Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мистерия с дебитомер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мистерия с дебитомер

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    Сакън недей да поръчваш Пиербург.
    Аз така страдах около месец с това от подписа след тотално умиране на стария и смяна точно с Пиербург. Ту вървеше ту не.
    Като купих елемент оригинален на Бош нещата заспаха
    Този оригинален китайски няма ли първообраз на Бош?
    Нямам представа, доста компоненти от двигателя са на Бош. Не знам как да проверя дали има заместител, ако го счупя и отворя и ида в магазин не съм сигурен дали хората ще могат да помогнат.
    Аз имам и електрическите схеми на мотора, както и цялото сервизно ръководство, предвидено за оторизираните сервизи, ама не ми разбира балалайката от тия схеми и не знам какво-що. Ако има човек от форума който се занимава с това предпочитам да ида при професионалист.

Коментар

Отгоре трябва да има порт номер.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сакън недей да поръчваш Пиербург.
        Аз така страдах около месец с това от подписа след тотално умиране на стария и смяна точно с Пиербург. Ту вървеше ту не.
        Нещо или не сте уцелили, или е имало дефект. Карам си и двете теранота с Pierburg и нямам никакви грижи. Единия е на над 8 години и 100-ина хиляди километра. Bosch-овия поиска да сдаде за 30000км и около 2 години.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Отгоре трябва да има порт номер.
          Брей, оказа се Бош.
          OE BOSCH 0281002923 Hot Film Air Mass Meter
          Ама не намирам по нашите ширини такава пущина

Коментар

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
            Брей, оказа се Бош.
            OE BOSCH 0281002923 Hot Film Air Mass Meter
            Ама не намирам по нашите ширини такава пущина
            https://www.diycarserviceparts.co.uk...ass-meter.html
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Намерих и в БГ, оказа се че има разстояния между цифрите Номер на артикул: 0 281 002 896.
              Ако ще взимам ще е оригинал.
              Последния въпрос е - ако окъсява някъде ще изгори дебитомера или ще показва глупости? Да знам дали да слагам новия веднага или да търся проблема още

Коментар

Аут ъф сток кво значи?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
                  Намерих и в БГ, оказа се че има разстояния между цифрите Номер на артикул: 0 281 002 896.
                  Ако ще взимам ще е оригинал.
                  Последния въпрос е - ако окъсява някъде ще изгори дебитомера или ще показва глупости? Да знам дали да слагам новия веднага или да търся проблема още
                  Зависи какво окъсява.
                  На тая букса имаш маса, +12в и сигнал

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Зависи какво окъсява.
                    На тая букса имаш маса, +12в и сигнал
                    Демек като меря довечера ако имам маса, 12в и сигнала който като гледам е 1-2в. смело взимам нов дебитомер и за всеки случай изолирам всички кабели наново и би трябвало да съм готов?
                    Голяма работа е тоя форум, евала! Много е хубаво хората като си помагат.

Коментар

Захранването обикновено е 5V, и иде от компира. Сигнала на празен ход е нещо като 2-2.5 волта, а на яко наступване стига до 4.2 - 4.5, след което започва да дава грешка за прекалено високо напрежение. На контакт май нещо като 1.5V беше.

Това на 4-5 дизелови модела, дето съм гледал, включая двете ми теранота.

...но, важното в крайна сметка е какво отива до компира. Това на клемата на дебиЛомера е само половината работа.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

...но, важното в крайна сметка е какво отива до компира. Това на клемата на дебиЛомера е само половината работа.
                        Струва ми се ,че е по добре колегата да бъде ориентиран към някой от колегите във Форума ,които са в час с материята (вместо да да купува и сменя..... за проби)
                        А ,че самото измерване (не е толкова сложно) , трябва и дублирано да се направи при буксата на "компа" е неоспорим факт.
                        (имах случай на дизелов Опел с разложена кабелна изолация на който "компа" набеди деБиломера -добре че не приемам на доверие....)
                        Пс. най -бързо става чрез мултицет с барграф скала.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          Струва ми се ,че е по добре колегата да бъде ориентиран към някой от колегите във Форума ,които са в час с материята (вместо да да купува и сменя..... за проби)
                          При положение че се оказа Bosch, по-добре да си купи Bosch така или иначе. Някога си купих китайски "Magneti Marelli", единствено докато си дочакам Pierburg-а. Китайските често по толкова си изкарват, някои и изобщо не тръгват, на трети като им сравниш показанието няма нищо общо с оригинала.

Коментар

Ще тествам стария довечера, после ще отварям dispute към Китайците ако не работи като хората, та ако може да върнат някой лев и в най скоро време отивам да си взимам нов дебитомер
                            Ще пиша като приключи сагата, много благодаря на всички отзовали се!

Коментар

Така... Китаеца показва 650гр въздух в секунда, което са глупости май. Стария дебитомер показва 12гр в секунда. Замерихме 1 джимни, на idle показва 1.6гр в секунда. Колко г/д въздух смуче 2.5 дизел, че вече се обърках

Коментар

300-500 мг/оборот

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X