Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против регистрацията на МПС с десен волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против регистрацията на МПС с десен волан

Нека се върнем на въпроса каква е мотивацията да се управлява автомобил предназначен за ляво движение на територия на която движението е от дясно. Единствения мотив е цената. Излиза, че заради няколко долара по-малко се прави компромис със сигурността на движението. Едва ли някой ще отрече, че да следиш пътната обстановка у нас мястото отдясно е удачно. Е щом става дума за компромис с безопастността срещу което получаваш (или спестяваш) единствено пари какво би следвало да е логичното отношение по този въпрос? Ако все пак освен пестенето на пари има и други предимства заради което някой би предпочел да седи на обратната страна то не би имало проблем да си плати за това. Щом те кефи повече да седиш отдясно няма проблем. Петорни такси - плащаш си и се кефиш отдясно. Ама някак си ми се струва безумно тези които са от правилната страна да плащат за автомобила си по-малко от тия дето са от грешната страна. Недопустимо е компромиса с безопастността на движението да се стимулира от държавата.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Категорично против.Доводи много,да не ги повтарям отново.Иначе темата е прекрасна!
      +359 889 301 623 Явор
      Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Тинтири-минтири...
        Десните волани са страшни само в съзнанието ви.
        Не знам дали има някаква статистика, най-вероятно няма, но ако все пак има-ще видите, че катастрофите с коли с десен волан не са повече от тези с ляв. Вина за катастрофите в 99% от случаите имат шофьорите, а не от коя страна е волана.
        Да, по-неудобно е, затова е по-добре да се кара с ляв волан в нашата страна, но повечето шофьори каращи отдясно са се примирили с неудобството и при невъзможност за изпреварване си траят и чакат по-широко място за да видят отсрещното движение.
        Имам камионче (Форд транзит)с десен волан, и за година и половина не съм имал абсолютно никакви проблеми заради това.
        Румен Милков има същото(аз от него се запалих за камиончето) и за три години е навъртял доста километри из България. И при него никакви ядове заради десния волан. Имам и други познати които карат леки коли с десни волани-и при тях същото.
        Избийте си от главите, че тези коли са опасни защото не са. Разума ни играе шеги, и ние се вързваме. Повечко мислене е само от полза.

За фаровете-вярно е, че не бива тук да се движат с "обратни" фарове, но това е въпрос на контрол от страна на държавата. За което трябва да се хока държавата.
        А иначе по пътищата има и доста коли с леви волани които си заслепяват щото шофьора го мързи да регулира фаровете. Като в случая става въпрос единствено за малко труд, пари не са нужни.
        Та воплите за забрана на десните волани са без смисъл, ама...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Пред кой да заставам с името си? Кой ще ми гарантира безопасността на това ми действие? Полицията ли - тя не може ли направо да си свърши разботата без да се налага да си раздавам името на бандитите?
          Значи те е страх от последствията. Защо, щом смяташ, че си прав?
          Аз например когато смятам, че съм прав не съм анонимен. Последствията - обикновено за за другия.

Toва защо го пишеш? Я ела ти подай сигнал срещу някой местен дребен бандит. Като си прав, кое ще попречи да ти натрошат стъклата? И това е най-лесното отмъщение, има къде по-неприятни и скъпи. Замисли си дали не се самозалъгваш и всъщност истината да е че като си прав но е дебело просто си траеш.

Десния волан е един от многото проблеми. Като решат другите, и това може да се оправи. Но ако правим така за всичко - е то всичко ще си остане както е. Наесен се каза, че пушенето е последния проблем за оправяне. Като се оправят пътищата и проблемите по тях, ще дойде ред на пушенето...
          Та пушенето, ниските заплати на учителите, десния волан, или кое не е последен проблем? Всички са последни, на тези с това мислене.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
            И таблото да има отчитане в мили. Вероятно и някакъв технотест. Ако ги имаше и тук, далаверата нямаше да е толкова голяма...
            Говорех за България..от почти 4 години вече е така.
            Последно редактирано от peterbg1; 17-12-12, 13:17.
            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
              ....

