Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За спецификите на ремонтите в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За спецификите на ремонтите в София

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
    Във сериозните сервизи, ремонта с идеи и труд на клиента обикновенно е +300%
    Е те това е добра идея, следващия път ще го имам предвид.

Останалото го пиша най-вече на вниманието на тези, които са или ще бъдат от към клиетската страна на сервизите. както се казва - не правете това у дома.

Човека инат - въпреки всички обяснения, настоява да се сложи двигателя както си е - без преглед, без отваряне, газ и каквото стане. Вчера, с последно настояване поне да промием охладителната система, му показах като аргумент ей това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ot_nowiq.jpg
Прегледи:1
Размер:248.2 КБ
ID:5326012

Снимката е с кофти качество, но мисля, че се вижда достатъчно добре за какво количество котлен камък говоря. А целия цирк е заради прегрят мотор именно заради тотално задръстване на всичко с котлен камък. Обаче НЕ. Давай да го, казва, на моя отговорност.

Е, писна ми, сложих го както си е. Даже проработи ... как работи не ми се говори - обаче човека си го хареса и е доволен. По груба сметка, ще е доволен за не повече от 2 седмици, докато не изтропа нацяло. Сега съм любопитен, дали ще започне да чува какво му се говори или просто ще набием поредния двигател.

п.П. Операциятя завърши след неколкократно изрично уверение, че е наясно с рисковете и си поема отговорността за решението. Да видим...
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      По груба сметка, ще е доволен за не повече от 2 седмици, докато не изтропа нацяло.
      Сега е студено и охлаждането е лесно. Ако е само това - чакай го напролет.

Коментар

Хора! Забравяте максимата "Клиента винаги е прав". Така до доказване на противното. Има си хора дето си "знаят". Като се опитвате да им натрапвате собствените си знания и подозрения само ставате подозрително алчни за ремонти /пари/. Иначе в закона /мисля ЗДвП/ има един текст за това "който извърши некачествен ремонт се наказва......" Цитираш закона и си си умил ръцете ако искаш да се отървеш от многознайкото.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Сега е студено и охлаждането е лесно. Ако е само това - чакай го напролет.
          Не е. Горе-долу всичко за което се сетиш, не е особено наред. Просто охлаждането е съвсем трагично.

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Хора! Забравяте максимата "Клиента винаги е прав". Така до доказване на противното. Има си хора дето си "знаят". Като се опитвате да им натрапвате собствените си знания и подозрения само ставате подозрително алчни за ремонти /пари/. Иначе в закона /мисля ЗДвП/ има един текст за това "който извърши некачествен ремонт се наказва......" Цитираш закона и си си умил ръцете ако искаш да се отървеш от многознайкото.
          Така е. Но казах и по-горе - пускам продължението по-скоро като предупреждение към колегите. Далеч съм от мисълта, че всичко което каже майстора (или "майстора") е вярно, но е добра идея да се позамисли човек. Спестява ядове. И в двете посоки.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Хубаво е да оформим тема "Правя, а не искам" и да пращаме клиента да чете мненията на други колеги.
            Преди време и аз бях в тази графа и публикациите на колеги много ми помогнаха да разубедя клиента.
            Всички ми казаха, че правя глупости и най накрая клиента увря и се отказа.
            За което съм благодарен .
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X