Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Дааа..
    Сещам се за обява в някаква руска газета, дето шофера продава солярка, която е от обратка-та.
    Двойно пречистена - пишеше в обявата.

Коментар

Бизнес?Много хора си сменят маслото пред блока.Горивен филтър на високосна година /ама не всяка/.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

И аз съм на същия хал. Само че нафтата е сипвана в Софето, Шел Подуене Добре че като се случи проблема, горивото беше почти до резерва. Налях друго. Проблемите естествено продължиха, при мен не държеше равномерни ниски и гаснеше отвреме навреме докато е студен двигателя. Най вече по светофари През топлите дни "претаках" горивния филтър, сега работи нормално. Въздържах се от смяна на филтъра, че е монтиран преди 1000 км
        Gnome Rhone AX2 800 1938
        Yamaha XT600Z 1VJ 1986
        Husqvarna Te 510 1989
        Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
          Бизнес?Много хора си сменят маслото пред блока.Горивен филтър на високосна година /ама не всяка/.
          Преди няколко години правя ТО1 в един сервиз, идва комшията и иска един ключ за филтър. Питам майстора, ти пари за смяна вземаш ли, той ми не, тогава комшията що сам си сменя филтъра... не знам. Та така.
          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:002582725.jpg
Прегледи:1
Размер:57.1 КБ
ID:5549896

Абе честно казано, да ви имам проблемите! Тоя гявол е единствения дето продава "гориво" /няма да му викам нафта, да не се обиди нафтата/ на отсечка 1500 километра. Пада се точно по средата на полуострова където се провежда Baja 1000. И няма не искам, няма страховити лепенки, няма... Сипваш, псуваш и започваш със смяната на филтри.
            Лодка нямам ама в гардероба имам поне 20 филтъра по 2-3 педи дълги, 20 по-малки и една фуния за пречистване на нафта.

Не се спичайте, зима е, маайте пръжки и червено вино. И си носете филтърчета в багажника...
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Това със сипването на спирачна течност в резервоара наистина ли има положителен ефект за продухване на системата?

Мога ли да сипя на Патфайндър 2,5dci и горе-долу в какво съотношение?

Коментар

Първоначално публикуван от shotgun600 Преглед на мнение
                Това със сипването на спирачна течност в резервоара наистина ли има положителен ефект за продухване на системата?

Мога ли да сипя на Патфайндър 2,5dci и горе-долу в какво съотношение?
                Абе Човек, недей да сипваш в това dci каквото откъдето чуеш...не е Камаз това. Има си скъпи и хубави добавки, разработени за тази цел !
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Просто питам, нали затова е форумът...
                  Иначе от доста подобни теми оставам с впечатлението, че разните добавки, които се предлагат, имат повече психологически ефект, отколкото реален.
                  Аз досега две шишенца с Кастрол ТДА съм изгорил, но не усетих никакво подобрение, а колата определено изгуби тягата, която
                  имаше първите 2-3 години. /сега е на 7/...

Коментар

Здрасти

Риса нали го помниш от Мерцедес форума?Та той,а не аз / избърсах се с Човека един вид / казваше,че добавка не оправя проблема,а го избягва един вид.Добавката е за да подържа системата чиста,а не да я изчисти като вече е нафлякали с каквото се сети човек.

Аз примерно най-мразя да ми набият добавка в нафтата преди плаване,да ми помогнели с качеството на нафтата.И да много по ага,всичките гадости умират /.ЛГ им викат тук,водорасло ли е,цивотинка ба ли га /падат на дъното и от там ела глей ко стаа,по 40 филтъра съм сменял за 5 дни.

Та помага за поддържане на дадена система,като имаш половин кофа говна в резервоара и филтъра не е сменян редовно / под редовно да се разбира според качеството на нафтата,редовно за нас по някой път е 2 часа,не 2 месеца / то ако ще и Джак Даниелс да му нафлякали то все тая,тапата си стои.

Аз за това казах за прочистване на резервоар ма на,не ми вярват значи,а е сега ще им снимам какво е под задника ми.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

• От: Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Име:image.jpg
Размер:251.6 КБ
ID:5549942

Генераторче,имам 2 такива,нищо не харчат,по няма и 7 литра на час,единичен горивен за всеки един от тях,трябва да го спра за да му сменя филтъра който прекарва макс 150 литра в час.

Размер:277.0 КБ
ID:5549943

Моторче Катерпилар,имам 2, 1300 коня май,на ръчка в пластмасата,че нямаме педали тук харчи около 70 галона на час или малко над 200 литра за бройка,всеки един има двоен Рейкор,мога да работя с номер едно или номер 2 и да сменям филтри без да гася,капацитет на филтъра 300 галона на час .

Размер:244.2 КБ
ID:5549944

Помпа за гориво и кранове за прехвърляне от кой резервоар си искам към кой си пожелая,7 резервоара и около 12 тона нафта
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Размер:237.6 КБ
ID:5549945

Много просто,лявото смуче,дясното плюе нафтата,помпата мята по ммммммм половин тон на цигара време,цигарата 100 мм спокойно с кафето.

Размер:209.4 КБ
ID:5549946

Филтри десен мотор и десен генератор малкия горе в дясно,за другия мотор имам същото такова,имам и помпи за пълнене на филтрите и кранове за избор кой филтър да ползвам,а зад тях е единия от резервоарите,размер трикрилен гардероб.

Размер:182.8 КБ
ID:5549947

Мотора та или каквото съм хванал,май повече се вижда единия от шесте вентилаторче та за смяна на въздуха.

Та да ви имам проблемите как каза брата с тия 60 литра резервоар,филтър колко чаша за чай и моторче като миксера у кухнята.Сложи му ако можеш /на директна инжекция не знам,след резервоара най много да стане /един като на генератора и пей сърце,да кендзат колко искат в нафтата после,че и се подгрява колбата,следиш на дъното и какво събира,вакум си имам да следя до колко са задьнени филтрите.........ма мееееен,присадки имам само около 20 литра ма ме е шубе да ги набьлбуцам,че съм на късо с филтрите,само около 30 броя за моторите и още 40 за генераторите.

Вальо,ако мен ме мързи колко теб филтри да сменям да съм на камъните бате,аз половината охладителна я бях разхвърлял в коридора щото ме нервира,а какво остава за филтър дето го сменям за под минута,доста под.

А наздраве с червено вино,кой ше кара не ги знам.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Как се оправяте с толкова много кранове
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Как се оправяте с толкова много кранове
                            Проста работа. Независимо от броя си, крановете се връткат, а у лево, а у десно !
                            А наздраве и весело !
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Мдаааа.Така като гледам и направо ми идва да ви стана един механик така и така и при мен по цял ден само кранове пък не само,че ги връткам ми и се налага и да ги монтирам преди това.
                              А наздраве и весели празници и от мене.
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Добавките не са панацея ! Има такива с антигел-действие, повишаване на цетановото число и т.н, НО-О...добавка за изчистване на боклуците в резервоара и горивната система йок....требе си чистене с ръчица
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X