Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За спецификите на ремонтите в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: От: Re: За спецификите на ремонтите в София

Първоначално публикуван от punkaromityok Преглед на мнение

Пичът който ми поддържаше леките коли никога не ме измами и аз над 10 години ходих при него и съм оставил много повече пари отколкото при Х.У...З. взети заедно. Особено ако се сметнат и десетките приятели който съм пратил при него.
    Колега, според мен не трябва да се разграничават сервизите за джипове от другите. Аз мога да пиша 10 страници псувни за сервизи за леки коли, официални и неофициални, скъпи и евтини... както и 1-2 страници за джипове

Може би твоя майстор за леката кола ще се справи с 95% от проблемите по джипа.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: От: Re: За спецификите на ремонтите в София

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
      Това за мен е частен случай на новата кола. Отделно, че за мен това е най-добрият модел на VW. Предполагам, няма да се навиеш да го продадеш на пазарната му стойност според мобиле.бг, а там са и на по-малко 'реални' км

.
      Подарих го на закъсал братовчед. То е ясно, че иначе няма кой да го оцени.

Коментар

Това за мен е частен случай на новата кола. Отделно, че за мен това е най-добрият модел на VW. Предполагам, няма да се навиеш да го продадеш на пазарната му стойност според мобиле.бг, а там са и на по-малко 'реални' км

Но да купиш 15-годишен джип на старо и да го реставрираш си е друга работа. Колко нерви съм потрошил по сервизи, изобщо не искам да се сещам. И то не само с джипове. И си реших - за джипа не ми пука, а комбито да е ново и в гаранция.
        Аз тук се опитвам да наблегна на тъй любимите ни напоследък думички с представката "евро" и към позабравените думички като "честност", "коректност", просто "чест" подяволите )
        Аз смятам че разумен човек е редно да си включи в сметките като купува стара кола и някакви финанси за ремонт. В моя, параноичен, случай аз съм предвидил дубъл на цената.
        Е, славабогу не съм го ударил още но повярвайте ми тези думички УЖАСНО ми липсват в отношенията ми с досегашните сервизчии...
        Нас мало, но мы в тельняшках!

Коментар

..."чест"...
          Аз може и да съм удивителен глупак, или напълно неприспособен човек, или старомоден - знам ли (дано не ме вмъкнете сега в някаква соц- или ком- тема) но категорично не мога да си представя какво се случва в главата на човек който ме гледа в очите и ми разказва врели-некипели за глава дадена за ремонт която в същото време кротко си седи върху блока здраво завинтена там от трудолюбивите и ЧЕСТНИ японци.

Знаете ли че за един японец най-жестокото нещо е да го заподозрят в лъжа?
          А този човек довечера спокойно ще си легне и кротко ще си заспи.

...не разбирам (

Коментар

От: За спецификите на ремонтите в София

Аз пък сам си поддържам всичките коли.
            Едно, че не ми се дават грешни пари по майстори, и друго, че искам да мога да си оправя проблем възникнал по път.
            На всичко отгоре най много обичам ръцете ми да са оцапани до лактите с масло...

Съжалявам за перипетиите ти, но като се разчита само на сервизи често се случва така...

А щом си доволен от предишният сервиз-иди пак при него. В джиповата механика няма нищо по-особено от тази на лека кола. С тъази разлика, че вместо само предно, или само задно предаване има и двете. И след скоростната кутия има още една... Ако човекът е читав механик-ще може да се справи с почти всички проблеми по джипката.
            Ако нещо не му е ясно-да пита тук, или да рови из нета.
            Ама тук има много знаещи и можещи хора, при това готови да помогнат поне с акъл...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Аз пък сам си поддържам всичките коли...
              На москвич 21412 със затворени очи през нощта свалям стартер, отлепям залепнал бендикс и го връщам на място за 1 минута и 40 секунди.
              При наличието на канал свалям и оправям скоростна кутия и куп такива дреболии. Първа кола "москвич" те прави да разбираш от коли за цял живот. Това как изглеждам и как се изразявам малко подлъгва хората и те си мислят че пред тях е някой пълен профан.
              Просто в един момент реших че предпочитам да плащам за ремонти на колите отколкото да си губя съботите и неделите в лежене под тях.
              Не е ли в това смисълът на пазарната икономика?
              Човек си претегля "за"-тата и "против"-ите и си избира алгоритъм на действие...
              Последно редактирано от punkaromityok; 28-09-11, 22:46.

