Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пароструйка на дизелов двигател - за или против?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пароструйка на дизелов двигател - за или против?

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
    ...Има ли други рискови пунктове по ДВГ-то? А мога ли да си лъсна след това с парцалче и препарат някой от повърхностите на ДВГ-то с профилактично-козметична цел?...
    Рисков пункт на дизела трябва да е само въздухозаборника. (На бензина, пак само той. На газ - изпарителят страда от вода). Всичко друго, ако доведе до проблеми, трябва да се заведе на ремонт. Компютърът (ако има такъв) трябва да е херметичен. И да го намокриш, няма беда, освен че ще работи, СЛЕД като го изсушиш.

Хора, как влизате в локви?

Иначе, лъскането на детайли от ДВГ повече, отколкото си постигнал с пароструйката, е излишно технически и доста трудно. Естетичен ефект "като от завода" можеш да постигнеш само с разглобяване и комбинация от бои и пясъкоструен апарат. Ако не ходиш на изложба, малка полза.

Коментар

Аз имам по-различна гледна точка.Без да съм маниак на тема чист двигател редовно(или при възможност) му пускам един маркуч или пароструйка.Много обичам да си човъркам нещо по него(често безпричинно)и ми е адски гадно като го гледам целия охвърлян в кал или кравешки л..на примерно...Та аз си мия двигателя редовно и не съм имал никакви проблеми до момента....
      08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ..Хора, как влизате в локви?...
        Локвите не са пароструйка

Коментар

Всички возила, които съм имал, са минавали поне веднъж годишно на пароструйка. Най често късната пролет. По тоя начин хем се измива двигателя, хем се сваля де що е останало от зимната гняс из двигателния отсек. Отделно понякога съм ги минавал, когато ми се е налагал някакъв по-мърляв ремонт.
          Проблеми не съм имал никакви.

При двигател в прилично техническо състояние пароструйката не е проблем. Ако такъв се появи, човек трябва да се позамисли какво трябва да потегне или смени.

И съм убеден на 100% че инсталации, клеми и т.н. корозират повече от немиене, отколкото от миене. С годините се наслоява гняс, в която има какво ли не.

Допълнителното лъскане не само че е безсмислено, ами дори повече от това. Двигателя ще се напраши по-бързо, ако се лъска с разни мазнотии.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Малко факти за по-старите возила.В автомивка,която съм обслужвал юридически и счетоводно на времето имаше постоянни скандали с клиенти след миене на двигатели.Проблеми със изгоряла електроника са ежедневни поради остаряването на компоненти,изолации и др.Отново повтарям,че говоря за по-старите коли.Всеки си прави сам изводите.Аз през живота си (18 години стаж зад волана)съм мил двигател веднъж и съжалих.Вкарали вода в дистрибуторната капачка,след което се опитали да запалят колата за да я преместят.Резултата беше спукана дистрибуторна капачка на американски Нисан.Разходи около 1000 марки ...на времето...За дизелите с много електроника резултатите са 50/50.Според мен има риск.По съм съгласен да се накисне двигателя с препарат и с обикновен маркуч,не с вода под налягане да се изплакне внимателно и това е.
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

На дизелово Пежо-след измиването на двигателя с пароструйка, сядам и завъртам ключа за да си тръгвам от автомивката. Добре, че не успя да запали, а затегна веднага....Като развих подгряващите свещи и на скорост с въртене на едно от колелата на крик изкарах по 100-200 грама вода от цилиндрите. Оказа се, че уплътненията между заглушителя на засмуквания въздух и тръбите към главата от високото налягане са пропуснали.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

твърдо съм за миенето на мотора на всичките ми коли съм мил двигателите на пролет добре е измива всякакви гадости и никакви проблеми даже на пролет мия и джипката отдоло ако са останали някакви луги или други разяждащи вещества действай смело и не се притеснявай да кажеш на младежа как и къде искаш да ти измият мотора

Коментар

Незнам за какви неща говорите
                  На дизелово Чероки за година и нещо съм мил двигателя с паростуйка около 4 пъти ако не и повече и то без проблем. Компютър, алтернатор, бушони и релета се покриват с наелонови пликчета за всеки случай и се мие двигателят без проблем. Ако се появи проблем след това, то не е виновна пароструйката. Явно нещо е било за смяна. Не ми казвайте, че мръсотията от локвите, калта и прахта на "чистия" градски въздух не пречи на двигателя. Металите корозират, а и двигателят се охлажда по-добре, когато е чист.
                  Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
                    твърдо съм за миенето на мотора на всичките ми коли съм мил двигателите на пролет добре е измива всякакви гадости и никакви проблеми даже на пролет мия и джипката отдоло ако са останали някакви луги или други разяждащи вещества действай смело и не се притеснявай да кажеш на младежа как и къде искаш да ти измият мотора
                    Добре, ти какво има казваш обикновено на хората от автомивката
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Добре, ти какво има казваш обикновено на хората от автомивката

Като за начало питаш дали мият двигатели?

Ако да, значи имат идея за какво става дума, но ако не са сигурни ще те питат какво да покрият. Ако не питат най - вероятно знаят какво се покрива, но ако искаш да си сигурен просто отваряш капака и им казваш покрийте това, това и това....
                      Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Винаги мия двигателя с водоструиката когато мия и джипа и за сега няма проблеми.Ако всичко ти е точно няма за какво да се притесняваш миииииииии на воля
                        0885 297985,мтел-Радо
                        0876 556870,виваком като домашен

Коментар

имам в предвид дали искаш нещо да се покрие или определени елементи от мотора или кабели да не се пръскат с препарат това имам в предвид

Коментар

Аз имам само един коментар по темата.Нямам нищо против внимателното миене на двигател с пароструйка НО ако е студен.Ако облееш горещ турбо дизел с вода е доста вероятно да се спука изпускателния колектор и част от турбото и съм свидетел на убита 'умна' дюза на БМВ 525ТДС (мотора е почти същия като на РР П3, не знам какво има в тази дюза намотка или пиезо кристал но почина на автомивката а струва стотици левове.

Коментар

)) тои сам се мие като го вкарам в гьола (докат се разхождах) ще не ще , всичко мръсно си пада...което не ще..ще падне..следващият път..в следващият гьол.
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
                                Аз имам само един коментар по темата.Нямам нищо против внимателното миене на двигател с пароструйка НО ако е студен.Ако облееш горещ турбо дизел с вода е доста вероятно да се спука изпускателния колектор и част от турбото и съм свидетел на убита 'умна' дюза на БМВ 525ТДС (мотора е почти същия като на РР П3, не знам какво има в тази дюза намотка или пиезо кристал но почина на автомивката а струва стотици левове.
                                Говорим за пароструйка. Не за водоструйка. Пароструйката мие с гореща вода. Не виждам проблем. Иначе естествено че ако залееш кореш двигател със студена вода, има вороятност да се появи проблем. При това не само по изходящия колектор.

Ама помисли какво става със същия тоя двигател, когато преминаваш през достатъчно дълбока вода, че да ти трябва шнорхел. По-голямо заливане от това здраве му кажи. А пък оцеляват някак.

"Умната" дюза е една от многото технически изцепки, незняйно защо използвани къде ли не. Ама в днешното автомобилостроене се правят коли, издържащи по план 7-8 години, така че е нормално. Ама това е друга тема.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X