Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълен новак търси съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пълен новак търси съвет

Ехеее! Много благодаря за изчерпателните отговори!

За игличките и гумите много много не разбирам, защото никога не съм си имал работа с гуми. Знам само чат пат означенията, но доколкото разбирам става въпрос за това гумата да омекне и да излезе от джантата. Виждал съм, едно време, слагаха и изкарваха гуми с щанги. Няма ли една малка щанга да свърши работа? А в крайна сметка може и резервната гума да се сложи за втори дубъл изпукане, нали?

Относно компанията, бирата, кашкавала и всичките други сладки работи - не познавам никого от Бургас, който да се занимава с такъв ти разходки въпреки, че само в радиус на 200-300 метра от блока ми видях най-малко 3 подготвени джипа с лифт, гуми, лебедки, силови брони. Някой ако има желание да ме вземе ще бъда много щастлив.

Коментар

Първоначално публикуван от svremeto Преглед на мнение

1. Аз имам някакви предположения, но все пак, какви са предимствата и недостатъците на лебедката и хай-джака?
      2. Скъп джак тоест от 250-300 лв, нали? Все пак имаш ли идея къде се продават от жълтите?
      5. Въжетата само за дърпане ли могат да се използват?
      7. Компресорът се използва за контролиране на налягането в гумите при преминаване през по-каменисти или по-кални участъци?
      Хайде и Аз да се включа с обясненията:
      1/ Лебедката- това е най- полезната вещ при движението извън пътя но много важно е да можеш много добре да оперираш с нея. Можеш да се закачиш на почти всичко с помощта на колан (храсти, малки скали, дървета, друг автомобил и др.) . Можеш да се подсигуриш при странични наклони и да си повдигнеш автомобила за някое дърво при нужда (смяна на гуми ,ремонт и др.)
      Лебедката трябва да има теглително усилие минимум два пъти повече от теглото на автомобила . Лебедка от АТВ не става.
      Акомулатора нужен за лебедката трябва да може да отдава минимум 650А стартов ток. По важното е генератора да може да възстанови бързо акомулатора. На Витара-та генератора е 50А и възстановява бавно. Ако монтираш поне 120А ще облекчи зареждането и няма да съсипе акомулатора.
      2/ Котвата- е много полезно сечиво но и обемисто. Всеки с креативно мислене може да си направи котва с помоща на лопата, резервната гума, парче клон.
      3/ Джека- това по принцип си е само крик . Някой се опитват да го ползвате като швейцарско ножче. Ама по добре да се ползва по предназначение . Оригиналната марка е Hi- lift и не е китайски. 48" бе на цена около 230лв в Gladiator (това е цена на която съм купувал преди няколко години). Има китайски но основното рамо е толкова меко че след всяко ползване има да го изправяш. Вземи си оригинала. Hi-lift имат и различни приспособления (лопата, кирка, чук, колан за вдигане за гумата, синджир за използване като лебедка и др.). Криковете имат различни цветове (червен , жълт, сив) но най- масовия е червения и има различни дължини.
      За да ползваш крика като крик трябва да имаш подсигурени точки на закрепване на Витара-та иначе няма да ти върши работа.
      4/ Въжета за теглене са статични и динамични. Ако ще те тегли друг автомобил ползвай динамично въже. Ако ще ползваш за удължаване на въже на лебедка ползвай статично но по добре е колан с нужното усилие на опън.
      5/ Компресора - вземи си с по- голям дебит минимум 130-150 литра в минута . Онея чикиджийските по добре не си взимай.
      Последно редактирано от banjo; 05-06-16, 08:40.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

...

Относно компанията, бирата, кашкавала и всичките други сладки работи - не познавам никого от Бургас, който да се занимава с такъв ти разходки въпреки, че само в радиус на 200-300 метра от блока ми видях най-малко 3 подготвени джипа с лифт, гуми, лебедки, силови брони. Някой ако има желание да ме вземе ще бъда много щастлив.
        Колега, вместо да задаваш тук елементарни въпроси, разрови се по темите и се свържи с колеги от региона ти, и докато изпиете по някоя бира ще си наясно повече, отколкото ако те заболят пръстите от писане, а и ще получиш конкретни съвети за твойта техника и насоки в доработката и, което ще ти спести наиграването което, виждам, ти предстои, като ти чета темата.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ехеее! Много благодаря за изчерпателните отговори!

