,и то малко!Не се настъпва рязко,и се кара много плавно.КВи са тия 5.2 литра,кво е това чудо...?!Толкова ли приличаме на балъци,що ли...?Явно е така...!
        Изобщо много от мненията в тази тема са некоректни(много меко казано!)-само лично мнение!
        Поздрави на всички колеги със супер-нисък разход-умирам от завист,и им вярвам!И,им препоръчвам да не си карат колите,а да ги изпратят на производителя,че да изследва,и разбере като как да си направи колите по-икономични-ще спечелят много лев!
        Последно редактирано от mbenz; 01-10-09, 21:00.
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          Чета тук за нЕкво супер-икономично Санта-Фе,та ме засърбяха ръцете,понеже често карам служебно такова...не изчетох темата за разхода на тВа возило от началото и(за да не се ядосвам зорлем),ама ще споделя моите наблюдения:
          колата се кара само по магистрали и шосета само с Ви-Пауър Дизел на Шел със скорост 130-140км./ч.,като разхода е твърдо около 10 литра!Никога не е с повече от двама човека,и много рядко има багаж,и то малко!Не се настъпва рязко,и се кара много плавно.КВи са тия 5.2 литра,кво е това чудо...?!Толкова ли приличаме на балъци,що ли...?Явно е така...!
          Изобщо много от мненията в тази тема са некоректни(много меко казано!)-само лично мнение!
          Поздрави на всички колеги със супер-нисък разход-умирам от завист,и им вярвам!И,им препоръчвам да не си карат колите,а да ги изпратят на производителя,че да изследва,и разбере като как да си направи колите по-икономични-ще спечелят много лев!

Ами не се ядосвай,като не си прочел всичко... То е писано,ама кой да гледа.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Слаба работа сте. Учете се и тренирайте.

Прикачени файлове
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Слаба работа сте. Учете се и тренирайте.

Всъщност всички коли имат "ограничител" на моментното показание, на старата ми корола беше 60 (често го показваше), на Колеоса е 30, така, че не могат да покажат резултата на този "Рекордьор"

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                Автоматик ли е? Много често не се блокира хидротрансформатора и така се вдига разхода доста. Как го правя,ами карам си... На свободна никога няма да спусна какъвто и да е наклон... Само за информация- средно минавам около 900км с 65 литра.
                Автоматик е.
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  Всъщност всички коли имат "ограничител" на моментното показание, на старата ми корола беше 60 (често го показваше), на Колеоса е 30, така, че не могат да покажат резултата на този "Рекордьор"
                  Това е среден разход, както се вижда от символът "ø".
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    .....
                    Не искам да съм адвокат на никой ( хеле пък на Dino ! ) , ама все пак главния фактор за разхода в случая е скоростта , нали . Щом и така и така се кара на дълго , пробвай един круиз но с 90 км./час ( само да ти издържат нервите да караш като пенсионер ) и сподели после резултата . От любопитство де . А по принцип кривата на разход на всеки автомобил става доста възходяща като преминеш 100 км. Та било то и Сантасе . То от там идват и произволните мнения в постовете...
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Имам Suzuki Vitara 1.6 80 k.c. 95г. при разумно шофиране ми дава 9L /100km газ, естествено си проверявам въздушния филтър редовно и си почиствам филтърчето на клапана. Като я взех не беше правено нищо от тея неща не вървеше хубаво и гореше 14L /100km
                      0884 626 333

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Не искам да съм адвокат на никой ( хеле пък на Dino ! ) , ама все пак главния фактор за разхода в случая е скоростта , нали . Щом и така и така се кара на дълго , пробвай един круиз но с 90 км./час ( само да ти издържат нервите да караш като пенсионер ) и сподели после резултата . От любопитство де . А по принцип кривата на разход на всеки автомобил става доста възходяща като преминеш 100 км. Та било то и Сантасе . То от там идват и произволните мнения в постовете...
                        Хахах,мерси... Разберете,не ми пука дали е СФ или Тигуан или Санг Йонг,просто не ми харесва да газите истината,дори и често да е очевидна.

Поздрави.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Suzuki Vitara 1,6 8v карбуратор- 12/100 газ.Смесено с постоянно зацепени полуозки.
                          Mercedes G 230E

Коментар

Нямам електронно отчитане, затова методът на проверка е "от пълно до пълно". Бензин.
                            За тези почти 3 месеца откакто го имам, констатациите ми са:
                            Разходът при извънградско със скорост 70-90 км./ч. - около 5.5/100.
                            На градско - около 8/100.

P.S. По-добре е от референтните стойности, което много ме зарадва
                            Последно редактирано от Danika; 04-10-09, 10:13. Причина: Добавяне на P.S. :)
                            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Исузо Тропер 90г. , 2.8 турбо дизел при скорост 90 до 100 км/ч /извънградско/ разхода е 7,5л. проверено, като резервара се пълни догоре занулявам километража и така до следващото зареждане.

Коментар

Здравейте, имал следните разходи на моите автомобили:
                                Нисан Терано ІІ, 2,7 ТД-93г. - веднъж до Охрид - средна скорост около 80 (не познавах пътя и полицаите), четирима човека в колата - резервоар - пълно, пълно - среден разход 8,6. Иначе през другото време около 10, при средна скорост 100 - 120 км.в час не обичам по бързо - то и няма и къде вече. Градско никога не съм го засичал но горе долу сигурно около 15.
                                БМВ Х 5 3,0 218 коне, - до Атина със семейството - скорост до 120, по скоро около 100 - на компютър 9 на 100, даже от време на време 8,6. Направо не повярвах и го запаметих за предишния собственик с който сме приятели. При него не е падала под 12 - извънградско. БМВ-то градско - 13 - 14.
                                Много зависи от карането все пак и за двете машини, а иза всички предполагам
                                Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X