Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мистерия с дебитомер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мистерия с дебитомер

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Бош не е тоя Бош който беше
    Моя дебитомер на дьртия Мерц е само малко под 200 долара,понеже е електрическа част няма как да я върна....
    И така 7 години,Бош не е ония Бош който беше....
    Ми преевАл си се .
    Ся , не знам ония Бош как беше , ама тия Бош..ъъъ .. моя де ... го купИх за само малко под 50 долара и вече 2-3 год. не`ам проблем . Е , верно че от 200 повече не дигам , ма то нема и къде повече по наш`те аутобани .

Пс. ... а си купИх кЕтайски Бош , щото за Пиербърг ми обявиха цена от малко над 100 долара и си рекох , че требе да ме евАл лудия да им снесЕм толко кинти за една пластмаса за нема и 100 грама .
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 20-09-19, 19:51.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Имат дистрибутор на 100м от работата ми. Май само това и подгревни свещи внася. ...
      Предлага ли дебитомери (MHK100620) за LR Discovery II, Td5?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

108 лв. Ама собствена марка, което не знам какво значи. "Спектроматик" е фирмата. Имат web страница.

Тоя дебитомер го има на VDO. На Pierburg не го намирам. 5WK9607Z му е номера по VDO.

ПП: В "частите" го има за 182лв на VDO, а на Hella е 136лв.
        Последно редактирано от sparkybg; 20-09-19, 21:59.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Ми преевАл си се .
          Ся , не знам ония Бош как беше , ама тия Бош..ъъъ .. моя де ... го купИх за само малко под 50 долара и вече 2-3 год. не`ам проблем . Е , верно че от 200 повече не дигам , ма то нема и къде повече по наш`те аутобани .

Пс. ... а си купИх кЕтайски Бош , щото за Пиербърг ми обявиха цена от малко над 100 долара и си рекох , че требе да ме евАл лудия да им снесЕм толко кинти за една пластмаса за нема и 100 грама .
          Като нищо може да си прав и цените в Калифорнията да не са като в Калофер примерно,150 и нещо с въздушен филтър за 12 и такси 7% май беше ма кой ти помни преди години,гаранция не беше 50 обаче,100 долара горница за Мерцедес слагат явно.
          Цените на някои неща са драстично различни преди години и сега,регулатор за вентилатора беше 190 долара,сега ги гледам и за по 25,явно им застоява стоката и раздел Драгстери не плащат за глупости вече
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Така....полтъргайста се върна и май ми уби и новия дебитомер Вчера като се прибирах от работа и усетих малко скопеност в поведението. Нямах много мегдан къде да я настъпя, че бързах към вкъщи и имаше само една права, обаче закачих ОБД-то и измерваше на празен ход 13гр въздух, а както съм написал по-горе, преди това беше 14.5гр.
            Малко почна да ми писва, не разбирам дали дебитомерите са скапани или колата ги чупи някак си. Не вярвам да е колата, тъй като единия работи 1 седмица, другия 2 седмици, ако е нещо да окъсява би трябвало кажи-речи веднага да стане, като аз за тия 2 седмици какво ли не й правих - извънградско, градско каране, 1 ден офроуд, половин ден бедстване в една канавка, автомивки, пускане на климатик и т.н и нищо не й стана, а накрая докато си седи на паркинга на работа и нещо се батиса.

П.П
            Просто споделям грижите си, всъщност дори не очаквам някой да дойде с гениална идея какво да търся ;D

Коментар

Сега вземи един спрей-обезмаслител на TRW (червен флакон, има го почти навсякъде) и един по един пръскай обилно мъртъвците (без китайския - той явно е свършил тотално) от 15-ина сантиметра така че да влезе във всички дупки. После пробвай пак как се представят. Може и да изпръскаш малко в чашка и да ги накиснеш, съответно после изплакнеш, пак от 15 сантиметра.

13гр спрямо 14.5 не е болка за умирачка. Може и от температурни разлики да се получи. А и по-назад споменаваш 13.5гр, а не 14.5гр. Вчера беше топличко спрямо 20-ти, май.

Дебитомер го морят картерните газове, ако на конкретната кола са повечко или влизат в маркуча на криво място. Макар че за 2 седмици трябва да е нещо очеизвадно за да го зацапа до там че да тръгне да му спада показанието.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тръбичката за картерните газове ще я изкарам веднага ако е това проблема. Ще взема спрей и ще чистя, пък да видим. Първоначално вярно че съм мерил 13.5гр, сега видях темата назад, а миналата седмица пак го закачих да гледам кво се случва и беше 14.5, странна работа. Тръбичката за картерните газове ако я изкарам и я пусна просто да си виси ще води ли до някъв проблем? Тия газове имат ли отношение към работата на турбината, щото все пак си е мазничко и влизат преди нея във въздуховода?