За игличките и гумите много много не разбирам, защото никога не съм си имал работа с гуми. Знам само чат пат означенията, но доколкото разбирам става въпрос за това гумата да омекне и да излезе от джантата. Виждал съм, едно време, слагаха и изкарваха гуми с щанги. Няма ли една малка щанга да свърши работа? А в крайна сметка може и резервната гума да се сложи за втори дубъл изпукане, нали?

А тази темa гледа ли я?

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=77801&page=13

Не е от най активните напоследък ама можеш да се свържеш с участниците.
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Алоуууу, той колегата лично може и да не иска да се среща с когото и да е било . Представете си че сте "новобранец" (тук няма такива) и попадате на тази тема и прочитате тов онова. Бъдете полезни и споделете каквото знаете а не да се правите като повечето тук "Търси във форума", " срещни се с този и онзи" и т.н. . Всеки "новак" се е сблъсквал с такова отношение. Или бъдете полезни или не пишете.
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Колегата, пуснал темата, пита за какво служат игличките на гумите, и дали и колко се износват, а му обяснявате за джек и лебедка.
              Бира и разговор ще му е по-полезен.

Коментар

...
                1. Аз имам някакви предположения, но все пак, какви са предимствата и недостатъците на лебедката и хай-джака?
                ...
                7. Компресорът се използва за контролиране на налягането в гумите при преминаване през по-каменисти или по-кални участъци?
                8. Тези иглички за какво са? Развалят при често помпене ли? ...
                Лебедката и джека са взаимнодопълващи се инструменти. Примерно, ако се оровиш много здраво, може да е добра идея да повдигнеш малко джипа с джека преди да дърпаш с лебедката. И за двете се изисква колата да е съответно подготвена.

Компресорът може да се използва и за контролиране на налягането, но по-честата употреба е просто за напомпване на гума след спукване или разбордиране. Във връзка с това е добре той да е с по-голям дебит, а освен компресор е добре да имаш комплект инструменти за лепене на гума с фитили. Върши идеална работа не само в гората, но и на места, където наблизо няма гумаджия.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:full_C28.jpg
Прегледи:1
Размер:55.1 КБ
ID:5718019

За иглички за вентили не знам, но аз бих си носил 1-2 резервни вентила, защото ми се е случвало да се откъсне вентил ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе той ако се разговори с когото не трябва ,утре ще постне снимка на Витара-та с гуми 44" , тръбни брони, LED светлини 1,2м , простори за чорапи в предната част, отрязана задница , двигател от Омега, раздатка от ГАЗ 69, затъмнители на фаровете, клетка против обръщане, седалки корита, три лебедки едната от които зад седалките и въже минаващи през краката на навигатора.
                  Има си градация стъпка по стъпка.
                  Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                    Абе той ако се разговори с когото не трябва ,утре ще постне снимка на Витара-та с гуми 44" , тръбни брони, LED светлини 1,2м , простори за чорапи в предната част, отрязана задница , двигател от Омега, раздатка от ГАЗ 69, затъмнители на фаровете, клетка против обръщане, седалки корита, три лебедки едната от които зад седалките и въже минаващи през краката на навигатора.
                    Прав си, но нека чуе и види повече,
                    а преценката, какво да прави после, ще си е негова.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

За иглички за вентили не знам, но аз бих си носил 1-2 резервни вентила, защото ми се е случвало да се откъсне вентил ...
                      Ако скъса вентил тогава с джека може да отлепи борда на гумата и ще смени вентила
                      Дий Снайдер

Коментар

Ако скъса вентил тогава с джека може да отлепи борда на гумата и ще смени вентила
                        Тъй де! Ама ще го смени, ако има резервен. Щото аз като скъсах моя - нямах и трябваше да се измъквам от едно дере на "куц крак" с резервната гума - маломерна, опечена и с шосейна шарка. Добре, че беше сухо и наблизо имаше село с гумаджия.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-06-16, 15:21.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Е, със сигурност оригиналният ще е най-добър. Това ли е сайта Gladiator http://www.offroad24.bg/products/out...-accessories/? Само това намерих.

Коментар

или значи как... "Новак (не)търси...късмет"

Коментар

За да не скъса вентил, си слага метални по 5лв./бр. като слага гумите които ще реши, че му трябват, и нЕма да го мисли.
                              Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 05-06-16, 23:53. Причина: правопис

Коментар

Е, със сигурност оригиналният ще е най-добър. Това ли е сайта Gladiator http://www.offroad24.bg/products/out...-accessories/? Само това намерих.
                                Да това са Гладиатор
                                Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X