Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин vs Дизел в студеното време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бензин vs Дизел в студеното време

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Странно или не, този двигател се слага в какви ли не машини (малки камиони, бусове, джипки, коли, специална техника) и ако беше лесен за утрепване, светът щеше да изглежда различно.
    Аз най-малко се оплаквам от него. Да повторя, на 340 хил., от които 80 хил. аз съм навъртял само с поддръжка. Просто по мои наблюдения, но не съм миродавен, защото ми е първия дизел.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
      Ако е същото време, за което аз помня - точно тогава беше кампанията за смяна на старите номера на колите. Моята мила Форд Фиеста 1.6D производство 89г. трябваше да го направи. А по телевизията показваха, че пред КАТ се вият опашки до хоризонта... Та точно се бях наканил за точно определен ден, ставам час по-рано отколкото отварят, за да се наредя по-добре... навън пукат камъни от студ -20С. Фиестата запали със съвсем малко въртене, после помогна на друга кола да запали и отиде пред КАТ. Беше единствена кола там, а КАТ даже бяха почнали работа от по-рано и се чудеха къде са хората. Може да си направите сметката. Впрочем машините за прегледите на спирачките бяха замръзнали. Поне на първи и втори коридор със сигурност не работеха.

Та определено е имало сериозни студове и у нас.
      Нали си чувал за форда и циганина... Ама и баджанака има една Фиеста 1,8 D - иска само добър акумулатор и хубава нафта. Пали и при -20.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Защото бензиновите щом не палят, и да ги теглиш, пак няма да запалят.

А междувременно можеш да се поинтересуваш с колко се увеличава оборота на продаващите акумулатори през първите по-сериозни зимни студове.
        Днес още две печки ги ланготеха без успех.Аз пиша какво съм видял,заглавието е бензин/дизел в студ.
        Ако видиш някой да се теглат се поинтересувай теглената кола на какво гориво е в 9 от 10 нафта

Коментар

При дизела е необходимо читав дизелов акумулатор, не запали ли от раз може цял ден да въртиш после. Бензина може и със скапан да запали. Но пък преди години имах обект на пампорово, транзита си палеше без проблем, 2 нови акумулатора, присадка+ бензин в нафтата, палеше от раз и на под -25, после давах ток на другите по паркинга Друг проблем на дизела са подгревните свещи, защото без тях ако запалиш или не е много студено и си караш, обаче на студ без тях няма палене, 90% от незапалилите дизели са с изгорели свещи. Имал съм приятели с по 4 изгорели викат дай ток, кво да давам да върти докато загрее горивната камера та да пламне нафтата или преди това стартера

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
            При дизела е необходимо читав дизелов акумулатор, не запали ли от раз може цял ден да въртиш после. Бензина може и със скапан да запали. Но пък преди години имах обект на пампорово, транзита си палеше без проблем, 2 нови акумулатора, присадка+ бензин в нафтата, палеше от раз и на под -25, после давах ток на другите по паркинга Друг проблем на дизела са подгревните свещи, защото без тях ако запалиш или не е много студено и си караш, обаче на студ без тях няма палене, 90% от незапалилите дизели са с изгорели свещи. Имал съм приятели с по 4 изгорели викат дай ток, кво да давам да върти докато загрее горивната камера та да пламне нафтата или преди това стартера
            Мда, и 9 от 10 са със скапани свещи или компресия като на бензинова кола. Дизел, който не пали и при теглене, е тотал щета като техническо състояние, или при модерните акумулатора е толкова слаб, че не стига да захрани и електрониката. Ама така ще е, щом един познат 3 месеца си търси акумулатор втора ръка, щото щял да спести 50лв.