Коментар

Лошото е, че 80-90 % от сервизите се отнасят така с клиентите, освен ако не не познаваш от близо собственика или някой от "майсторите". И аз от 2 месеца се каня къде (София) да хода на диагностика и евентуална смяна на предни външни карета и лагери на главините, но още не съм се престрашил.
                TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
                www.kamino92.com

Коментар

Колега, според мен не трябва да се разграничават сервизите за джипове от другите...
                  Аз не разграничавам сервиз от сервиз.
                  Аз давам пример за ХОРА и ОТНШЕНИЕ. Емчо (нека му кажа името че се уморих да го евфемизирам), пичът със сервиза за леките ми коли, честно си ми призна: "Не се чувствам спец по "джиповете" и не искам да се обучавам на твой гръб" - това е ЧЕСТНА постъпка.
                  Зет казва: "не е гарнитура (т.е. не е евтин варант - б. пр.), свалил съм ти главата и съм я дал на диагностика и чакам да ми кажат колко ще ти струва ремонтът" - в същото време в което главата си седи на блока и никъде не ходи. това е ЛЪЖА. Лъжата е лошо нещо в отношенията между хората. Тя пречи на разбирателството между тях и поставя този който бива лъган в неравностойно положение.
                  Когато лъжата е една аз съм склонен да потърся оправдание за лъжещия (крив ден, не му е пуснала жена му, боли го стомахът, банката си иска кредита и т.н.). Т.е. аз отпускам "лъжовен кредит" на човека. Но когато лъжите стават повече от да кажем 3-5 аз вече си задрасквам в тефтерчето името на лъжещия. Ако човек е способен да излъже 5 пъти то той е способен да излъже и 10 и 20 и 100 пъти. А пък лъжите обикновено опират до някакви финансови измерения. И почва да иде реч за парички. А паричките както на всички ни е известно са НАЙ-ГЛАВНОТО нещо на света. И защо аз с моите парички трябва да поощрявам някой лъжец? Особено ако не харесвам лъжата като инструмент за общуване? Много е лесно да се лъжат хора - трудно е да се спи след това.

Коментар

Добре де, що не кажеш кои са Х У Й за да знаят колегите къде да не ходят?
                    Иначе ква е ползата от темата?
                    И изобщо, ако не наричаме нещата с истинските им имена няма да се оправим.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Добре де, що не кажеш кои са Х У ...
                      Щото съм тъп параноик!
                      И щото поне двама от тях знаят къде да ми намерят колата или даже мен. Щото ме е СТРАХ от нечестните и подли хора. Щото Игрек не е виновен а са виновни хората които работят за него. Самият Игрек създава впечатление на нормален и даже хубав човек но пък той е шефът на сервиза но не оправя сам колите. Или поне не моята.
                      Готов съм да ти пратя отговорите на уравнението на лично съобщение за да те предпазя но не и да рискувам публиччно да си навлека "праведения им гняв" относно очернянето на имената им. Пък и нали се сещаш че нямам никакви доказателства? Какво ще струва думата на новобранец срещу думите на уважавани хора от форума и офроудаджии?
                      Последно редактирано от punkaromityok; 28-09-11, 22:19.

Коментар

Чета и аха да не повярвам. Но като знам какви "ремонти" са ми влачили... вярвам го и още как.
                        Иначе, както вече казаха колегите - в джипката няма никакви извънземни механизми, особено в 20 годишен трактор. Иска внимателно четене на мануалите (има достатъчно) и внимателно пипане. Ако доверения ти човек е в час с инглиша - няма да има проблем. От друга страна, ако твърдо е решил, че не му е работа да се занимава с нещо - той си знае най-добре.
                        Късмет!

П.П. доста нещо се изписало
                        Последно редактирано от tef4o; 28-09-11, 22:18.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          ...Иначе ква е ползата от темата?...
                          Ползата е че намерих надежда в лицето на Andro 160. Което всъщност беше важно за мен предвид ситуацията в която се намирам. Чух се с него и надеждата ми се затвърди. Това само по себе си е голям успех и благодаря на всички които са съдействали за него!

Коментар

Какво ще струва думата на новобранец срещу думите на уважавани хора от форума и офроудаджии?
                            Думата струва, колкото струва. Критиката е оздравителна и полезна, включително за критикуваните. За останалото, ти си решаваш. Ако някой тръгне да си отмъщава - на тебе или колата ти - заради критични приказки, значи здраво сме загазили с елементарни морални норми, на които тук обикновено държим.

Коментар

Името ми беше замесено без мое участие в тази тема, която явно ще се превърне в опллюване на хора, които познавам и уважавам. Приех колата за ремонт, защото моята дейност е "сервиз" и не мога да си позволя отхвърляне на клиенти и работа, което всъщност ми е работа.
                              Не трябваше обаче да пускам снимки от процеса. По този начин се получава, че взимам страна, което не е правилно, тъй като истината винаги има две страни.
                              Моля мненията ми в тази тема да бъдат изтрити и благодаря още веднъж за доверието.

Коментар

Аз бих им казал имената, така или иначе вече си разказал историята.
                                Щом истината има две страни и са участници във форума, уважавани или не, имат възможността и правото да представят своята гледна точка ако желаят...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X