Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против регистрацията на МПС с десен волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против регистрацията на МПС с десен волан

Черно на бяло- ето: Пред мен черен TIR. Отсреща идва бял автомобил с 3 дечица в него. Не виждам бялото- седнал съм от неправилната страна. Доказано е, че човешкото око не вижда под ъгъл.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ами ти си безотговорен (не точно ти де) към себе си, към близките ти и към останалите участници .
      Сложи си камера или шнорхел.
      Или не изпреварвай - щом си яхнал такъв "кон" съобразявай се с компромиса който си избрал.
      Защо искаш някой друг да поеме твоята отговорност ?
      Защо искаш и другите (които са отговорни) да са зависими от твоята безотговорност?
      Последно редактирано от bgbul; 17-12-12, 08:34.

Коментар

Камера и шнорхел- компромиса, които си избрал...
        Правилно!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Ако знаете такива коли (с грешни фарове) - запишете номера, обадете се където трябва и застанете с името и мнението си в една писмена жалба в КАТ.
          Ще разнищят случая и такива коли ще изчезнат.
          Тук е анонимно и лесно да се правим на герой - "категорично против".
          Дай поне един твой сигнал за тази категоричност.
          Във КАТ Варна? И после да си знам защо някой ми е откраднал номерата, счупил стъклото, нарязал гумите, блъснал врататта... предлагаш глупости. Пред кой да заставам с името си? Кой ще ми гарантира безопасността на това ми действие? Полицията ли - тя не може ли направо да си свърши разботата без да се налага да си раздавам името на бандитите?
          КАТ трябва да застане с името и мнението си, за което сме му предплатили многократно.

Коментар

Колите с десен волан няма да бъдат забранени. Или поне няма да стане докато ония от Европейския Съюз не гласуват нещо интересно. На линка за Полша, които бях дал, си пише съвсем ясно как работи системата. Накратко- щом сте в кюпа на Съюза, правилата важат за всички. Нещо свързано със забрана на ограничение на търговията между отделните членки. Не можеш да ограничаваш износа/вноса на коли от коя да е държава в общността. Не можеш и да налагаш ограничения за регистрацията на такива коли. Хората, които ги мислят тия закони, нямат проблеми с "обратни' коли. Те си гледат от тяхната камбанария- бизнеса иска жертви. На чужда територия...

Коментар

Без да съм чел цялата тема - гласувах ЗА. Все повече и повече намразвам всякакви форми на забрани и регулации. На любителите на забраните предлагам Партията да одобри 5 марки с по два модела разрешени за движение и само с тях да си карат - както преди дваисетина години. Аз обичам разнообразието.

ПП За разнообразие може да забраним и навлизането на наша територия на такива МПС изобщо. Туристи, ТИРове и всичко.
              Последно редактирано от Жоро Нешев; 17-12-12, 09:39.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Много преди да се забранят регистрациите на МПС-та с десен волан трябва, например, да се спрат от движение колите, по-стари от 20 години. Колко от Вас ще загубят МПС-то си? Трябва да се спрат от движение коли с китайски ксенончета H4, щото те наистина заслепяват. На колко от Вас ще им вземат талоните? Ами ако наистина ни проверят спирачните системи на джиповете ни, колко джипа ще останат в движение? Много сте фенове на забраните, ама като се забранява на някой друг нещо. Иначе, всички, които сте против, сигурно сте перфектни? Е това ще е голяма изненада.

И не ми отговаряйте, защото тази тема няма да я чета повече.

Коментар

За, с две ръце. Шофирал съм с десен волан доста автомобили, няма да говорим за поддръжка и цялостно състояние на автобилите от острова, особенно за японските. Знаем много добре за какъв гнилоч става дума от великите немски и австрийски братя, или пък близките ни по манталитет италианци, които си поглеждат колата когато ще я продават, това в общия случай. Сменял съм дирекция от дясна на лява както си трябва, но мястото на водача не е най-важното, нагласата на шофьора зад волана е спорен факт, глупаците и разсеяните няма да свършат. Отделно докато сме в ЕС или докато островитяните са там, никой не може да каже копче за вноса и регистрацията. Друг е въпроса какъв е контрола, тъй като всички знаем че в КАТ няма такава дума: равенство?!!!, бил съм свидетел на регистрация на лъскаво английско возило без проблем и заяждане за два стикера на страничните стъкла на автомобил за 1200лева с лява дирекция. Успех на всички, живи и здрави, весели празници

