Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На бензин или газ в студа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На бензин или газ в студа

не е по темата, но се заговори за почасови разходи - на Фронтера 3.2L се колебае от 2,8-3л/ч със студен двг. и вкл. климатик и автоматик до 1.1/ л/ч на топъл двг, изкл. климатик и автоматик на N. Така че с 4 л/ч верно е сериозна машина....
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Паля винаги на газ . Разходът градско зимата е 10-10,5 . На дълго 6,5-7 . Митсубиши колт 1,3 карбуратор , спи на улицата. На бензин стойностите са с 1-1,5 литра по-малки. Не виждам смисъл да карам на бензин.

Коментар

И още 1 въпрос: Имало "зимна" и "лятна" газ. Миналата зима се оказа, че в джипа ми остава някакво количество 20 литра газ в бутилката и не иска да се изпарява. Докато не се стопли не можах да я разтикам. Та въпроса ми е коя газова смес е по-калорична, която се продава през зимния сезон, или "лятната"? Ако разликата е съществена това неминуемо ще даде и разлика в разхода.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          И още 1 въпрос: Имало "зимна" и "лятна" газ. Миналата зима се оказа, че в джипа ми остава някакво количество 20 литра газ в бутилката и не иска да се изпарява. Докато не се стопли не можах да я разтикам. Та въпроса ми е коя газова смес е по-калорична, която се продава през зимния сезон, или "лятната"? Ако разликата е съществена това неминуемо ще даде и разлика в разхода.
          Лятната е по-калорична. Не се знае с колко, защото те не са хора да я продават с постоянен състав.

Коментар

Днес сутринта с малко буксуване за да изкарам джипа от двора, с много стъргане на дебелия лед от прозорците при темп -21С и идванети ми до работа /26км/ среден разход според БК 27/100, а от опит знам, че реалния е с 25% повече.
            Когато се прибирах от ски в началото на годината ми светна "Чека" и грешката беше "Твърде бедна смес и невъзможност ЕКУ да корегира Т-инж. с такъв голям коефициент. Газовата ми е регулирана доста прецизно и може би от 1 година "чека" не ми беше светвал. Това означава че калоричността на заредената газ се е различавала с повече от 25% за да отчете грешката.

А такива понятия за бензина "летен" и "зимен" няма, нали?!?
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз пък да се оплача:не мога да заредя газ за трети път у тея студове.Бутилката ми е отдолу на мястото на резервната гума и всичко е от вън.Дали има нещо замръзнало?

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                Аз пък да се оплача:не мога да заредя газ за трети път у тея студове.Бутилката ми е отдолу на мястото на резервната гума и всичко е от вън.Дали има нещо замръзнало?
                Колега моята бутилка е от долу, до сега не съм имал проблеми при зареждане.
                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Има летен и зимен бензин, различават се по летливост/парно налягане/фракционен състав. Но за двигател с компресия над 7 нямат принципна разлика.

Не калоричността, а разликите в кислородното отношение светват чека. Все едно, при тебе е станало друго - недостатъчно налягане в бутилката и оттам недостатъчен дебит. И на мен ми се случи днес, но понеже УАЗът си няма "чек", проблемът се прояви по други начини.

Коментар

Днес сутринта с малко буксуване за да изкарам джипа от двора, с много стъргане на дебелия лед от прозорците при темп -21С и идванети ми до работа /26км/ среден разход според БК 27/100, а от опит знам, че реалния е с 25% повече.
                    Когато се прибирах от ски в началото на годината ми светна "Чека" и грешката беше "Твърде бедна смес и невъзможност ЕКУ да корегира Т-инж. с такъв голям коефициент. Газовата ми е регулирана доста прецизно и може би от 1 година "чека" не ми беше светвал. Това означава че калоричността на заредената газ се е различавала с повече от 25% за да отчете грешката.

