Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нестабилна работа на двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нестабилна работа на двигателя

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
    Ще прехвърли веригата ама не на помпата а на коленовия вал!! Та не е много удачен тоя експеримент!
    Ще ВИ разочаровам ,всичко което споделям е подкрепено с практически опит .
    Вашето опониране от опит с този мотор ли е или за "спорта" -тредуктивни съждения?
    Искате ли сериозно да разберете кой е в грешка?
    При коляновия вал прехвърлят други мотори-примерно дизелака на БМВ -има конструктивно заложени причини.. .. открийте ГИ!!!
    п.с.
    Участието ми в техническата част на Форума е свързано със споделяне на опит и познания ,а не за клиенти .
    Последно редактирано от petkov_bb; 12-04-16, 21:30.

Коментар

нещо са те метнали с помпата не е било от центровката ,ако преди това наистина си правил ремонт или стенд са щели да я зацепят правилно така че не е било от помпата .при объркана помпа двг се държи по друг начин

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        Ще ВИ разочаровам ,всичко което споделям е подкрепено с практически опит .
        Вашето опониране от опит с този мотор ли е или за "спорта" -тредуктивни съждения?
        Искате ли сериозно да разберете кой е в грешка?
        При коляновия вал прехвърлят други мотори-примерно дизелака на БМВ -има конструктивно заложени причини.. .. открийте ГИ!!!
        п.с.
        Участието ми в техническата част на Форума е свързано със споделяне на опит и познания ,а не за клиенти .
        И аз ще ви разочаровам,стоя зад всяка една дума която съм написал пак от практически опит.
        Опонирането ми е от конкретен опит точно с 2.9 тд и замазани шлици на помпата! Докато не разглобих всичко отпред по никакъв начин не успях да прехвърля две звена на веригата.
        Да съвсем сериозно искам да разбера кой е в грешка?
        Дизелак на БМВ е доста общо ! На ТДС ли ще прехвърли?
        ПП. В друга област ми е силата и ДВГ -та не пипам освен за помощ! Не за клиенти!

Коментар

От помпата беше.Бях там докато я правиха.Зацепена беше на 10 градуса,а трябваше да бъде на 15.
          SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /

Коментар

Кой я е зацепил на 10?

Ти с 5 или 6 цил мотор си?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

С 5.
              Печките на Рекстън са само 2.9TD и по-късно 2.7CDI.
              Рекстън W има и 2.0XVT, но модела се прави от 3-4 години.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

602?
                Е тогава не е на 15 градуса
                Се тая де, щом върви, сичко е ток и жица
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е върви, ама след една KIA ремонт.

Тоя мотор да го утрепеш, трябва да си бая настоятелен.

Коментар

Точно така.За тия пари дето дадох щях да взема една лека кола.
                    SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /

Коментар

Докато не разглобих всичко отпред по никакъв начин не успях да прехвърля две звена на веригата.
                      ПП. В друга област ми е силата и ДВГ -та не пипам освен за помощ! Не за клиенти!
                      Значи разликата е в опита.
                      В началото и аз разглобявах ,но намерих начин(мързелив съм по природа).
                      Във всеки занаят(професия) развитието става с желание за учене и практика . И това, че за някой "нещо" не е вероятно, не е причина да се отхвърля с категоричен тон.Следващия път като махнете вакум-помпата и обтегача.Блокирайте коляновия вал и създайте напън на веригата от ангренажната зъбчатка по часовниковата стрелка -за другото малко въображение.
                      П.С. -(Освен това ставаше дума за проверка на вероятно износена(разтегната) верига.При нова верига не е възможно прехвърляне на зъби. При наличие на контрираш зъбен механизъм в обтегача също не се прехвърля веригата.Има и още дреболии.......-учене и практика)

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                        Значи разликата е в опита.
                        Във всеки занаят(професия) развитието става с желание за учене и практика .........................Блокирайте коляновия вал и създайте напън на веригата от ангренажната зъбчатка по часовниковата стрелка...........
                        Мислех повече да не пиша в тая тема ,нооооооо Натиснете снимката за да я уголемите

Име:animated120.gif
Прегледи:1
Размер:32.5 КБ
ID:5710873Велик сте!!! Дългогодишния ви опит не ви ли е научил ,че лява резба завъртяна по часовника се развива? И онзи номер с въртенето от гумата на обратно къде прави корем веригата? И обтегача да го сваля ли ?
                        За тия 52 лазарника дето нося има поне трицифрен брой двигатели да са ми минали през ръцете.

Коментар

Мислех повече да не пиша в тая тема ,нооооооо [ATTACH=CONFIG]862233[/ATTACH]Велик сте!!! Дългогодишния ви опит не ви ли е научил ,че лява резба завъртяна по часовника се развива? И онзи номер с въртенето от гумата на обратно къде прави корем веригата? И обтегача да го сваля ли ?
                          За тия 52 лазарника дето нося има поне трицифрен брой двигатели да са ми минали през ръцете.

Става банално... Но пак помислете върху въпросите си .Понякога помага

Коментар

Колеги проблема уж се беше оправил.Сега има нестабилна работа само докато е студен.На клипчето този джип работи почти като моят когато е студен(при мен се тресе по-малко) .https://www.youtube.com/watch?v=2f1NP3hJEzc
                            Ще съм ви благодарен да споделите мнения.При положение,че дюзите са чисто нови както и свещите.И да ми кажете на колко градуса трябва да е центровката на помпата.При мен е на 15 градуса и когато е топъл няма проблеми. OM662 е мотора 2.9 td
                            Последно редактирано от svetli96; 30-04-16, 13:49.

Коментар

Ако тресе докато е студен, щото са ти ниски оборотите, покледни вакуум системата за празен ход.

Коментар

Не са ми ниски оборотите.Такова тресене като на клипа преди имах постянно,но след центровката остана само на студен мотор.Другата седмица ще сменям температурния датчик понеже са ми сложили син,а трябва да е черен.Немисля,че от това,но все пак ще го сменя,за да си е като по книга.Оборотите са към 850-900 на студен мотор и след това ги сваля до нормалните за загрял двигател.И започва да работи равномерно без тресене.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X