Та пушенето, ниските заплати на учителите, десния волан, или кое не е последен проблем? Всички са последни, на тези с това мислене.
              Изключително правилно мислене, което подкрепям напълно! Заради едни дребни компромиси, се правят едни други по-едри и така стигаме до това, че краденето на 16-20млн данъци се осъждат с порицание от "независимия" ни съд(за справка- другаря Ковачки!)! Любовта към спора е достоверно оправдание за защитаване пълното безсмислие на тезата, че черното е бяло, но когато става въпрос за сигурност, здраве и човешки живот не схващам за какви свободи ми дрънкате! Пълни глупости! Всеки да си регистира каквато кола иска, да я купува от където иска, па дори и да са му я подарили, след като иска да я кара тук с българска регистрация да я вкара във вид като всички останали, па да джитка колко иска. Няма никаква дискриминация, няма протекционизъм, няма нищо което да притеснява, която и да е брюкселска, вашингтонска или която и да е софийска зелка(разбирай чантаджия с власт и неистово желание за бързо забогатяване!)
              Стига с тая андрешковщина и тарикатщина! Стига с това мрънкане! Бъдете мъже и си признайте, че всичко е заради евтинджоса и душевната и материална мизерия, в която тънем всички ние.
              Това обаче не значи, че трябва да се съгласяваме да ни убеждавате как слънцето изгрява от към UK и залязва в България!
              На прост народ му дай свобода и му гледай сеира!
              Ей в това се превърна и казуса с все по масово срещащите се автомобили с десни волани.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Десни или леви....а кой ги кара нима е по-маловажно!
                Некадърни с купени книжки, синета и щерки на магистрати, полицайци и местни баровци...
                Колко са лудите.., а колко са пианите и дрогираните!!!
                .........е за какъв десен волан иде реч бре другари....

И не ми се спори за качеството на колите в БГ, вкарани от странство...щото убавото и свестното у Немачко не го дават за без пари!Та такива у БГ за търговия не са вкарвани никигъш!!Австрия и Германия са само държавите, но реално от там колите са купени от шиптари, араби,турци , сърби и прочие....на платаформи бре, като скрап!!
                За слънчевата Италия и редовните докименти, и техническото обслужване....мани да не говорим...
                Та на Острова имат финанси, оргинални части и техно прегледи....имат и мизерни емигранти, ма и техните трошки на преглед минават, иначе нема МОТ и Роуд такс!Полицията спира от движение такива без преглед и пътна такса и глобява хиляди левчета моментално!!
                ....е измекярите , дето търсят и под вола теле и от Острова ще изнамерят най-големите дръгели от морги и емигранти за без пари..., щото в БГ парата е кът и нема на кой да продадът истинска и качествена кола!!
                Проблема е в мизерията, а не във мястото на волана нали...
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Искам забраната , защото ме е СТРАХ . СТРАХ ме е и от Джигитите дето се движат по пътищата. Като карам по прав и хубав път и гледам през стотина метра надгробни паметници ме хваща още по-голям страх. Кога ли България ще стане нормална държава и ще изчезнат тарикатите каращи в насрещното за да излезат първи на светофара и да прекарат всички зад тях , а полицаите като ги видят да се обръщат на другата страна. Страх ме е за бъдещето на детето ми . Щом могат да забранят тютюнопушенето могат да забранят и това !

Коментар

По-добре да не бяхме отваряли темата, по-горе се въздържах от коментар но: Не мога да приема нещо, дори и в минимална степен застрашаващо живота, на моите близки, моя или нечий друг. А ако заплахата се явява във вид на спестени няколко хиляди левчета, щото Байчо иска, ама не може на кара кола като на комшията и намерил начин да се докопа за заветната кочина няма как да го приема и оправдая. В крайна сметка мисля, че ничий живот не бива да се мери с никакви икономии.

