Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как стартира двигателя тази сутрин ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как стартира двигателя тази сутрин ?

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
    М-ч 408 на вода,налива се вряла вода през радиатора докато потече топла от кранчето вляво и се пали без проблем и при много минус.Това съм запомнил от баща ми.Така се запазвал животът на двигателя.

Каквото и да си говорим нещата опират до качеството на горивата и състоянието на колата и акумулатора.
    Технически изправен M-ч 408 трябва да пали на много минус и без тая процедура.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като чета за тези замръзнали нафти и се сетих, че и аз имам приключение с такава. Зимата `06-`07, с брат ми с един БТК-арски Форд. Пътувахме 150км 10часа. Всички дизели, които съм имал (не че много - две Рена и един Мерцедес) бяха със водна риза на горивният филтър, това нещо - не. Ей, опикахме го тоя филтър, след всяко пикане - 10км. На всяка бензиностанция спирахме за топла вода, такава няма, ма поне яко зареждахме вода ние двамата, че да има за гореописаната процедура. Освен това, от всяка купувахме и по опаковка добавка, накрая бяхме налели сигурно литър, ма като е желирала нафтата, добавката няма как да се разтвори.
      Накрая стигнахме, изляхме по колата сигурно едни стотина литра гореща вода и проблемите приключиха (и добавките сработиха).
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не можа да стартира. Уж с нов акумулатор(от лятото) ама не можа. И хем е бензин. Следва смъкване и зареждане.

Коментар

Кога за последно си я палил?
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Кога за последно си я палил?
            Вчера, онзи ден, всеки ден го припалвам и поразхождам из града. Днес обаче не можа, явно му беше писнало от студ. Нощес беше -20, а и той спи зад блока, пък там как духа...

Коментар

Вече няколко сутрини Рокито 2,8 ТД, му показвам ключа и ... бръъммм .....
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Преди малко запалих. С помощта на кабели де.
                Пак се разтресе за известно време и след това взе, че запали.
                Явно кофти нафта. От Лукойл. Досега не съм имал грижи с нея. Миналата зима и с една неработеща свещ палих.

Коментар

Вчера сипах в една прозрачна бутилка от вода 8 литра от скъпата нафта на ОМВ и я оставих навън цяла нощ.На сутринта при -16 беше помътняла но нямаше видими следи от парафин и мисля че неможе да запуши филтъра в никакъв случаи, докато с обикновената им вчера придърпа и сипах бензин и спирт да се оправи.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Горе малко съм сгрешил, не е било -20, а -27 тази сутрин. Е, простено му е да не запали в случая.

-27 градуса измериха в Горна Оряховица днес

Коментар

Аз като всяка сутрин в 8.00 бръм и запалих ОФ 2,4I и до обяд съм теглил не палещи коли . Всичките коли които теглих проблема не беше в колите а в собствениците . От една седмица предупреждават за ниски температури но никои от съседите ми не обръща внимание на колата си , е без добавака и силен акумолатор няма да стане на -20.
                      Николай Георгиев 0+
                      тел.0887357722

Коментар

Паджеро 2 2,5. От години настане ли студ слагам спирт в нафтата, на око. Тази година на 10 л нафта реших, че е добре да пробвам освен спирт и 1 л бензин. Не съм слагал скъпа нафта ама като чета отзивите ще взема зимата да слагам, че май скъпата излиза по-евтина. Смятам да пробвам и спирачна течност в нафтата, разбивала парафина. Това по съвет на познат тираджия, в Русията ужким така правели щото още по -студено. Относно паленето вчера антифриза леко се желирал, та като стартирах печката, заработи, водната помпа явно не започна заради антифриза и се самоизключи. Завъртях на стартер и на третия път запали, около - 23. Днес след засилване на антифриза старт на Вебастото и след пет минути старт на ДВГ все едно, че преди минута е изгасен. Голяма екстра,за пореден път се убедих вманиачих се в тях.
                        MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Сутринта на -24 Opel Astra 1.7 TDI запали без проблем,след което протече водната помпа,а като погледнахме в съда за антифриз,антифриза замръзнал!Ментаци,какво да правиш!
                          Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Тази сутрин техниката ме предаде.Пасат 1.9 ТДИ не запали и Митсубиши Л 200 също не запали.Всъшност не съм ги мъчил много,няма смисъл.Това беше явен знак от господ че днес че трябва да се почива и да не се работи.Подчиних се ,да ме извинява Шефа!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kulishev Преглед на мнение
                              Температура : -11 ° С
                              Вятър : умерен
                              Надморска височина : 270 м
                              Вид гориво : 10:1 олио:бензин
                              МПС : Деу Мусо 2,9 ТД
                              Акумулатор : 92 Ah 720 A
                              Време за стартиране : 3-4 секунди
                              Подгряване: 2 пъти по 10 секунди
                              След стартирането малко неравномерен празен ход с претрисания,
                              при изключване на автоматичния обогатител (30 ° С на антифриза) нормален празен ход

[ATTACH=CONFIG]410589[/ATTACH]
                              Категорично не вярвам дизел да запали при -11 С при положение, че колата е била навън през нощта със смес от 90% олио и 10% нафта-"горивото" ще е с вискозитет почти на пчелен мед!
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Тази сутрин пак запалих от раз, но след каръщисването на нафтата не ми въртя номерата от вчера, когато явно някъде се позапуши по пътя на горивото и се оправи чак след около 15-20 мин. работа на място.Но, докато не позагря ми стържеше скоростомераДнес в София май беше 1-2 градуса по-топло от вчера?

Като се пише за добавки е добре да се знае, че повечето добавки се добавят при положителни температури(баси тъпнята?!)-инак са безсмислени(в най-добрия случай)!
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X