Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На бензин или газ в студа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: На бензин или газ в студа

Не ти трябва помпане. Оставяш всички пробки да капят и само доливаш. За 5-10 мин си готов. Ще изхабиш 100мл течност но то когато се помпи излиза с налягане и горе долу е същото.
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Re: На бензин или газ в студа

Колата е с АБС и течността не ще да минава с добро.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: На бензин или газ в студа

Определено проблемите ни в минусовите температури са от лоша газ. Вчера заредих на топливо и при откачане на пистолета в чашката изтекоха няколко капки (около 20гр) газ. За мое учудване газта си стоя така в течно състояние доста време, а аз не бързах и исках да разбера кога ще се изпари. Еееееее...., не се изпари ама изобщо. При топъл двигател, при запалване и потегляне двигателя заработи с друго "настроение" - по-лошо.
        Преди зареждане на топливо, бях с газ от ОМВ петолъчката. Цирка в България е пълен при всичките ни горива

Коментар

От когато захладня разхода на газ стана точно 2но, релано и на бензин и на газ цената е е дна и съща в момента и казах на гаджето да си го кара на бензин. Аз пък си карам дизела и преразход заради студа е минимален. Определено АГУто не се разбира с студа.

Коментар

На мен пък разходът на газ ми е толкова колкото и лятото.
            Зареждам в Лукойл.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

И на бензин, дизел пропан бутан при по-ниски външни температури и зимни пътни условия нормално е да се повиши разхода поради няколко причини:
              По-гъсти масла и охл. течности;
              Работа на място, за да размрази прозорците;
              Работа на място, за да се стопли купето;
              Преодоляване на съпротивление от сняг, буксуване;
              Шофиране на по-ниски предавки;
              По-бавно придивжване заради задръствания;
              По-голям разход на енергия заради фарове, отопления на стъкла, седалки, работа на вентилатор, ABS, ESP и др. консуматори.

Сигурно има и доста други причини за повишен разход, за които не се сещам сега.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                И на бензин, дизел пропан бутан при по-ниски външни температури и зимни пътни условия нормално е да се повиши разхода поради няколко причини:
                По-гъсти масла и охл. течности;
                Работа на място, за да размрази прозорците;
                Работа на място, за да се стопли купето;
                Преодоляване на съпротивление от сняг, буксуване;
                Шофиране на по-ниски предавки;
                По-бавно придивжване заради задръствания;
                По-голям разход на енергия заради фарове, отопления на стъкла, седалки, работа на вентилатор, ABS, ESP и др. консуматори.

Сигурно има и доста други причини за повишен разход, за които не се сещам сега.
                Аз забелязвам покачване на разхода на газ от (стандартно през лятото) 14л/100км на 17л/100км
                Не зная дали е нормално такава разлика, но ...... не спирам да карам

Коментар

Нормално е. И на всички други горива се повишава разходът. На газ даже малко повече, защото зимната газ е малко по-ниско калорична.

Коментар

Нямам разлика в разхода на газ, гори си ми около 16 софийско градско. Само разхода на бензин сякаш ми е малко завишен (защото пали на бензин), но това е доста субективна преценка (не ми се инвестира в пълен резервоар за да засека точно, при положение че съм на газ). Не чакам сутрин да загрее, тръгвам направо (е, ако трябва стъргане на стъкло или друго разчистване си загрява на място през това време). Става въпрос за газов инжекцион, може би има значение.

Коментар

Това с Ямахата ли?

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                        Това с Ямахата ли?
                        Едва ли. Кой нормален човек ще си сложи ИНЖЕКЦИОННА газова на мотора? То на кола няма смисъл, ...

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                          Това с Ямахата ли?
                          Вече се замислям дали да не и сложа газ и на нея

Коментар

Re: На бензин или газ в студа

Ето и мойте 5 лева, тази година понеже махнах резеровара и сложих газовата бутилка на негово място карам само на газ. Досега не се е случило да не запали, което много ме учудва. Разхода си е висок, но според мен си е нормално, постоянно съм на 4х4, коловози от квартала, доста боксуване и дърпане на разни приятели.
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ако е наред, няма какво да прави с повече от литър, айде литър и половина часови разход.
                              Днес направих засечка. Напълних до горе и бръмчах на обороти на място 1ч. При допълване събра 1.800- 2л.
                              Следователно на място автомобила си изгорява 2-та литра Това е 8-мака

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                                Днес направих засечка. Напълних до горе и бръмчах на обороти на място 1ч. При допълване събра 1.800- 2л.
                                Следователно на място автомобила си изгорява 2-та литра Това е 8-мака
                                Той нито поплавъкът е толкова точен, нито газта - с толкова постоянен обем. Тя от колонката идва с някаква температура, а за 1ч може да е загубила или добавила 1л само от топлина. Но е добро начално приближение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X