Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ви харчи вашият 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: До: Колко ви харчи вашия 4х4?

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Да колега така е Но ..нашата е засичана от Якоруда-Пловдив и обратно с 40 лева газ
    Смени си газаджията. Или си купи по-малки обувки

Витара 1.6 моно, къса база, Стандартни гуми, компетус:

Извънградско, скорост 80-90км/ч - макс 8.2/100 газ, падала е до 7.6 - зависи и од движението по пътя и от пътя, то ясно. Засичано многократно, за последно вчера.
    Извънградско, скорост около 120 - 11/100 газ
    Градско, каране на къси дистанции - 10-12 газ, според задръстванията.
    Офф - божа работа, но като че ли на средно тежък терен не прескача 15 газ.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

От София до Александрупулис и обратно за един ден -
      1002 километра точно = 75 литра нафта !
      Просто Корандо

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
        Да не си го купил от някоя автокъща,пък преди това да го е карала пра-прабабата до магазина? Това е ненормално много,определено колата е сериозно повредена. Или пък десният ти крак тежи 600 килограма.
        И на мен ми се струва много, за това го смятах от пълен до пълен резервоар /да не е грешка на компа/, и пак се оказа 10,7 смесен разход-но предимно извън града. Явно ще го водя на доктор! По каталог го дават около 7/100 извън градско!!!!!! Говорих с колеги които споменаха за т.н. „Датчик соленуид„ но не зная дали е това?!
        HUNDAY Tucson 2.0 CDi

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
          От София до Александрупулис и обратно за един ден -
          1002 километра точно = 75 литра нафта !
          Просто Корандо
          Aма това 2.9 дизелът ли е??? Той common rail ли е? Струва ми се ненормално малко,не го отричам. Да си вдигал над 20км/ч ?
          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Смени си газаджията. Или си купи по-малки обувки

Витара 1.6 моно, къса база, Стандартни гуми, компетус:

Извънградско, скорост 80-90км/ч - макс 8.2/100 газ, падала е до 7.6 - зависи и од движението по пътя и от пътя, то ясно. Засичано многократно, за последно вчера.
            Извънградско, скорост около 120 - 11/100 газ
            Градско, каране на къси дистанции - 10-12 газ, според задръстванията.
            Офф - божа работа, но като че ли на средно тежък терен не прескача 15 газ.
            Ти си прав.Карахме я на друг газаджия и й направи нова регулировка на газта и сега падна разхода
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Aма това 2.9 дизелът ли е??? Той common rail ли е? Струва ми се ненормално малко,не го отричам. Да си вдигал над 20км/ч ?
              2.3 TD -
              Винаги карам със около 90-100 . Дори и на магистрала. Много рядко 110 , само ако съм със някоя суетна катерица.
              Машината е с токущо сменени масла/пълнасинтетика/ , горивен, маслен и въздушен филтри.
              То и аз съм свикнал да ми гълта по 8-8.5 на 100, ама вечерта калкулацията беше безпощадна. Абе и 78 литра да са били, да кажем , че пълня до гърловината , пак е чудо.
              Поздрави

Коментар

• От: Колко ви харчи вашия 4х4?

Колеги,притежател съм на Land Rover Freelander 2 с мотор TD4,искам да попитам какъв ви е разхода, защото моя е съмнително висок,колата е на 15 хиляди пробег,взех я на 13 и разхода ми е в града 12 извън града 8-9,при положение че повече от 130 не карам и гледам максимално икономично да карам, и града и извън него.
                Благодаря предварително.

Коментар

Хммм. Това е същият 2.2 дизел,който се слага в Пежо 4007, Ситроен C-Crosser и Mitsubishi Outlander. SF-то при същото тегло, кубатура и мощност не е вдигало средния разход над 10 никога, не съм чувал и за тризнаците такива големи цифри.

Ааа,чакай малко... Автоматик ли е? Тогава ще е що-годе по-нормално.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Не е автоматик,стори ми се съмнителен но може и да е нормален,аз да бъркам

Коментар

Първоначално публикуван от Kalin_Gr. Преглед на мнение
                      И на мен ми се струва много, за това го смятах от пълен до пълен резервоар /да не е грешка на компа/, и пак се оказа 10,7 смесен разход-но предимно извън града. Явно ще го водя на доктор! По каталог го дават около 7/100 извън градско!!!!!! Говорих с колеги които споменаха за т.н. „Датчик соленуид„ но не зная дали е това?!
                      Tucson 2004 г., 2.0 CRDI 113 hp, ръчни скорости, с фирмен чип тунинг MPowerBox, закупен от официалния представител
                      извънградско - от 7,5/100 км до 9,5/100 км, но по-скоро последното (т.е. при каране със скорост от 110 до 160)
                      градско - 11,5 до 13 л на 100 км
                      смесено - 10
                      Колата дава идеални показатели на диагностика и върви като спортна. Не намирам нищо странно в този разход.

Коментар

Santa Fe 2.2CRDi 155hp 343NM

Пловдив-Созопол-Пловдив на двете магистрали круиз контролът на 140км/ч (135 по GPS или иначе казано пета скорост на 3000 оборота), на първокласните пътища между 80 и 110км/ч,където е възможно, без никакво друго каране разход 7.5л/100км. Около 1300км с 97л гориво,защото дозаредих 22 литра по пътя. Да съм карал бавно- изобщо даже. Средната скорост според Нокиата беше 96км/ч. Най-висока скорост 164км/ч.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от PeterP Преглед на мнение
                          Tucson 2004 г., 2.0 CRDI 113 hp, ръчни скорости, с фирмен чип тунинг MPowerBox, закупен от официалния представител
                          извънградско - от 7,5/100 км до 9,5/100 км, но по-скоро последното (т.е. при каране със скорост от 110 до 160)
                          смесено - 10
                          Колата дава идеални показатели на диагностика и върви като спортна. Не намирам нищо странно в този разход.
                          Това до някъде ме успокоява, защото моя Туксон е автоматик, което неминуемо вдига разхода с около 1 литър на 100км.
                          HUNDAY Tucson 2.0 CDi

Коментар

Първоначално публикуван от PeterP Преглед на мнение
                            смесено - 10
                            Аре стига бе, къде ги вкарва 10/100 смесено тоя 2.0 дизел със 140к.с. ( с чипа предполагам толкова става). Санта Фе-то за всичките си 25000км средния разход е някъде между 7.3 и 8.5/100. Вярно,че моето градско е в Пловдив,ама и тук вече си става натоварено. Явно наистина някои ВМ дизели не са добри...
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Аре стига бе, къде ги вкарва 10/100 смесено тоя 2.0 дизел със 140к.с. ( с чипа предполагам толкова става). Санта Фе-то за всичките си 25000км средния разход е някъде между 7.3 и 8.5/100. Вярно,че моето градско е в Пловдив,ама и тук вече си става натоварено. Явно наистина някои ВМ дизели не са добри...
                              Човека ти е казал: "върви като спортна"
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Не казвам,че колата не харчи толкова,всичко е възможно. Явно съм прекалено спокоен шофьор.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X