Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против регистрацията на МПС с десен волан

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против регистрацията на МПС с десен волан

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    Тук става въпрос за регистрация.И по-конкретно за регистрация на леки, лекотоварни и товарни автомобили. Не става въпрос да забраним на хора с коли с ляв волан да карат транзит през страната или забрана за ползване на на специализирани машини, при които десния волан е необходимост.
    Последно редактирано от NovemberCharlie; 16-12-12, 12:38.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
      Аз съм против. Особено за фаровете им- как изобщо минават ГТП. На моменти ми идва да спра някой, който ме заслепява насреща и да му счупя двата фара с чук.
      Здравейте,аз карам кола с десен волан.Против регистрацията съм,по-добре ми е да я карам с английски табели.Да си дам ли координатите,не си носете чукове -ще ви дам.Имам железарска работилница-ще стигнат за доста хора.

Коментар

Ако в ЗДП е записано в коя страна на пътя да се движиш по посока на движението, защо ползването на коли за обратно пътно движение е разрешено?

Чл. 8. (1) Водачите на пътни превозни средства използват дясната половина на пътя по посока на движението си, освен в случаите, когато с пътен знак или със светлинен сигнал е указано нещо друго.

Освен това щом има изискване към учебните коли волана да е от правилната страна, защо се допуска регистрация на автомобили с неправилни волани? Да си ги регистрират в Англия, пък да си ги карат където искат! За мен продължаващото регистриране на на ППС с обратен волан на общоприетото в България е противозаконно, и неоправдано с абсолютно нищо. Ама колите в Англия били по-евтини, пък видите ли ние сме били с голи задници, та затова дайте да направим един компромис и да ги регистрираме, въпреки, че в другите държави на ЕС са забранени за регистрация.
        С този тип компромиси във почти всички сфери на нашия живот, стигнахме до най-невероятните и невъзможни абсурди, които за съжаление дори вече не ни изненадват!
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Силно против !
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Против! Да се забранят със закон!
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Брей, ква тема....

Веднага ми изниква една въпросителна - защо се създава такава тема?

То и Румбата пита, ама нема кой да отговори..

Създаването на такива поляризиращи теми, и експлоатирането им впоследствие, докато не се намери мъдър модератор, да ги затвори, е или много целенасочено, или абсолютно безсмислено.

Да подхвърля няколко анонса:

- пушачите;
              - мангалите;
              - хората с обратна полова ориентация;
              - майките със съответното майчинство;
              - инвалидите;
              - политиците;
              ..

да продължавам ли, или тези гореизброените са достатъчни, за да оправдаят смисъла на тезата ми?

и отново - за да е ясно - питам - какъв е смисъла на още една поляризация в обществото ни - днес и сега???

Коментар

Твърдо против!
                Жалко, че не могат да се забранят!

Коментар

Карам голям автомобил с десен волан от 04.2009.
                  До момента е участвал в две катастрофи - и в двата случая ме удариха виновно автомобили с ляв волан, единия преди час на една от пешеходните пътеки на ул. Раковска/София.
                  Фаровете съм си регулирал както трябва.
                  Използвайки логика, подобна на тази от изложените в постовете по-горе, съм за забрана на автомобилите в лява дирекция - непрекъснато имам проблеми само с такива МПС.
                  Начина на изпреварване зависи само от "багажа" на водача. Отново, повечето безумни изпреварвания, които съм виждал са от водачи с лява дирекция. Явно не помага това, от коя страна е волана.

Коментар

Първоначално публикуван от D.Danov Преглед на мнение
                    Здравейте,аз карам кола с десен волан.Против регистрацията съм,по-добре ми е да я карам с английски табели.Да си дам ли координатите,не си носете чукове -ще ви дам.Имам железарска работилница-ще стигнат за доста хора.
                    Въпрос: -Хубаво караш с английски табели, а с каква застраховка си?
                    Въпрос номер 2: -Приятно ли ти е да те заслепяват насрещно движещите ?
                    То и в Германия може да се регистрира МПС с десен волан, но трябва да мине техния TUV. И е с по-висока застраховка.
                    Иначе технически погледнато нямам нищо против десните волани- ако искаш карай и от задната седалка- само не пречи на околните.
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

С две ръце против!
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

и отново - за да е ясно - питам - какъв е смисъла на още една поляризация в обществото ни - днес и сега???
                        Целта на анкета е чисто статистическа. Като виждаш съм призовал към гласуване, а не към коментари. Нямам намерение да поляризирам никого. То ако си поляризиран теми не ти трябват.

Коментар

Не мога да схвана, /може би аз съм малко тъп/ как, аджеба е възможно на автомобил с чужда регистрация, била тя английска, испанска, румънска или прочие да се издава българска застраховка. И въпросната застраховка за пред полицаите да важи, а ако удариш някого- НЕ ?
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Против.
                            Лишено е от всякаква логика.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

И аз като Вени и Румен не виждам много смисъл от тази анкета.... ама то щото нищо не разбираме.
                              Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                              Въпрос: -Хубаво караш с английски табели, а с каква застраховка си?
                              Въпрос номер 2: -Приятно ли ти е да те заслепяват насрещно движещите ?
                              То и в Германия може да се регистрира МПС с десен волан, но трябва да мине техния TUV. И е с по-висока застраховка.
                              Иначе технически погледнато нямам нищо против десните волани- ако искаш карай и от задната седалка- само не пречи на околните.
                              И тук за да регистрираш трябва да минеш технически преглед. Фаровете трябва да са правилните. Фаровете от коли с десен волан пречат също толкова, колкото и китайските електрожени дето минават за тунинг...
                              Протестирайте срещу качеството на прегледите!!!

Не виждам проблем в това да се регистрират с волан където и да било, ако щеш и без волан, стига да са изправни технически автомобилите!
                              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                                И аз като Вени и Румен не виждам много смисъл от тази анкета.... ама то щото нищо не разбираме!
                                Аз лично виждам и това е достатъчно. От какво разбираш или не разбираш нямам представа, а и ми е все тая.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X