Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пароструйка на дизелов двигател - за или против?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пароструйка на дизелов двигател - за или против?

Здравейте!
    Потърсих из темите, но не попаднах на такава, която да ми даде отговор на въпроса доколко е удачно използването на пароструйка за дизелов двигател, какви са възможните рискове и как да бъдат профилактирани Най-близката тема касаеше т. нар. ,,водоструйка", но не ме устройва като информация. Моля споделете мнения по въпроса за да се роди за пореден път истината
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

До: Пароструйка на дизелов двигател - за или против?

Да пръскат от високо, поне 50-60см, колкото да се измие от препарата и т'ва е... Аз брах ядове веднъж, щото дебила пръскал от около 2-3 см и ми се бяха разхлабили тръбичките за обратната нафта. А Дискавърито ми е старо и нема нищо по него. Няма климатик, няма електроники, релета, няма печки...нищо, само една помпа и двигателя и въпреки всичко успяха да направят беля...

Коментар

Няама проблем да се използва парастуйка на дизеловия двигател.Но както казва Lazar от по далече,колто да се отние препаратът.Трябва дасе пазят алармата и разните електроники и релета от намокряне ,и да се внимава да не се вкара вода във въздушният филтър.На всяка автомивка ги мият така че не се притеснявай.Удачно е.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Винаги твърдо ЗА миенето и с вода, и с пара. Ако нещо по двигателя страда от миене, обикновено е виновно нещото, а не миенето.

Има много малко неща, които трябва да се пазят от вода и пара, обикновено миячите поставят и завръзват найлонови торбички по тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          ... обикновено миячите поставят и завръзват найлонови торбички по тях.
          Т'ва и да го видя няма да повярвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
            Т'ва и да го видя няма да повярвам.
            Автомивката до гарата в с.Драгичево. Винаги са ми предлагали. Така се стекоха нещата, че винаги съм им отказвал. Ходил съм и с бензин и с дизел. Проблеми никакви.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де,какво налага тази процедура?Ако е за продан,ок,те всички го правят.Другата причина поради която бих си измил двг(по-скоро само радиатора)е ако съм минал през дълбока рядка кал.Друг е въпроса за избърсването на акомулатора,прахта е проводима и води до разряд.За друго наистина не се сещам.Както и Лазар по-горе спомена,важно е този който ти мие двигателя,да знае какво точно прави...После да не се чудиш тази жица от къде и за какво е...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Добре де,какво налага тази процедура?Ако е за продан,ок,те всички го правят.Другата причина поради която бих си измил двг(по-скоро само радиатора)е ако съм минал през дълбока рядка кал.Друг е въпроса за избърсването на акомулатора,прахта е проводима и води до разряд.За друго наистина не се сещам.Както и Лазар по-горе спомена,важно е този който ти мие двигателя,да знае какво точно прави...После да не се чудиш тази жица от къде и за какво е...
                Налага го мърсотията по двигатела.Не се охлажда добре и не се вижда дали има течове на масло,нафта и антифриз.Това достатъчна причина ли е да дадеш 5/10 лв за измиване на ДВГто?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  ... Ако нещо по двигателя страда от миене, обикновено е виновно нещото, а не миенето...
                  Айде, айде! Все едно не съм ги виждал к'ви са корифеи да мушнат тръбичката баш където не трябва...

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    ......................тази жица от къде и за какво е...
                    Ако е така, то значи пароструйка и жичкаджия - така и така е трябвало да ходиш.
                    Аз пък имах следния случай / Лазар е запознат/: Имах съмнения за заминала вакум помпа. отидох на пароструйка и диагнозата беше променена на спукан маркуч към сервото. Просто при миенето на мотора въпросният маркуч падна /защото беше сцепенн, а не се виждаше/. И така срещу 10 лв спестих цената за вак.помпа, а тя не е малка.
                    Та темата "Вредите и ползите от използуването на пароструен апарат при регулярното почистване на двигателите с вътрешно горене в Р. България" е обоснована.

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                    Налага го мърсотията по двигатела.Не се охлажда добре и не се вижда дали има течове на масло,нафта и антифриз?
                    1+
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Аз пък не съветвам за често миене - само преди ремонт. На 1 класик му изгоря алтернатора от миене на мотора - човека маняк-всичко да свети, та препарата и наляганято и айде за алтернатор. Препарата е доста агресивен - на амонячна или на хлорна основа е, трябва да се отмива добре, защото може да причини проблеми.
                      На нито 1 от колите не съм и имил мотора, освен на форда - преди да му отсранявам течове.
                      Рендето е вече на 140к км и за 100к км мотора е виждал само прахосмукачка (около свещите, преди да ги свалям). Като го купувахме, също не личеше да е мит. Ланчата по същия начин - има 1 детски теч от капака на клапаните, ама прахоляка го попива. Джипа и той.
                      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Ами... и аз май съм маниак на ,,всичко да свети"
                        Добре значи рисковете са минимални ако се чисти от 50-60 см разстояние и не се пръска около РС-то и въздушния филтър например - така добре ли е? Има ли други рискови пунктове по ДВГ-то? А мога ли да си лъсна след това с парцалче и препарат някой от повърхностите на ДВГ-то с профилактично-козметична цел? Някакъв препарат за целта?
                        Не се смейте - има и такива хора...
                        LZ1EMS

Коментар

Смятам да правя процедурата веднъж годишно да речем... дразни ме като вдигна капака и видя прахоляка, калта и малките листенца (тип средновековен хербарий) наслоили се върху двигателя...
                          Имам усещане, че би имало и обективна полза от всичко - по-добра работа на някои от системите (охлаждане, климатик и пр.). Как мислите
                          LZ1EMS

Коментар

Със сигурност охлаждането на двигателя ще се подобри,и ще забелязваш щроблеми по детайлите по от рано и по лесно.Успех.

Коментар

Maй Асен добре ви го обясни.Охлаждането,ок,и аз това казах.Пък ако има някакъв теч,то си личи и без миене.А за диагностиката,добрия специалист знае къде да гледа(справка пак Асен).И аз се вкарах в едни филми,но Асен видя проблема и при доста мръсен двигател...Другото е въпрос на личен избор.А за 5/10лв.,мисля че никой не го прави на проблем.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X