Абе тези студове ни побъркаха
                    Това с чека и на мен ми се случи, вече два дена. 3 или 4-тири пъти ми светва чека.
                    Чистя грешките без да зная какво става.
                    Но ме съмнява, че е бедна сместа
                    Като карам нормално 100-тина км/ч. е нормално, но когато понастъпя газта обръща на бензин. Пада налягането сигурно.
                    Когато я запаля колата, бръмча на място 10-13мин докато прехвърли на газ. Загрява до към 45-60градуса. Потеглям и не работи добре на газ. Придръпва на 4-та 5-та 6-та предавка с малко газ. Не я настъпвам защото обръща на бензин.
                    Като загрее добре и покарам така 5км придръпването изчезва, но не търпи натискане на газ-та рязко и повечко.
                    Разхода ми се покачи с 5л до към 8л/100км. вече започна да гори 22/100 с 90% извънградско
                    Последно редактирано от 887504600; 08-02-12, 22:01.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                      Абе тези студове ни побъркаха
                      Това с чека и на мен ми се случи, вече два дена. 3 или 4-тири пъти ми светва чека.
                      Чистя грешките без да зная какво става.
                      Но ме съмнява, че е бедна сместа
                      Като карам нормално 100-тина км. е нормално, но когато понастъпя газта обръща на бензин. Пада налягането сигурно.
                      Когато я запаля колата, бръмча на място 10-13мин докато прехвърли на газ. Загрява до към 45-60градуса. Потеглям и не работи добре на газ. Придръпва на 4-та 5-та 6-та предавка с малко газ. Не я настъпвам защото обръща на бензин.
                      Като загрее добре и покарам така 5км придръпването изчезва, но не търпи натискане на газ-та рязко и повечко.
                      Разхода ми се покачи с 5л до към 8л/100км. вече започна да гори 22/100 с 90% извънградско
                      Вземи си една водна грейка за газовата бутилка и няма да имаш грижи. Сутрин преди излизане - 10 мин във микровълновата печка и после пляскаш върху бутилката. А ако накараш газаджиите да очистят мустаците от краищата на тръбите можеш да свалиш температурата на устойчива работа с 4-6 градуса.

Коментар

Бутилката ми не е отвън, а в багажника на мястото на резервната гума.
                        Няма вариант да наливам гореща вода или каквото и да е.
                        А това с "мустаците"
                        А ако накараш газаджиите да очистят мустаците от краищата на тръбите
                        не го разбрах.

Коментар

Водната грейка е именно за бутилка, която е вътре. Представлява нещо като гумена възглавница, която се пълни с гореща вода и се ползва с уважение сред стари баби с болни стави. А ти ще я ползваш за бутилката с газ.

"мустаците в краищата на тръбите" са остатъци от рязането на тръбичките за газ с тръборез, които силно стесняват сечението на тръбата. Нормално се получава 2.5-3мм отвор на 6мм тръба. Като се съберат газ с ниско парно налягане, ниска температура и двигател с голяма мощност (т.е. голям моментен разход на гориво) и се получава, че нямаш достатъчно дебит. Което и да оправиш - диаметърът на отворите, пропорцията пропан в газта или температурата, нещата ще се подобрят.

Коментар

Re: На бензин или газ в студа

Махането на "мустаците" става най-лесно със свредло 7-8 на ръка. Бих допълнил, че пясъкът във филтъра също е фактор. При мен тръбата от бутилката до изпарителя е 8мм и подобен проблем поне досега не ми се е случвал. Тази сутрин ми се случи по-готино нещо - на влизане в София, установих че нямам спирачки. Автоматик без спирачки е много еротично ...
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да теглиш ТИР можеш, а да смениш бензинова помпа, масло, свещи и накладки - не можеш.

Коментар

Re: На бензин или газ в студа

Йок сър! - не е недоклатки - Главният цилиндър е глътнал въздух, защото датчикът в казанчето е с откачен куплунг и ламбътъ на таблото не е казала, че нивото е нисичко, пък аз не вдигам капака често. След малко ще ми донесат ДОТ4 и шся опрайм. Ще търся ключ 10мм и доброволец сред колегите да помпа
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X