Мойта що пали? Хем е предкамерен - най-неизгодната технология по отношение на палене. Ама аз акумулатор си купувам нов, свещите си проверявам редовно (то всъщност си личи веднага, ако нещо не е така), и съм наясно каква ми е компресията. Срещу една малка сума в сервиз, всичко това се проверява в рамките на час-два, при закупуването. Ама Андрешко предпочита всяка година да бута подкуп на пункта за годишен преглед, вместо да кара кола в ред. Предпочита да смени 5 пъти неоригинални части, струващи наполовина на оригиналните. Предпочита да си купи акумулатор на старо, нищо че тия, от които го купува следващата седмица може да думнат неговата кола и да си го приберат обратно.

Аз знам че положението е зле, ама с трици маймуни просто не става. С нищо не са им виновни дизелите.
            Последно редактирано от sparkybg; 23-12-11, 19:28.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мда, и 9 от 10 са със скапани свещи или компресия като на бензинова кола. Дизел, който не пали и при теглене, е тотал щета като техническо състояние, или при модерните акумулатора е толкова слаб, че не стига да захрани и електрониката. Ама така ще е, щом един познат 3 месеца си търси акумулатор втора ръка, щото щял да спести 50лв.

Мойта що пали?
              И моята, даже с дефектирал датчик на коляновия вал
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

.

Мойта що пали?
                И моите.
                Малко спам: Двама новобранци, единия аз, сме палили с раменно бутане дизелов локомотив. На елховската гара. Точно за 2 минути работа. 65 кила съм.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  И моите.
                  Малко спам: Двама новобранци, единия аз, сме палили с раменно бутане дизелов локомотив. На елховската гара. Точно за 2 минути работа. 65 кила съм.
                  Физиката е готина наука. Нали знаеш какъв процент от тежестта на локомотива всъщност сте бутали.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Физиката е готина наука. Нали знаеш какъв процент от тежестта на локомотива всъщност сте бутали.

Ахъ

Коментар

В Канада, където зиме е много студено, дизели не съм виждал. В Сахара, където и зиме през деня може да е топло - също не съм виждал дизели...
                      Чудна работа...
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        В Канада, където зиме е много студено, дизели не съм виждал.
                        И камионите им, дето карат трупи от сечищата в планината ли са бензинови?
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То пък къде въобще в Америка има дизели, без да броим камионите?
                          Сигурно в Канада и влекачите на тирове са им бензинови
                          А и за Африка не съм много сигурен, дали е така.

И за какво въобще се спори!?
                          Казано е няколко пъти в темата. Ако и двата двигателя са изправни и горивото не е менте, нямат никакъв проблем.
                          Има и голяма разлика между дизел на 400 и кусур хиляди, и дизел на 400 и кусур хиляди.

Какво ми говорите за разни фиести 1.8Д и скорпио 2.3Д на по700 хиляди с изгорели подгревни свещи и акумулатори втора ръка...

ПП: Това е като смешката "Мерцедес и всички останали" или само немското...
                          Айде, стига!
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

В Африка дизели бол, на Арабския полуостров тоже.
                            В САЩ и Канада също има, просто обаче там са икономически неизгодни за нещо по-малко от камион.
                            Дизели на биогориво карат гъзетата
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Има дизели и в Щатите и в Аляска и в Канада,че и по жегите на Централна и Южна Америка.Яката техника,аварийната и спасителната са повечето дизели,но сравнително нови и подьржани машини,а не трето крьгче на километража,че да сочи някаква по приемлива цифричка.

Влекачи,снегорини,багери...........риболовни,спасителни и лодки в нефтодобивната промишленост карат дизел в Аляска.Поне половината им пикапи и джугани за "нормално" ползване са пак дизел,но си имат и филтрите и подгряването в контакта и гараж и подрьжка и пак брьмчи в студа.

Аз сьм твьрдо ЗА ДИЗЕЛ,такива сьм карал в БГ зимите и проблеми сьм нямал.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                                Вот ето анализ!

Иначе +1 за дизела с предкамерно палене, а не помпа-дюза.
                                Точно обратното!
                                Сам се сети защо диското пали без свещи при доста минус.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X