Коментар

Много от суфорумниците, отговорили както със "за", така и с "против" в известна част от мненията им, са прави, т.е. истината е някъде там-от една страна субективна, а от друга зависеща от редица допълнителни фактори. Според мен, истина е, че управлението на МПС с десен волан е по-рисково, от това с ляв, но при определени допълнителни обстоятелства. Ако например някой "рейсър" управлява рисково, той с такова МПС ще е още пък по-опасен. Същевременно, съобразителен и внимателен водач на МПС с десен волан, ще седи на пътя съвсем нормално и е в пъти по за предпочитане от "рейсър" ,управляващ МПС с ляв.
                      За да отговорим окончателно на въпроса, трябва да обобщим какви водачи сме повечето в БГ. Аз мисля, че нещата клонят по-скоро към неразумни такива, като цяло. И тъй като няма как да кажем, колко процента от неразумните са си взели МПС с десен волан, а и колко ще го направят за в бъдеще, няма и как да отговорим утвърдително на главния въпрос.
                      Личното ми мнение е, че управлението като цяло на МПС с десен волан изисква повече внимание, което не значи по-рисково, защото както бе отбелязано, този фактор зависи и от водача.
                      М/у другото по-големия процент от МПС с десен волан са такъв тип автомобили, че не предразполагат към кой знае какви пилежи и рязове по бг пътищата. Аз лично МПС с десен волан въобще не искам и да поглеждам-просто не ме кефи. Не, че не съм карал, но искам да си ръчкам с дясната ръка, а педала на газта да ми е в в близост средата на колата, а не в нейния десен край. Просто така ми харесва.
                      Единственото което ме дразни, когато си помисля за десен волан, са обявите. Абе хората от съответния сайт са си написали опция, в която да се посочи с какъв волан е колата, а те продавачите крият. Та винаги при гледане на обяви слагам отметка, че не искам да ми излизат МПС с десен волан, а те пак ми се появяват. Като не искам, значи не искам и няма и да купя такава кола, каквито и трикове да ми правят по обявите.
                      Също така, не съм пък съгласен по отношение квалификацията за хората, купили такива коли. В много случаи, не е заради да се правят на някакви, а просто е вариант да се купи по-нов автомобил на по-ниска цена..................защото не е до спестяване, а просто човек може да няма такива възможности. Е, естествено има и поза при някои, но не всички са такива. Тук постоянно разправят тази не ставала, другата не ставала, вземи си еди кой си модел и т.н. и човека вземе решение, та купи препоръчваното, ама с десен волан.
                      SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi_G Преглед на мнение
                        По-добре да не бяхме отваряли темата, по-горе се въздържах от коментар но: Не мога да приема нещо, дори и в минимална степен застрашаващо живота, на моите близки, моя или нечий друг. А ако заплахата се явява във вид на спестени няколко хиляди левчета, щото Байчо иска, ама не може на кара кола като на комшията и намерил начин да се докопа за заветната кочина няма как да го приема и оправдая. В крайна сметка мисля, че ничий живот не бива да се мери с никакви икономии.
                        Предлагам всички коуи със обратен волан да се конфискуват незабавно!Собствениците им , да се обявят за общонационални терористи, които заплашват живота ви!
                        Може ли и в затвора да ги вкарат...Така, ще се превърне движението в БГ в най-безопастното място за живота Ви!

Огледайте се,проблемите са в самите хора....., а не в мястото на волана!!!
                        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

По скромните ми наблюдения, колите с десен геврек дето джиткат из Софето, не са повече от 0.5-1%.
                          За прованса нямам скорошни наблюдения, ама надали са повече от 3-4%.
                          Ма, като се замисля, че повечето от жертвите са на междуселски пътища.......

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                            На прост народ му дай свобода и му гледай сеира!
                            Я разкажи, как народът престава да е прост? Като мисли държавата всичко вместо него? Засега - слаби успехи.

