Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пароструйка на дизелов двигател - за или против?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пароструйка на дизелов двигател - за или против?

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
    Всички мотори се мият по различен начин ,например по старите японски джипове им се ронят ламелите на радиатора и ,който незнае и мие мотора ги къса дори,като мие от далече.А на новите CDI-мотори ,когато се мият НЕ трябва да се палят преди да се издухат с въздух датчици ,букси дебитомер и др.
    Ламелите се ронят поради дъртост. Просто им е дошло времето. А и лично аз предпочитам да ми се изронят ламелите, пред това да прегрее на обикновено най-неподходящото място. Радиатор, който не дава да му пипнеш ламелите, или се ронят от пароструйка на по-далече от 50-ина сантиметра, така или иначе си е за смяна. Отдавна не работи както трябва, пък и така или иначе ще се изронят от калта.

За другото може и да си прав, но за мен двигател, който има проблеми след миене с пароструйка, независимо дали бензинов или дизелов, си е двигател с проблеми. Такива много лесно те зарязват във всеки уважаващ себе си дълбок гьол, обикновено баш по средата.

Откак изобщо имам коли (и руски, и немски, и чешки, и японски, на всякаква възраст), поне веднъж в годината им удрям оп една пароструика. Предпочитам когато пипна нещо, дори дребно, под капака, да не се омазвам до ушите, я с прах, я с кал, я с масло.

С нито една не съм имал проблем - паля и тръгвам. Без да чакам да съхне, и без да ги обдухвам с каквото и да е.

Но в интерес на истината, старите дизелаци без електроника естествено са много по-безпроблемни в това отношение.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Maлко СПАМ: Следващият път, в движение, с 200км/ч налей в резервоара вода и чакай да не светне СТОП.
      Иначе,мил съм много пъти HDi-то на Партнера(това е Common Rail двигател,който е пребъкан с електроника) и нямам оплаквания.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

До колкото се сещам, темата беше : Пароструйка на дизелов двигател - за или против?...
        Вие подкарахте бензиновите и евиентуално електрическите / хибридните / двигатели да миете.
        Мил съм двигатели от на Жигула, Волга, Москвич, Танус и други, до АUDI R8, AMG, М POWER и др.
        Та всички проблеми които се появяват, не са от миенето, а от изправноста на автомобила.
        Ако всичко е изправно, и се мие с малко акъл, всеки един автомобил ще запали и ще работи безпроблемно. При по старите е кофти като влезе вода в диструбутора. Но ако се увие с найлон /или нещо подходящо/ няма проблем.
        Тия коли не са направени да карат само на сухо .
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Прав си,но колко от нас карат 3 годишни мотори и колко от нас мият нов мотор???

Дизела принципно не му се стягам много,няма какво толкова да му стане от миене,но и на стари таралясници се подготвям преди миене.Ако е нов дизел каран по пьтя само,без да тече,без да са оливали............няма какво толкова да му мия,че и пароструйка да ползвам.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Мия си двигателя след всяка кална баня щото става страшно - кал, масло , не можеш да разбереш кое какво е, радиатора запечатан.... А и обичам както отворя капака да ми хареса това което виждам.
            Досега не съм имал никакви проблеми - то и няма от къде - електроника няма.

Става дума за Г300 ТД
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

да правил съм го 3-4 пъти на мерцедес w124 250 D и няма проблеми..

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Ламелите се ронят поради дъртост. Просто им е дошло времето. А и лично аз предпочитам да ми се изронят ламелите, пред това да прегрее на обикновено най-неподходящото място. Радиатор, който не дава да му пипнеш ламелите, или се ронят от пароструйка на по-далече от 50-ина сантиметра, така или иначе си е за смяна. Отдавна не работи както трябва, пък и така или иначе ще се изронят от калта.

За другото може и да си прав, но за мен двигател, който има проблеми след миене с пароструйка, независимо дали бензинов или дизелов, си е двигател с проблеми. Такива много лесно те зарязват във всеки уважаващ себе си дълбок гьол, обикновено баш по средата.

Откак изобщо имам коли (и руски, и немски, и чешки, и японски, на всякаква възраст), поне веднъж в годината им удрям оп една пароструика. Предпочитам когато пипна нещо, дори дребно, под капака, да не се омазвам до ушите, я с прах, я с кал, я с масло.

С нито една не съм имал проблем - паля и тръгвам. Без да чакам да съхне, и без да ги обдухвам с каквото и да е.

Но в интерес на истината, старите дизелаци без електроника естествено са много по-безпроблемни в това отношение.
                Много точно е систематизирано, мога да добавя, че и аз обичам да си мия двигателите, това е един вид диагностика - водата дефекти по двигателя не прощава. А когато е под контрол, всичко е ОК. Ами ако след локвата или реката гръмне? По-добре да рискуваш нещо да се скапе в мивката (значи ти не си догледал) отколкото в гората или в планината.

Освен гореизброените гадости, с причинител мърсотията и мазнотията, има много важен - пожароопасност. Мазна кал по двигателя и коша се пали....
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

И аз моя го поизмивам с пароструйка и съм нямал проблеми след това, но всичко зависи от двиегателя на автомобила. Иначе се пръска от разтояние 20 см зада нети направи проблем на някой датчик.

Коментар

Три пъти съм мил двигателя на Форд Фиеста 1.6D 87г. и не съм имал никакви проблеми. Даже единият път изпълнител с пароструйка бях самият аз, т.е. тотално непрофесионално - не съм пазил нищо, а пръсках навсякъде където виждах гняс.

Коментар

аз също съм за миенето на дизелов двигател защотото често ми се налага понеже имам товарни автомобили също така съм мил двигател като е загрял обливам обилно с бензин и поливам с топла вода всичко просто блести

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                        Налага го мърсотията по двигатела.Не се охлажда добре и не се вижда дали има течове на масло,нафта и антифриз.Това достатъчна причина ли е да дадеш 5/10 лв за измиване на ДВГто?
                        за да има мръсотия, значи има течове - двигател без течове не се налепва с мръсотия, а само са напрашава...
                        Санта Фе-то ми е над 220 000км и двигателя си стои чист (сиво-прашен) - само под масления филтър е оцапано от течове при смяна на маслото...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X