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Ами ти си безотговорен (не точно ти де) към себе си, към близките ти и към останалите участници .
                    Сложи си камера или шнорхел.
                    Или не изпреварвай - щом си яхнал такъв "кон" съобразявай се с компромиса който си избрал.
                    Защо искаш някой друг да поеме твоята отговорност ?
                    Защо искаш и другите (които са отговорни) да са зависими от твоята безотговорност?
                    Чудесна препоръка към всички каращи "обратни" автомобили.Само дето не всички я спазват...
                    И намен по принцип десните волани не ми пречат,но зъм имал няколко частни случая в които са ми пречили...
                    Например-карам по двулентов път,пред мен Рав4,пред него камион.Тъкмо се отвори място за изпреварване и Рав-чето излезе наполовина в насрещното,не изпреварва,прибира се...По едно време зацепих,че колегага отпред е с обратен волан,ем неможе да изпревари,ем и на мен ми пречи да го направя...
                    Има и други частни случай,които ме карат да не харесвам десния волан.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                      Има и други частни случай,които ме карат да не харесвам десния волан.
                      А да те питам така офтопик какво още не харесваш? ББ? ЦЦ? Евреите? Циганите? Негрите? Пушачите?....... Хора дръжте се сериозно. На мен ми пречат задръстванията. Дизелите смърдят..... и кво следва?
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз съм За и против забраните.Проблема е в КАТ и тех.прегледи.Само ще вметна,че в Алесандрия град с население повече от България,светофарите и пешеходните пътеки в целия град са по малко отколкото на една от основните улици в София.
                        0888 50 13 35

Коментар

Анкетата е непълна. Защо няма като възможен отговор "Дреме ми на шлифера"?
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

С пушачите засега положението е по-скоро правилно,надявам се и такова да остане.Впечетленията ми от негри,араби и китаици,които се срещат из квартала,са по-скоро положителни.С евреи не съм контактувал много,ромите незнам защо доста народ ги недолюбва,макар и да има свестни между тях(малцинство са).
                            Ако има вариянт да се забранят ББ,ЦЦ,ИК,СС и други подобни,ще го подкрепя.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              Във КАТ Варна? И после да си знам защо някой ми е откраднал номерата, счупил стъклото, нарязал гумите, блъснал врататта... предлагаш глупости. Пред кой да заставам с името си? Кой ще ми гарантира безопасността на това ми действие? Полицията ли - тя не може ли направо да си свърши разботата без да се налага да си раздавам името на бандитите?
                              КАТ трябва да застане с името и мнението си, за което сме му предплатили многократно.
                              Значи те е страх от последствията. Защо, щом смяташ, че си прав?
                              Аз например когато смятам, че съм прав не съм анонимен. Последствията - обикновено за за другия.
                              И така:
                              Като резултат - да се въведе освен фаровете и необходимо условие за рег. в КАТ поставянето на камера или шнорхел за десните волани.
                              Струва около 100 лева. Спасява живот.
                              Това подкрепям, но забрана на нормални коли и нормални водачи не подкрепям.

Коментар

Колеги,за мен,лично,да ми пречи едно нещо и да ми застрашава живота друго такова са две много различни неща.Лично виждане. Пак казвам - до манталитет е.В селата около моя роден град,вечерно време 80% карат на дълги.Други пък си слагат виетнамски фарове и сини габаритчета и ти стапят предното(или задното)стъкло...Ето такива ми пречат. Сега,поставяме един такъв във нещо голямо с десна дирекция.Е, 2-3 тонен варел в насрещното със 100 +км/ч,само защото гражданинът е решил да кара "нещо на далаверка,йефтинку",освен,че ме дразни,ме и застрашава!Колко от вас возят семействата си в колата? И колко от вас искат да попаднат в такава ситуация?! Ситуация,в която някой съсвсем съвестен шофьор със паджеро,хай лукс,чероки или ес-класа му писне да се влачи след тир-а и реши да провери дали има възможност за изпреварване,като се изнесе целия в насрещното... Опасно е и трябва да се забрани! А тия глупости за поддържан автомобил от "острова" ги оставете.Истината е само една - "Защо за тия 3,4-5 хиляди лева да карам нещо 99 -2000.като за тях може и 2004?!"...Тези пък,дето карат десен волан за по 1200лв. изобщо не ги коментирам - те са в друга категория.

Моля мнението ми да не се възприема като обида към някого или спор.
                                Поздрави на всички и късмет по пътищата!
                                Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                                Най-добрият ром е студеният ром!
                                Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X