Те, че десните коли не са стока е ясно. Също е ясно че е заради евтиното и че е андрешковщина и дребен тарикатлък. Също е сигурно, че един клас по-луксозна машина е слаба компенсация за нервите при шофиране с намалена видимост и че на 50м от дискотеката вече тази жертва няма смисъл.
                            Че са по-гадни за каране е сигурно. Че по-често правят бели обаче, още не е доказано черно на бяло - а и никой не се хвърля да докаже. Само примери и снимки от страшни катастрофи, а за статистика нещо - ц.
                            Също тепърва трябва да се докаже, че гаражната смяна на посоката е като цяло подобрение на безопасността. То от 20 газови уредби една-две са като свят, а какво остава за тази много по-сериозна преработка с разглобяване на половин кола.

А най-тъпо става, когато някой развее флага на сигурността, безопасността и човешкия живот и с тези неоспорими аргументи вкара още и още и още ограничения, регулации и правомощия. Всяка седмица - нови, свежи идеи от управляващите. Пък и от "народа".

Хайде холан - единствената мярка, която досега е намалила жертвите по пътищата в България, е световната финансова криза. И ги е намалила точно с такъв %, с какъвто е намаляло и потреблението на горива.

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                              Бъдете мъже и си признайте, че всичко е заради евтинджоса и душевната и материална мизерия, в която тънем всички ние.
                              Признавам си,че от 9 г карам с десен волан и ще карам докато е РАЗРЕШЕНО !Купих си колата заради евтинджоса и душевната и материална мизерия,в която тънат всички- и ние и вие..
                              И с'я к'во ? Станах ли мъж,поне колкото тези с левите волани ?
                              [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                              Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Я разкажи, как народът престава да е прост? Като мисли държавата всичко вместо него? Засега - слаби успехи.

...
                                Ясене, умно момче си, не ме карай аз да ти обяснявам, аджеба как стават нещата! Като жокер, почни с това, че от кочани елит не става, колкото и да се мъчат да ни убедят в противното!

....

А най-тъпо става, когато някой развее флага на сигурността, безопасността и човешкия живот и с тези неоспорими аргументи вкара още и още и още ограничения, регулации и правомощия. Всяка седмица - нови, свежи идеи от управляващите. Пък и от "народа".
                                ...
                                Ето ти съвсем умно предупреждение на Английското министерство на транспорта от тук:

http://users.telenet.be/worldstandar...the%20left.htm

“Visitors are informed that in the United Kingdom traffic drives on the left-hand side of the road. In the interests of safety, you are advised to practise this in your country of origin for a week or two before driving in the UK.”

Явно безопасността там има значение, а при нас според теб е тъпотия! Хубаво е, че болшинството хора им пука и не мислят като тебе!

...
                                Хайде холан - единствената мярка, която досега е намалила жертвите по пътищата в България, е световната финансова криза. И ги е намалила точно с такъв %, с какъвто е намаляло и потреблението на горива.
                                Много пъти съм го казвал, дори и в този форум, и сега ме караш пак да го казвам: "Количествените изменения рано или късно водят до качествени". Типично по нашенски, ще чакаме достатъчно количество катастрофи, статистика, и прочие общоизвестни факти да ни затрупат, за да си посипем главата с пепел и да отчетем поредната грешка в управлението на страната(в случая трафика). До болка познато и отвратително!
                                Само ще ти напомня, че преди години с поникването на частни пунктове за ГТП, полека лека под сурдинка навлезна преглед тип про-форма. Е след като станаха няколко изключително гадни-абсурдни катастрофи предимно поради точно тези прегледи про-форма, нещата се туриха в някакъв порядък, ама мъртвите са си мъртви и ти и аз не можем да ги върнем по никакъв начин, без значени какви философии развиваме.
                                Ние хората се тупаме в гърдите, че сме преди всичко мислещи същества. А нека си ползваме главите по предназначение, преди каруцата да се е обърнала! После пътища ще има много, но загиналите едва ли ще ги интересува...
                                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X