Коментар

Нищо странно няма. Компютъра си смята входящия въздух и по температурата му. 10-ина градуса разлика в температурата и ето ти разликата в показанието.

Картерните газове нямат никакво отношение към работата на турбината. Дори обратното - влияят отрицателно на всико по всмукателния тракт - правят налепи по тръби, интеркулер, колектор, клапани. Налепите влияят отрицателно например на охлаждането от интеркулера.

Сега, при хубаво масло и достатъчно често каране с по-високо натоварване и обороти, налепите се натрупват доста по-бавно - маслото ги мие. Но пък EGR-а също дава свойта дан - масло + сажди = хубав слой (на някои двигатели говорим за до 5-6мм и повече) гняс във смукателния колектор след входа от ЕГР-a, ама това са екстремни случаи след 200+ хиляди километра кротко каране и каране на малки интервали. Ако редовно поизпържваш мотора обикновено проблем няма или е много по-малък.

Та, изчисти ги, виж какво ще се получи, и после мисли другото. Моите ги чистя на всяка смяна на маслото, или най-много през смяна. И проблем с Pierburg-а няма вече 7 години и около 70000км. Но старото терано на магистрала се кара с 3200-3500 оборота и на всеки баир педала до ламарината.

Коментар

Нищо странно няма. Компютъра си смята входящия въздух и по температурата му. 10-ина градуса разлика в температурата и ето ти разликата в показанието.

Картерните газове нямат никакво отношение към работата на турбината. Дори обратното - влияят отрицателно на всико по всмукателния тракт - правят налепи по тръби, интеркулер, колектор, клапани. Налепите влияят отрицателно например на охлаждането от интеркулера.

Сега, при хубаво масло и достатъчно често каране с по-високо натоварване и обороти, налепите се натрупват доста по-бавно - маслото ги мие. Но пък EGR-а също дава свойта дан - масло + сажди = хубав слой (на някои двигатели говорим за до 5-6мм и повече) гняс във смукателния колектор след входа от ЕГР-a, ама това са екстремни случаи след 200+ хиляди километра кротко каране и каране на малки интервали. Ако редовно поизпържваш мотора обикновено проблем няма или е много по-малък.

Та, изчисти ги, виж какво ще се получи, и после мисли другото. Моите ги чистя на всяка смяна на маслото, или най-много през смяна. И проблем с Pierburg-а няма вече 7 години и около 70000км. Но старото терано на магистрала се кара с 3200-3500 оборота и на всеки баир педала до ламарината.
                    ЕГР-а е изолиран, честно казано, тръбата за картерни газове беше изкарана от въздуховода и аз я вкарах отново, дано да вземе да се оправи като го почистя. Колата се кара ежедневно 30тина км градско, отделно всеки уикенд се пътува някъде. Свалял съм 2 пъти интеркулера - вътре е чист като сълза, съвсееем леко омасляване от вътрешната страна покрай входа и изхода. Мотора го напъвам чат пат, но не прекалявам, червеното ми е на 3800 оборота, като съм го стигал няколко пъти, основно в гората.
                    Ще го пръсна довечера, само с тоя обезмаслител който си написал ли да пробвам или става и с тия които се водят brake cleaner?

Коментар

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
                      ...тръбата за картерни газове беше изкарана от въздуховода и аз я вкарах отново...
                      Кога това? И като е била изкарана дупката във въздуховода била ли е запушена?

Коментар

Спрей за дебиломер.
                        Другите оставят налепи
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Това на TRW не оставя нищо. Потребявам го с кашони за какво ли не от доста време насам вече. Не закача гуми и пластмаси също. Няма ацетон в него.

Без да държа да съм прав, не бих пръскал дебитомер с нещо, съдържащо ацетон или толуол. Не знам какво има в спрейовете специално за дебитомери, но не вярвам да е нещо твърде различно.
                          Последно редактирано от sparkybg; 02-10-19, 11:31.

Коментар

Вероятно е същото. Предвид че разликата в цената също е никаква не си струва експеримента
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кога това? И като е била изкарана дупката във въздуховода била ли е запушена?
                              Това го забелязах когато почнах да гледам дали няма някаква по-груба намеса след интервенцията по компресора на климатика. Видях че е изхлузена тая тръбичка и я мушнах обратно, това беше всичко.
                              Дупката във въздуховода си зееше, предполагам някой просто с ръка е закачил маркучето и се е изхлузило.

Спрей за дебитомери имам, довечера ше го изкъпя. Тъпото е, че е капсулован в пластмасовата тръба и малко трудно да се стигне до самия датчик ама ше го изкъпя.

Коментар

Той спрея си влиза, няма драма че не можеш да извадиш елемента

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X