Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин vs Дизел в студеното време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бензин vs Дизел в студеното време

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
    къде да предположа,че е трябвало да ги кача на стенд веднага от шоу рума да им видя проблемите.
    Някои съвременни си го имат проблема още на "чертожната дъска".
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
      Зареди от Shell
      Миналата зима, точно тяхна нафта ми замръзна.
      Никога повече шел....
      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
      Honda CB 919 Hornet
      0898849413-Светльо
      Кръвна Група: 0+

Коментар

Ми купете си помпа-дюзи бре. Там обратното гориво е почти с температурата на двигателя. Като позагрее и поработи малко, не виждам как би замръзнало в резервоара или горивопроводите...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Ми купете си помпа-дюзи бре. Там обратното гориво е почти с температурата на двигателя. Като позагрее и поработи малко, не виждам как би замръзнало в резервоара или горивопроводите...
          Че каква е разликата в температурата с не-помпа-дюза?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мисля, че в момента автомобилите ги палят без оглед на горивото

Сериозно, карал съм на газ, бензин и дизел и урока, който съм научил е, че освен читаво гориво, трябва да подържаш колата.
            На газ поради неработеща бензинова помпа палех при -25 градуса.......е, понякога с шише топла вода в ръка.
            Теглил съм доста мои приятели, които карат бензинови коли в момента.

Единственото, което не ми харесва на дизела през зимата е бавното парно.

Коментар

Има значение и с колко гориво е пълен резервоара.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Доста проблеми се получават, когато в горивото попаднат малки количества вода. Може и от конденз може и от некачествено гориво.
                При отрицателни температури, тя замръзва и може да запуши горивопровода и други тесни места.
                Филтрите улавят водата, но не я отстраняват от горивната система. Ако пък са стари пропускат.
                Особено ако водата е доста разбита из горивото по време на движение, а през нощта се утаи и хомогенизира, и след това замръзне.
                Обикновено се добавя спирт в горивото, който е водоразтворим и изгаря заедно с горивото и усвоената вода.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ето как с едно подгряване пали на -16 градуса Пежо HDI в перфектно техническо състояние, без добавки в нафтата:

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Ето как с едно подгряване пали на -16 градуса Пежо HDI в перфектно техническо състояние, без добавки в нафтата:

Да не ти дърпа въздух от някъде?
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

• От: Бензин vs Дизел в студеното време

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                      Да не ти дърпа въздух от някъде?
                      Не! Не му бяга нафтата. Просто му е студено на милото (колата е на шурея ми и честно казано не очаквах да запали въобще)....

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Не! Не му бяга нафтата. Просто му е студено на милото (колата е на шурея ми и честно казано не очаквах да запали въобще)....
                        Имам и Пасат на 20г. Доста по-лесно пали.
                        Или смуче въздух, или обратния клапан изпуска, или ака е тръгнал, или стартера. Може и съчетано да е. Но не е съвсем наред.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Имам и Пасат на 20г. Доста по-лесно пали.
                          Или смуче въздух, или обратния клапан изпуска, или ака е тръгнал, или стартера. Може и съчетано да е. Но не е съвсем наред.
                          Абсолютно! И според мен има и друг проблем, освен че е Французойка
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Определено не е наред а казват че пежо прави корав дизел.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Че каква е разликата в температурата с не-помпа-дюза?
                              Разликата е, че при другите дизеларки, обратното гориво излиза директно от инжекторите. При ПД на ВАГ е от главата. Съответно при решението на ВАГ, въпросноот гориво е по-топло. Има някакъв топлообмен с входящото гориво, също и допълнителен охладител, но пак си е топло...
                              Което ме подсеща да погледна какво обажда диагностиката по въпроса, за да не се гадае точно колко му е топло.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Разликата е, че при другите дизеларки, обратното гориво излиза директно от инжекторите. При ПД на ВАГ е от главата. Съответно при решението на ВАГ, въпросноот гориво е по-топло. Има някакъв топлообмен с входящото гориво, също и допълнителен охладител, но пак си е топло...
                                Което ме подсеща да погледна какво обажда диагностиката по въпроса, за да не се гадае точно колко му е топло.
                                При загрял двигател горивото в помпата е около 60-ина градуса. Дюзите са с температурата на главата. Като имаме в предвид че част от обратното гориво идва от помпата, а част от него идва от дюзите, значи общата температура е някъде между 60 градуса и температурата на главата, в общи линии 70-90 градуса.

Не знам помпа-дюзата колко обратно гориво връща, но ако е сравнимо количество с това на обикновена дизеларка, при голям студ е крайно недостатъчно да стопли горивото в резервоара, който пък обикновено е на твърде проветриво място. Виж филтъра може и да стопли, какъвто е моя случай с двата кръга за обратно гориво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X