Вчера си останах на един сфетофар - натискам педала на газта и ... нищо. Изненадан бях, тъй като автомобила се води от най надеждните
. Понеже е автомат и беше на равно, пуснах аварийните и без газ се измъкнах от кръстовишето и отворих капака
. През това време изненадата попремина, запалих цигара и почнах да прехвърлям вероятностите. Сетих се, че реостат на педала нямам, тоест нямам комп. Ръчнах лостовата система, която предава движението до регулатора на на помпата и пак нищо. Едно по внимателно вглеждане в плетеницата под колекторите ми показа причината - разкачено лостче, а се е разкачило защото шарнирната връзка е пластмасова, с годините се е опекла и се е счупила. Естествено в тая супер - надеждна кола инструменти нямам. Да не говорим за по нестандартни приспосбления. Обаче, направих една обиколка в радиус 2 м. около колата и намерих най правилното приспособление в случая - тел
, че даже и два вида. Наврях си ръката между колекторите и криво - ляво закрепих лостчето с телта, колкото да се прибера. Междувременно бая се изпоизгорих от напеклите се детаили и се сетих, че освен тел, би било добре да имам и туба с вода да поохладя наоколо. Та това е от мен като начало - давайте и вие и може да излезе нещо полезно и същевременно забавно от тая тема
.

Коментар