Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против регистрацията на МПС с десен волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против регистрацията на МПС с десен волан

Никъде в документите на МПС не се споменава за местонахождението на волана.
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      ?..
      Или в друга държава (освен Македония и Сърбия)някой да е чул забрана на десен волан ?
      Полша

http://ec.europa.eu/enterprise/newsr...=en&tpa_id=148
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
        Никъде в документите на МПС не се споменава за местонахождението на волана.
        Номер на рама- едната буква обозначава местонахождение на волана. Значи...

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Номер на рама- едната буква обозначава местонахождение на волана. Значи...
          Номера на рамата,буквата означава къде е направен.
          АСК Ален Мак

Коментар

Принципно съм против...Н е е необходимо обаче да се забранява регистрацията,както един колега по-горе каза,само да им утроят ГО и данъка.
            На такситата как е по-висока ГО,щот били рискови...
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

В Англия има регистрирани автомобили с ляв волан.
              АСК Ален Мак

Коментар

Против!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  Статията е стара-вече може и в Полша и където си поискаш..
                  Анкетата даже и 100% против да покаже какво ще се промени оттова ?!?! Само се дъвче едно и също през няколко месеца..
                  [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                  Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                    Никакъв случай не ми е крив десния волан,не искам да споря.Извинявай ако си го приел като заяждане,не е такова

Ела да видиш как се регистрират коли с десен волан в КАТ Бургас,все едно си е с ляв.Никакви по различни процедури.А за смяната на фаровете на кой да разчитаме?На добрата воля на собственика?
                    Регистрират се ,но ти дават временен талон и срок 1 месец да си смениш фаровете.Като ги смениш-тогава големия талон ..
                    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Гласувах против, щото е опасно, по принцип, но като знам какъв е броят на десните волани в България, просто няма смисъл да се спори..
                      А иначе истината е тази:
                      Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                      ....вижте само годинките на автопарка с ляв волан
                      .....вижте качеството на новите коли за БГ продажби
                      .....замислете се за начина и нивото на поддръжка, при този тотално беден народ и неграмотен персонал
                      Хората нямат пари за читаво возило с лява дирекция и ходят по англията да вземат нещо за по 400-500 паунда и отгоре..
                      Колите от Германия са пълна ръжда.. Италианските са горе долу добре, но бараките и те ще свършат, щот то това се вкарва тук..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                        Гласувах против, щото е опасно, по принцип, но като знам какъв е броят на десните волани в България, просто няма смисъл да се спори..
                        А иначе истината е тази:

Хората нямат пари за читаво возило с лява дирекция и ходят по англията да вземат нещо за по 400-500 паунда и отгоре..
                        Колите от Германия са пълна ръжда.. Италианските са горе долу добре, но бараките и те ще свършат, щот то това се вкарва тук..
                        Не ми се спори колега,но колите в Германия не са ръжда.Нито в Австрия,а по-големи мърлячи от италиянците няма. И е добре също да се вгледаме какви и за колко пари са преобладаващите с десен волан..? Повечето са Ес-класи,джипове и по-нови бусове.Значи не е до парите...Пълно е с обяви за по 5,6 и нагоре хиляди лева на коли с обратна дирекция.Излиза,че е до селска психика - да караме нещо,дето нито ни е по джоба,нито отговаря на социалният ни статус.Е,че трябва да се изнесе в насрещното за да види дали може да се изпреварва,или,че еб@ба мамата на тия срещу него с фаровете си - много важно!Нали той си е взел возило на далаверка,такава - дребна,селска далаверчица..? Затова е цялата работа и точно затова,че са опасни,аз искам да се забранят!

ПП В думата "селянин" не влагам месторождение,а манталитет.
                        Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                        Най-добрият ром е студеният ром!
                        Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                          Статията е стара-вече може и в Полша и където си поискаш..
                          Анкетата даже и 100% против да покаже какво ще се промени оттова ?!?! Само се дъвче едно и също през няколко месеца..
                          Стара е. Въпроса беше дали някой е чувал за друга страна със забрана. Е, поляците правилно ги забраняват заради това, че според тях са опасни. Заради политически натиск от Европа /всички сме равни.../ махат забраната. В Брюксел не им пука, проблема стои само в бедни държави. Икономията е майка на...

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                            Не ми се спори колега,но колите в Германия не са ръжда.Нито в Австрия,а по-големи мърлячи от италиянците няма. И е добре също да се вгледаме какви и за колко пари са преобладаващите с десен волан..? Повечето са Ес-класи,джипове и по-нови бусове.Значи не е до парите...Пълно е с обяви за по 5,6 и нагоре хиляди лева на коли с обратна дирекция.Излиза,че е до селска психика - да караме нещо,дето нито ни е по джоба,нито отговаря на социалният ни статус.Е,че трябва да се изнесе в насрещното за да види дали може да се изпреварва,или,че еб@ба мамата на тия срещу него с фаровете си - много важно!Нали той си е взел возило на далаверка,такава - дребна,селска далаверчица..? Затова е цялата работа и точно затова,че са опасни,аз искам да се забранят!

ПП В думата "селянин" не влагам месторождение,а манталитет.
                            Не са ръжда тези, които са по-нова година.. Иначе Горубляне е пълно с таратайки за по 200 евро.. Що го има Горубляне? Щото има пазар.. Що се копуват евтини таратайки? Щот хората нямат пари..
                            Че италианците са мърлячи от към поддръжка е ясно, че сменят маслото като им светнат лампите на арматурното табло като коледна елха, всички го знаят, но си минават сервиз и ръжда нямат..Имат много кусури, но за сега са по-добре от немския внос.. Имам познати вече внасят от Гърция.. Та както и да е..
                            точно заради тези ти изречения гласувах против: "Е,че трябва да се изнесе в насрещното за да види дали може да се изпреварва,или,че еб@ба мамата на тия срещу него с фаровете си - много важно!Нали той си е взел возило на далаверка,такава - дребна,селска далаверчица..?"

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                              Регистрират се ,но ти дават временен талон и срок 1 месец да си смениш фаровете.Като ги смениш-тогава големия талон ..
                              И таблото да има отчитане в мили. Вероятно и някакъв технотест. Ако ги имаше и тук, далаверата нямаше да е толкова голяма...
                              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Явно не сте регистрирали такава кола. Аз също не съм, няма и да карам. Но ТЕ не ми пречат.
                                Нямаше да съм чувал как се регистрират, АКО не беше мой съсед .
                                Той получава две коли вече от своя син (синът работи в техния "КАТ" - регистрация на МПС в АНГЛИЯ ).
                                От него знам как се регистрират тук и как там. Разликата е малка - смяна на фаровете и всичко друго за съответните коли.
                                Макар стари връзки и познати в Пловдивския КАТ - не става. Купи си фарове по 120 лева/бр , смени си ги и ЕДВА тогава му регистрираха колите.
                                как е в Бургас не знам.
                                Ако знаете такива коли (с грешни фарове) - запишете номера, обадете се където трябва и застанете с името и мнението си в една писмена жалба в КАТ.
                                Ще разнищят случая и такива коли ще изчезнат.
                                Тук е анонимно и лесно да се правим на герой - "категорично против".
                                Дай поне един твой сигнал за тази категоричност.
                                Покажи истинска активност, нещо черно на бяло с конкретен пример. Ще се събере група, имаме юристи във форума и нещата ще тръгнат във вярната посока - ДА на регистрацията в КАТ, но само след смяна на фаровете реално. (това към ширпотебата в тази анкета).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X